Zdravim, jiz nejakou dobu mi na smartphonu Xiaomi Mi A1 spatne funguje GPS. Nacita se (v jakekoli aplikaci) pomalu, je nepresna, casto ztraci signal a nekdy ho vubec nenajde. Testovano na mapy.cz, locus free a c:geo. Telefon je v programu Android One a ma nejnovejsi dostupnou aktualizaci na OS Android 9. Telefon dela s timto problemy asi 3-4 mesice. Na reklamaci pry zadnou zavadu nenasli, ale sam dokazu posoudit, ze to neni uplne ok. Nemel by nekdo nejaky tip, jak offline gps opet rozchodit, aby byla pouzitelna? Volba v nastaveni "vysoka presnost" tak asi uz neni. Za jakykoli tip budu rad. Dekuji.
No.. V bunkru asi ne, ale šlilhajó.mi mají super GPS. V pohodě mi to chytá polohu doma na gauči a to i když vypnu asistované hledání polohy a internet. V práci v budce s plochou železobetonovou střechou mi to ukáže ve kterém koutě zrovna stojim. Mám taky android one. A2lite
Takhle mi to možná fungovalo, když jsem na něm měl Android 7.1, bohužel teď je GPS daleko méně přesná a pomaleji načítá, jakoby to byl úplně jiný telefon.
Z reklamačního mi psali, že telefonu nic není, a že ho dali do továrního nastavení - to bylo dokonce 2x.
Ovšem nejde, aby mi v autě na otevřené okresce při rychlosti 40 km/h vypadl signál a naskočil až za dalších 20 kilometrů a navíc ukazoval lokalitu, kde vůbec nejsem. Když jsem potřeboval poradit v cizím městě, nechala mě taky ve štychu.
To znám ze svého starého Cubot s308 dobrý telefon ale mizerná GPS. Dokonce na to dělali nějaký software FIX chlapi z XDA dev. U mě ale nezabral. Takže teď na A2 Lite jen zírám jak rychlý může GPS být. Ten procesor v Cubotu měl ale zase jinou věc, kterou šiaomi neumí. I když chcípnul vybitý, tak měl li nastavený budik, v noci mě nenechal ve štychu a zvonil.
Nakonec jsem to vyřešil programem z Google Play, který umí čistit cache GPS a hlavně resetovat GPS modul.
Reset trval 2 sekundy a GPS teď ve všech programech nabíhá rychle (první spuštění po dlouhé době kolem minuty max). A s tím si, prosím, servísaci nevěděli rady (nebo se na to vykašlali). Každopádně jediný autorizovaný servis Xiaomi v Česku nedoporučuji (i z recenzí jde vidět, co je to za podnik).
jo měl jsem s A1 stejný problém, zprvu fungovala výborně a asi po roce se to takto zhoršilo, reklaoval jsem a vyměnili to, prý došlo k nějakému studenému spoji u GPS antény. Jinak se na A1 nepokazilo nikdy nic, ale tohle nemile překvapilo, když najednou v autě přestala být použitelná pro autonavigaci a neustále ztrácela polohu. Překvapilo mě, že kvůli tomu ale vyměnili celý telefon za nový ) poznal jsem to podle značky na šuplíku SIM karty.
ukázal jsem jim výstup z aplikace GPS Test, tam to bylo naprosto zřejmé že nechytá tolik družic jako telefon který mám hned vedle. Takže naprosto zřejmý problém připojení antény.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.