Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet v domě

Od: lojza odpovědí: 13 změna:

Zdravím,mám dotaz má někdo zkušenosti s tímhle? TP-Link Whole-home WiFi System Deco E4.Chci doma pokrýt Wi-Fi signál jde o patrový dům a nechci jeden router v horním patře a druhý ve spodním..Nebo někdo nějaký typ na router,který dokáže pokrýt celý dům? Díky za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Tezko se da poradit, kdyz nikdo nezna velikost domu, z ceho jsou steny, podlahy atd. Ma to "nechci" nejaky objektivni duvod? Idealni reseni, pokud jsou po dome kabely nebo je lze nekudy vesty, je pouzit nejaky kvalitni router a do kazdeho patra wifi access point.
lojza
hodnocení

Prakticky jde o dva pokoje nad sebou,tak jsem si říkal,že nějaký silnější routr by to mohl zvládnout,teď tam signál je slabší a to je ten nejlevnější router...

re4zon
Jestli jsou to jen dva pokoje nad sebou a strop neni zelezobeton o tloustce pul metru, melo by to jit. Nejdriv zkuste otocit / premistit router nebo antenu, pokud je tam vice siti tak zmenit kanal, pripadne vykon pokud to jde apod. Az kdyz to nepomuze, zkuste jine zarizeni. Jake, to zalezi na tom jak internet prijimate a jak to mate zapojene ted.
lojza
hodnocení

Díky za rady,vyzkouším a uvidím co se s tím dá dělat...

111®
hodnocení

0x

no pokud jsou to pokoje nad sebou, zkusil bych nejdříve dát anténu na ležato, protože elektromagnetické pole je kolmé na osu abtény, takže stojatá anténa šíří do stran , tedy v patře,a ležatá šíří nahoru-dolu. tedy mezi patry..

hodnocení

0x

Pokud to není nějaká hájovna na samotě u lesa, tak bych jako první proskenoval kanály a nastavil router na nějaký volný ze všech stran.

lojza
hodnocení

Tak tohle nemám vůbec tušení jak se dělá ‍♂

111®
hodnocení

0x

no to se dělá tak, že si stáhneš program ISSIDER a nainstaluješ a pak si ho spustíš a uvidíš sítě v okolí a na jakém kanálu vysílají a které se překrývají s tvým kanálem, nebo si stáhneš APku do mobilu a uděláš to mbilem..

Já to dělám mobilem. Nejjednodušší.

hodnocení

0x

Měl jsem dva routery, jeden na půdě, druhý v přízemí. Na půdě odešel tak jsem koupil kvalitnější... Asus RT-N18U a najednou ho chytám i v přízemí... a snad i na celé zahradě.

asus.com/...

Možno je ten router fakt dobrý, no nepochopím tú výhodu,že až 150 % pokrytia. To akože pokryje jednú polovicu oblasti 2-krát?

Netuším, ale stál 2x víc než původní a váží tak 3x víc... a dosah je taky tak 3 násobný. Víc jsem nezjišťoval. :) Je to rozdíl mezi levným a dražším routerem. Mám ho přes rok.

111®
hodnocení

0x

pokud router neporušuje normu, teoreticky nemůže mít větší dosah, 100mW dosáhne jen do určité vzdálenosti...a protože se bere vyzářený výkon na anténě je v tom zahrnut i zisk antény..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]