Nejste přihlášen/a.
Jaké funkce navíc má iPhon oproti chytrému telefonu? A nahradí plně notebook? děkuji
No pokud má někdo Apple aby se měl s čím vytahovat tak prosím. Kdo chce dobrou značku, dobré funkce a nebude ho tolik bolet, že si za 3 roky koupi vylepšený model, tak si koupí třeba Xiaomi
XIAOMI MI 9T PRO je vyladěný perfektně, výrazně levnější než iPhone, lépe vybavený, výkonější, bez hloupého výřezu v displaji díky výsuvné selfie kameře a je to prostě chytřejší volba. To co tu píší zasstánci nakouslého jablka o nadstandardní spolehlivosti jsou jen mýty, které píší vždy a všude protože už neví čím svou hloupou volbu podpořit, ale nezakládá se to na pravdě. Ta spolehlivost je u všech značek plus mínus stejná pokud samozřejmě nekupujete kšunty s cenovkou pod 5 tis, tam už to může být horší. Bavíme se o vlajkových lodích, tedy telefonech na které jsou jejich výrobci hrdí i mezi nimi se dají u mnohých výrobců najít mimořádně výhodné modely. iPhone vždy bude méně výhodný, protože oni prostě technické nedostatky a předraženost vždy kompenzují jen hlasitějším marketingem, na někoho to zabýrá, na někoho už ne.
Kvalitní nevím! Ze zkušenosti bych ani neřekl...
Možná v minulosti...
Spíš je to taková prestižní záležitost... Když ho mám, tak jsem víc...
V Číně dělali průzkum a iPhone si zvětší části kupují lidé s nižšími příjmy... Zřejmě aby si pohladily ego...
Zkušenost mám takovou i ve svém okolí...
Spíš jen odladěné, protože jsou jednoúčelové a dělané na míru... Ostatní telefony jsou každý jiný, tak se musí software řešit tak, aby to fungovalo na všech... Proto vzniká i více komplikací, což je pravda... Nakonec většina lidí jen píše na facebook a fotí kdejaké srajdy... Silnější jedinci hrají něco jako hry... Ale většina lidí stejně telefony plně nevyužívá a za dva, či tři roky jsou zastaralé, tedy pokud neodešly již dříve do nebe...
Sám mám Android a ani nechápu co bych si představoval, že by mi mělo jít lépe? Nebo co bych chtěl lepšího? Prostě nevím...
je paradoxní že si iphone kupují převážně chudší, když jde o jednoznačně předražené telefony. S androidem by stejný výkon a výbavu měli za polovinu či dokonce třetinu ale pochopitelně bez zářivého loga applu, a zřejmě jen o to jim nakonec jde. Nebo prostě jen platí, že s nižšími příjmy se pojí určitá technická negramotnost a oni prostě neumí najít srovnatelný telefon u jiné značky podle parametrů, neví co je ram, čím se liší od interního úložiště, co je NFC, proč je lepší 5GHz wifi, proč je lepší GNSS než jen GPS ... a tak radši kupují to co má nejhlasitější marketing, co na tom že pak prd z toho využijí protože tomu i nadále nebudou rozumět.
Ajfoun mám v obalu, takže není vidět značka, snobárna tedy příčinou, proč jsem jablíčkář není. První iphone 5s jsem koupila před pěti lety, teď ho má syn a mobil nebyl ani jednou v opravně, systém nespadl, baterie bez problémů a zkrátka, žádné problémy. Teď mám šestku, zdědila jsem ji po dvou ředitelích, mobil má cca šest let a opět je naprosto v pořádku a spolehlivý. Od doby, kdy se v ČR objevily první mobily jsem měla snad všechny, levné, drahé, unikátní, chytré atd...Iphone je první, který nemusím každé dva roky měnit a nějak moc se o ně starat. Takže asi tohle je důvod, proč ho pokládám za lepší. Notebook plně nenahradí, ale v podstatě s ním můžete dělat vše, co potřebujete pro běžný život nejen na síti.
Jenže tohle já řeknu i o svém android telefonu, protože nekupuju ty nejlevnější vergly ale dám do toho vždy asi 8 tis, vydrží,jsou spolehlivé, tímhle prostě není iphone vyjímečný, tím se jen ujišťujete a utvrzujete abyste si nepřipadala hloupě že zbytečně vyhazujete peníze jenom za značku.
