Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchycení spodního těsnění myčky Ariston

Od: dejv111® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

jal jsem se měnit těsnění v myčce Ariston LV 460 . Bohužel nikde, ani na youtube, nemůžu najít návod na výměnu spodního těsnění dvířek, které už je hodně staré a propouští. Obvodové těsnění nebyl problém vyměnit, ale spodní musel vymýšlet snad psychopat... Mám problém s uchycením těsnění v drážce dvířek ve spodní části, viz nákres. Pořád mi vypadává, je potřeba drážku z plechu (falc) po nasazení nějak sevřít, aby těsnění drželo, ale zatím bohužel nevím jak. Neprováděl jste někdo výměnu tohoto těsnění? Myslím, že ho mají i některé myčky Whirlpool. Na rantl vany se těsnění bez problému nasadí a zajistí sponami, to je v pohodě.

Díky za případné tipy, čím drážku sevřít, anebo za postup nasazení těsnění. Modlím se, aby na to nebyl potřeba nějaký speciální přípravek.

doplněno 23.01.20 21:01:

Tak těsnění jsem úspěšně, asi před dvěma týdny, vyměnil. Odešlo zeovna i čerpadlo, tak jsme to vzal při jednom... Musím říci, že jeho výměna je dost dobrá pakárna. Popíši postup výměny, třeba se bude nekomu hodit.

Je potřeba oddělit dveře od myčky (sundat pružiny a odmontovat 4 šrouby držící pant u dveří, ale ještě před tím demontovat horní plastový kryt s řídící jednotkou - tím se zbavíme kabeláže. Demontáž čelního plechu dvířek je samozřejmostí. Nyní máme v ruce samotný nerezový plech se spodním těsněním. Těsnění je zasunuto do falcu a přimáčknuto. Bylo tedy nutné falc vypáčit a těsnění uvolnit. (obr. v příloze po vypáčení falcu)

Teď nastává to nejlepší! Musíte falc uvést do původního stavu, aby byl připravený pro nové těsnění. Takže rozšířit falc (třeba šroubovákem), vložit do něj cca 2 mm plíšek a kladivem pěkně srovnat jako v kovárně. :) Já mám postavený lis na ložiska, takže jsem falc přes plíšek lisoval. Poté jsem mezeru falcu naplnil trochou silikonu a vložil nové těsnění ( a počkal přes noc). Poté jsem vzal staré štápací (spíš už neštípací) kleště a upravil (vybrousil) tak, aby byly schopné stisknout bodově plech v zadní části falcu - dál od ohybu a zajistily tak těsnění proti vypadnutí z falcu. Z pohledové strany jsem kleště podložil plíškem, abych při lisování nepoškodil plech dveří.

Montáž už pak byla brnkačka (když pominu stržené závity v tenkém plechu a v plastové části s řídící jednotkou). Ono to spodní těsnění je vlastně takové těsnění netěsnění (podle toho, co jsem vypozoroval) jen proti stříkající vodě v myčce. Kdyby se pošašil tlakový hladinový spínač, neutěsní vůbec nic.

No ale myčka zatím jede vesele dál, takže závěr je, že se vše zdárně zadařilo... :)

Uchycení spodního těsnění myčky Ariston
Uchycení spodního těsnění myčky Ariston #2
Uchycení spodního těsnění myčky Ariston #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Môžu tam byť v tej gume zalisované plechy,Skúste,či to tesnenie sa dá stlačiť kombinačkami pred montážou. Ak sa stlačí,tak ho tam len naklepete. Ak nie,tak plech aj drážku v tom tesnení odmastite a natlačte tam silikon a celé to nasaďte na ten plech a nechajte vytvrdnúť.

hodnocení

Díky Slavco za komentář. Těsnění je bez výztuhy, stříhal jsem ho nůžkami, koupil jsem verzi 60 cm, místo 45 cm, které bylo mnohem dražší. Po sundání starého těsnění bylo vidět, že z výroby ten falc je na mnoha místech zmáčknutý k těsnění. Vaše řešení se silikonem se zdá být realizovatelné, po vytvrzení zkusím nějak ten falc k těsnění přimáčknout. Z dlouhodobějšího hlediska nevěřím, že silikon gumu v drážce udrží, je zde dosti namáhaná na ohyb. Potřebuji strčít něco mezi těsnění a falc a přimáčknout, např. mě teď kus plíšku s půlkulatou hlavou šroubku a to strčit mezi těsnění / falc a přimáčknout klešťema... Pitomá práce tohle to... prsty už má od plechu celé dořezané.

hodnocení

Tak ještě vkládám fotografii k doplňujícímu textu v otázce, tam už to, bohužel, nejde vložit.

Uchycení spodního těsnění myčky Ariston #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]