Zdravím, mám dotaz. Kde koupit (popř. z čeho vymontovat) pomaloběžný motorek. A to cca 5 otáček /min. Nabízí se mikrovlnná trouba, ale jak jsem se v příslušném tématu dočetl - motor náhodně mění směr otáčení, což je nepřípustné. Abych upřesnil, motor bude otáčet s plošinou v lihni vajec, tzn. Potřebuji jednou za 3 hodiny automaticky pootočit plošinou s vejci, (časování bude řešeno elektronikou), prostě pohon (12V,lépe 220V) 4 - 10 otáček za minutu, děkuji
Na to by asi byl vhodnější motorek s převodovkou. Napadá mě třeba zkusit motorek grilu, co se používá i v běžných troubách. Lze ho koupit samostatně, jako náhradní díl, má sílu a točí se pomalu, a je na 230V.
Mohu vám doporučit takový motor (dnes je jeho výrobce ATAS Náchod). Vzhledově téměř shodný, (ale ještě původně výrobce MEZ) na 220V jsme měli na dálkové otáčení antény, má přepínatelný směr otáčení, rychlost otáčení se dala doladit šroubovací brzdičkou na hřídeli samotného elektromotoru, takže na výstupní hřídeli za převodovkou se dalo dosáhnout asi jen 3 - max. 10 otáček za minutu. Provedení robustní a výdrž věčná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.