Porovnáváte neporovnatelné, zbrklý překotný vývoj na počátcích android platformy kdy bylo skutečně nutné telefon docela často vyměňovat za nový protože třeba už nestačila interní pamět nebo velikost ram, jsou pryč, dnes koupíte hi end android telefon a klidně vám bude sloužit 5let v pohodě protože má 6GB ram 128GB úložiště pro aplikace prostě bohatě pro jakékoliv využití a jakoukoliv aplikaci, prodáte ho za 4 roky na bazaru a dál bude sloužit a to proto že dnes už mají android telefony bohaté výkonostní rezervy, které jim umožní fungovat dlouho do budoucna i přes zvyšující se nároky aplikací aplikací. Možná byste tomu měla dát znovu šanci a zjistila byste, že iphone není tak skvělý jak jej popisujete, jsou to jen vaše klapky na očích, díky kterým prostě už ignorujete konkurenci.
Díky za rady, takže když si koupim trochu dražší mobil, tak mi vlastně udělá stejnou službu jako iPhon? In být nepotřebuji,
A koneckonců, podívejte se, kolik rad na opravy různých vad a selhání telefonů je zde na Poradně, přitom se netýkají Iphone, ale všech možných jiných. To také leccos objasňuje.
Jednoduché vysvětlení. Počet oprav je vždy v procentech na počet prodaných mobilů. A když si skoro nikdo z pisatelů na této Poradně IPhone nekoupil, tak taky nemá co reklamovat.
Anebo to spočívá i v tom, že Android běží i na úplně nejlevnějších zařízeních v rukou úplných laiků, pro které není díky otevřenosti Androidu problém si celý systém rozbít. Jak asi dopadne nekvalitní hardware s nekvalitním softwarem, používaný "nekvalitním" uživatelem..?
Jenom taková myšlenka, samozřejmě nepíšu, že iOS na iPhonech je bez vad.
Nenapadlo mě vhodnější slovo, které by shrnovalo nestabilní, nevyladěný systém zaplevelený různými nevhodnými aplikacemi - ať už špatně napsanými, nebo přímo škodlivými.
Memáte pravdu, živím se vývojem softwaru pro chytré telefony, nepovažuji se za laika a přesto jsem z praxe nabyl dojmu že laici si převážně kupují právě ten iphone protože nemají dostatečné technické znalosti aby si mezi androidy podle technických parametrů uměli vybrat ten dobrý. Chápete? prostě nerozumí technice a tak volí jen podle loga Jistě je to jednodušší ale taky se to hodně prodraží a určitě se pak najde mnoho lidí s androidy kteří za telefon dali méně a přesto mají lépe vybavený telefon to je jisté.
Vaše výtky ohledně nekvalitního software jsou jen mýty kterými ze navzájem podporují fanoušci iphonu, nezakládá se to na pravdě. Android je velmi dobře vyladěný systém a aplikace si v odladěnosti mohou s iphonem podat ruce, bavíme se o systému Android 10 samozřejmě.
Všichni uživatelé hovoří o bezporuchovosti iPhone. Jedna brigádnice ho má, taky vychvaluje horem dolem...ale přitom jí blbne baterie. Z plně nabitého to skočí na tři procenta, po restartu to má na sedmdesáti procentech a říká, že za to může zima. Má prasklý displej, ale taky to neřeší, protože to je prý moc drahý Tak nevím. Po této diskuzi zde jsem zapátrala a vypadlo toto - iPhone je dole. A v dnešní době, kdy si téměř každý mění mobil zhruba po dvou letech, bych takové prachy fakt radši investovala jinam. Teď potřebuji třeba novou matraci... M.
Daniela1 - Prasklý displej není problémem brigádnice, ani toho telefonu. Je problém finanční. Tady se lidé ohánějí tím, že iPhone není snobárna, ale ona je. Pokud si cokoliv pořídím, měla bych na to mít. A měla bych mít i na údržbu, opravy, příslušenství. Kdo na to má, prostě si to pořídí, nebo taky ne. Odkaz jsem dala jen pro zajímavost, v telefonech se vyznám stejně jako ve vzduchotechnice pohraničního opevnění. M.
No a prasklý displej je problém brigádnice, nebo iPhonu? Baterie vadná může být, ale taky nemusí. Nikdo z nás totiž neví, v jakém režimu funguje a jak je stará. Nemluvě o tom, že u některých androidích telefonů je výměna čehokoliv dost problémová (u těch nejlevnějších obvykle nemožná) a "oprava"se tak často vyřeší koupí nového telefonu.
K článku v odkazu, přiznávám, že ani já jsem hledáním nestrávila tolik času, abych všechno prošla detailně, ale přímo na webu Blancco vidím i jinou informaci, taktéž rok 2017, ale za druhé čtvrtletí. Vážně došlo za půl roku k tak zásadní změně? Další problém je, že víc jak dva roky stará data nezahrnují modernější iPhony.
