Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhlopricka obrazovky

Od: konicek odpovědí: 7 změna:
Dobry den shanim obrovskou televizi jenze jsem na tohle antitalent.. Muze mi nekdo vysvetlit jak muze byt uhlopricka obrazovky 191cm..ale celkova sirka baleni 187cm? Prece kdyz je tv zabalena v krabici tak musi byt baleni vetsi nez ta tv ne? Takze by krabice mela byt vetsi nez tech 191cm coz ma uhlopricka... Navic celkova sirka je napsana pouze 163cm..jak to teda je? Diky za odpoved vybral jsem si zatim tuto TV.. Samsung UE75RU7092

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

8x

Možná jde o to, uvědomit si, co to je šířka a co to je úhlopříčka.

berger*
hodnocení

6x

Protože úhlopříčka není výška ani šířka. Je to třeba od spodního levého rohu k pravému hornímu...

hodnocení

5x
Až si uvědomíte, jaký je rozdíl mezi šířkou a úhlopříčkou, dojde Vám, že je vše OK.
Na to nemusíte být zrovna talent, stačí absolvovat první stupeň ZŠ.

Ba ne, tohle se učí až v druhém stupni (nebo aspoň dřív se učilo *nevi*).

hodnocení

2x

koníčku, koníčku. Nepleť si šířku a úhlopříčku.

hodnocení

0x

Určitě si pamatuješ Pythagorovu větu. Úhlopříčku znáš, poměr stran taky, jaký je problém si tu šířku spočítat?

hodnocení

0x
Přepona pravoúhlého trojúhelníku, to je úhlopříčka obrazovky. A je vždycky větší, než jakákoliv z odvěsen, tedy šířka či výška obrazovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]