Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnost zadat PIN kod

Od: venca* odpovědí: 8 změna:

Lze nějak u operátora nastavit, aby při každém zapnutí SIM karty byla nutnost zadat PIN kód? Myslím tím nezávisle na použitém telefonu. Jde mi o to, aby nebylo možno zneužít SIM kartu při krádeži telefonu. Na svém telefonu mám nastaveny zámek obrazovky, ale při přehozeni karty do jiného telefonu není vyžadována žádná autorizace...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

4x

Asi hloupá otázka. Každá nová SIM má nastavený PIN. Takže pokud jsi SIM nenašel, nedostal, nebo někomu nevzal, tak jsi si použití zabezpečení pomocí PIN musel zrušit

hodnocení

2x
Pokud se zapne požadavek pinu pro sim, tak si to simka pamatuje i v jiném přístroji - operátor s tím nemá nic společného. To uměly "hloupé" telefony, ale nevidím důvod, proč by to nešlo v smartphonu. Tipuji, že to bude umět aktivovat nějaká appka pro správu sim.

Blbost... na všechno bys chtěl Appku.

Prostě Vozubený kolo / Zabezpečení / Zámek SIM karty

Já to v menu nemám,na starším smartphonu jsem to měl.
priklad1*

Ten PIN se nechá nastavit v každém obyčejném mobilu. A určitě to tam je. Blbě se to hledá. To je pravda. Určitě v menu Nastavení je Hledání. Zadej klíč PIN a ono se to najde

hop®
hodnocení

0x

Už bylo řečeno, u operátora ne. Najít v nastavení telefonu a zvolit vyžadování PINu, informace je uložena na SIMce.

hodnocení

0x

Coďte to nastavenia telefonu,do položky zabezpečenie telefonu,a tam vyhľadajte zámok SIM.

pavelpavel*
hodnocení

0x

To je automaticky nastaveno na nové SIM jak je již uvedeno zde a muselo to být vypnuto. Pokud neznáš ten PIN, tak to myslím nezapneš. Vypnutí vyžaduje PIN. Já to měl čas vypnuté a zase zapnul. Je to položka ZÁMEK SIM v telefonu jak je zde též uvedeno. Tedy najít zámek a aktivovat ho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]