Koupila jsem blue-ray recorder a už pár týdnů bojuji s nahráváním filmů z televize. Pokud načasuji nahrávání a součastně se koukám na televizy je vše ok, ale pokud televizy vypnu automaticky se vypne i recorder a filmy které jsem načasovala se nenahrajou.
Tak jestli se rekorder vypne pri vypnuti televize, je to vlastnost zvana CEC, ktera umoznuje sdruzene ovladani zarizeni pomoci komunikace pres hdmi. Vypnul bych to na tv i v rekorderu, mohlo by stacit na jednom z nich. Hledejte v manualu.
Bohužel se film opět nenahrál. Chyba je popsána pořád stejně:pŕi nahrávání došlo k chybě přenosu. Proces nahrávání nebyl dokončen. Mám televizy Samsung, 2 roky starou. Máte ještě nějaký nápad?
Nahrávání s televizí nesouvisí, buď je chyba v nastavení, nebo to bude závada. Rekorder musí nahrávat i při vypnuté televizi. Když nastavíte časové nahrávání, rekordér se spustí bez ohledu na televizi. Je dobře zapojen?
Signal jde ze satelitu. Televize funguje bez chyb, tak předpokládám že je recorder zapojený dobře. Když běží televize a současně mám naprogramované časové nahrávání na jiném programu, tak se bez problémů nahraje. Jediný problém je když televize neběží, tak se naprogramované časové nahrávání neuskuteční.
re4zon
A jak je to zapojene a nastavene? Ma to v sobe kartu?
Kartu to v sobe nema. Kabel jde z televize ze zdířky HDMI IN 1 do recorderu do zdířky HDMI. Máme ješte do recorderu i vedeny kabel anteny ktery konci ve zdířce IN 1. Recorder stejně jako televize jsou zakoupeny v německu. Z antény sledujeme české programy a ze satelitu německé. Manžel je němec ale žijeme v čechách.
re4zon
Hm, pak bych rekl ze je jasno. Rekorder nahrava to co mu jde na vstup z televize a kdyz je vypnuta, tak nema co. Nahravat chcete satelit a satelitni tuner je jen v tv, je to tak?
Je to tak sat.tuner je jen v televizy. Je pravda že když načasuji třeba nahrávání z programu Ard a před vypnutím televize koukáme na Ard tak se program nahraje. Když ale vypnu televizy pri sledování př.Zdf a chci nahrát z ard pakk to nejde. To jsem teď zjistila
re4zon
Protoze ten rekorder nahrava to co mu jde na vystupu z televize. Pokud chcete nahravat uplne samostatne, musite do rekorderu posilat satelitni signal nezavisle na tv. Tzn. koupit neco se sat tunerem, ale pak byste museli mit v dualni satelit, aby mohlo bezet nahravani i tv na ruznych programech zaroven.
Který má na HDMI či jakémkoliv jiném výstupu to, co je právě na obrazovce?
re4zon
Asi ten co ma tazatelka. Nebo ma tuner v tv passthrough na nejaky hdmi port. Nebo asi kouzlo, kdyz rekorder nahrava z tuneru ktery je jen v televizi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.