A pozoruji zajímavý jev vyskytující se v mnoha diskusích o výrobcích Applu. Skoro nikdo v běžné konverzaci nerozlišuje model nebo variantu iPhonu či Macbooku, ale on je mezi nimi dost velký rozdíl. Pro většinu lidí je to prostě "iPhone"a "Macbook".
daniela1: Přiznám se, že jsem tedy o složitosti výměny čehokoliv u telefonů s Androidem ještě neslyšel, respektive nesetkal se. Vždy vše v pohodě k dostání jak v originální, tak neoriginální kvalitě, případné rozdělání pak otázka pár minut a trochy šikovnosti se znalostí.
Ten zajímavý jev by se dal vysvětlit třeba tím, že pro spoustu lidí je značka Apple a výrobky jako iPhone, stále brán jako modla, něco víc, co z nich dělá lepší lidi. Výsledek je ten, že nejnovější a nejdražší zařízení si kupuje pouze malé procento lidí, pro které to má nějaký užitek, vědí, proč ho chtějí, případně na něj prostě jen mají a chtějí to dokázat světu, největší procento ho jednoduše jen fasuje. Valná většina pak pořizuje buď nejlevnější varianty nebo starší modely, které jsou již cenově dostupnější. Proto se jen málo rozlišuje modelové označení.
@72mona3, díky za upřesnění, chápu.
@nox, pokud je řeč o značkových telefonech, kterých je všude plno nebo o nových telefonech, u kterých jde všechno na záruku, tak asi ano. Jak jsem psala "dost problémová", tím jsem myslela například výměnu baterie u Huawei Y5 nebo opravu kamery na Samsung Galaxy S III. Jistě, jde to a pro kutila, který si díly objedná z Číny, telefon rozdělá, už ví co a jak udělat a v pohodě tak během chvilky vymění, to asi ani problém nebude, jenže to není pro každého. Ani jednomu z oslovených servisů se do toho Samsungu nechtělo, že prý je to starý. Obojí, jak Huawei, tak Samsung, nakonec opravené jsou, pravda.
Když jsem psala "u těch nejlevnějších obvykle nemožná" - existuje například náhradní baterie pro GoClever Quantum2 400? Ptám se docela vážně, ani ti, kteří měli mít baterii skladem, ji nakonec nedokázali dodat. O dalších součástkách, třeba právě kamerce, na ještě méně známé značky (např. Beex nebo Santin) tohle sice nevím, ale ani netuším, kde bych s opravou takového zařízení začala.
A že je Apple modla? Pro někoho možná.
To to zase skončilo jako vždy, válka Apple a všichni proti němu. Proč? Nějaké kompexy? Z čeho? Jestli si koupí za osm tisíc Apple nebo za osm něco s androidem je věc každého soudruha. Pán chtěl poradit, nechal si poradit, že jabko ne, aby nevypadal jako snob, tak je rozhodnuto a netřeba se dál štěkat. Argumenty za moc nestojí, sorry.
to nejsou komplexy jen fakta, IPHONE je předražený a uzavřeřený, příliš omezuje vlastní uživatele a ještě jim pouští žilou. Prostě je to hloupá volba, kterou lidé dělají jen proto, že se díky logu jablka cítí nějak vyjímeční. IPHONE je pro hloupé blondýmy na podpatcích s kabelkou GUCCI za 100 tisíc které mají v hlavě vymeteno, technice nerozumí, a slyší jen na to co kolik stojí a když to stojí víc, tak to podle blondýny musí být lepší - pitomost samozřejmě.
To je divná otázka iPhone je chytrý telefon. Stejně jako jsou chytré ANDROID telefony.
A jaký je mezi nimi rozdíl? iPhone je uzavřený ekosystém, co to znamená? Že jak koupíš iPhone tak už téměř není cesty ven, jsi tam jako ve vězení. Nemůžeš si koupit jiný telefon jiného výrobce a přejít na něj se všemi zakoupenými aplikacemi jako to jde u ANDROID telefonů. Android telefony jsou proti tomu otevřený ekosystém mnoha navzájem kompatibilních výrobců. Tak to je třeba jeden rozdíl. Další je ten že iPhony jsou zbytečně předražené, stejně vybavený android můžete koupit za třetinovou cenu srovnejte si nejnovější iPhone třeba s androidem XIAOMI Mi 9T PRO a pochopíte jak moc jsou iphony předražené a přitom nenabízí nic navíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.