Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodaný funkční telefon

Od: sedla odpovědí: 6 změna:
Zdravím všechny během svátku a rád bych se zeptal na dotaz.
Prodal jsem funkční telefon, přidal jsem obaly a ještě poskytl slevu protože paní si jela pro telefon z větší dálky. Cena telefonu, za kterou jsem prodal byla 2000Kc.
Po celém dnů používání mi paní psala, že ho chce vrátit, že ji údajně nefunguje mikrofon. Na vrácení jsem samozřejmě nepristouoil, jelikož si stojím stále za tím že telefon byl prodán v naprosto funkčním stavu. Nyní mi paní vyhrozuje policii a soudem.
Můžete mi prosím poradit pokud se mám něčeho obávat? Telefon jsem prodal s čistým svědomím a tím, že bylo vše v pořádku.
Děkuji za odpověď a hezký zbytek svátku.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Paní může vyhrožovat, čím chce, nemá šanci. Na vašem místě bych ji slušně, leč důrazně upozornil, že jste jí prodal telefon funkční a tím bych komunikaci ukončil a dále bych nereagoval.

Přesně tak.

hodnocení

10x

@sedla - Nyní mi paní vyhrozuje policii a soudem.
Vyhrožovat může - měla si telefon vyzkoušet. Odkažte ji na

NOZ § 2103

Kupující nemá práva z vadného plnění, jedná-li se o vadu, kterou musel s vynaložením obvyklé pozornosti poznat již při uzavření smlouvy. To neplatí, ujistil-li ho prodávající výslovně, že věc je bez vad, anebo zastřel-li vadu lstivě.

§ 2104

Kupující věc podle možnosti prohlédne co nejdříve po přechodu nebezpečí škody na věci a přesvědčí se o jejích vlastnostech a množství.

hodnocení

1x

Je sice možné, že paní mikrofon telefonu mohl přestat fungovat, ale to už je její smůla. Odkažte ji na paragraf, jak píše @jedubabicka a ještě bych přidal, že policie tedy může zjistit, jestli paní po koupi telefonem volala (=mikrofon fungoval). Sice by to nezjišťovali, ale vyslovit domněnku není trestné :)

pavelpavel*

Ernie nejsem si jist, ale policie žádné hovory nebude žádat a podle mě se ani nearchivují. SMS patrně ano, ale policie by maximálně zjistila, že došlo ke spojení a z toho nezjistí, že mikrofon nefungoval a řešit to ani nebudou, protože telefon za 2000 nesplňuje definici trestného činu. Takže nezjistili a policie si to vyžádá, když jde o velkou věc a ne mobil.

Druhá věc je, že to že si pro telefon jela osobně daleko a že se jí nerozbil mikrofon cestou domů je jistý náznak, že patrně nelže.

Jenže třetí věc je něco co ví málo lidí, ale já to vím. Jak vykukové opravují své mobily zdarma? Koupí stejný, vymění třeba ten mikrofon a pak tvrdí, že nefungoval a ví a chtějí ho vrátit (leta praxe na jistém serveru)

dolga*

Kolik u tak levného telefonu může stát výměna mikrofonu...

To by bylo určitě levnější, než kdyby si jela zpátky pro peníze..

Nebo by na Vás chtěla zaplatit i naftu a projetý čas?

Lidi jsou fakt divní..Když se jí telefon líbil, tak bych si mikrofon nechala opravit.

Být autorem otázky, tak jí nakašlu, byla tam osobně? Tak si to měla vyzkoušet.

Kdyby to bylo poštou, tak by se mohla vymlouvat. Takhle nemůže. Lže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]