Nejste přihlášen/a.
Má smysl kupovat, na ebay.com nebo aliexpress.com, set top box? Případně jaký jste zakoupily, stejně většina u nás prodávaných je Čína, jen předražená. Děkuji
Funguje třeba http://www.aliexpress.com/item/4000253239821.html a nebo http://www.aliexpress.com/item/32981613807.html . I když u té K6 jsem musel stáhnout nový firmware, aby podporoval HEVC. Ani jeden z nich nemá podporu dlna, pouze iptv a youtube.
To Update je zajímavá informace. Kdysi dávno jsem taky koupil jedné pěkně STB bohužel H264. Číňan Firmware neměl, údajně jiné Hardware. Nevím kde by se nechalo hledat Firmwar. Jinak ho věnují známým do Polska
Firmware a forum je na http://www.v-made.tv/viewforum.php?f=38 . EPG je s korektní češtinou, ale zobrazuje se vždy jenom pro aktuální kanál, takže žádný celostránkový přehled i jiných multiplexů. Ale načte se rychle. Záseky jsem snad nezaznamenal. A youtube běží, ale u řady videí napíše, že to nepodporuje.
Ten W-made mám, celkem funguje, až na nějaké drobnosti, jako že po zapnutí sítě jsou vždy aktivovány titulky,ale nefunguje mi Youtube. U všech videí mi hlásí, že nejdou přehrát. Jakou verzi firmware máte? Já mám 7T10R836650 a hw 20191101V1.0..
@totak já to měl připojeno přímo přes RJ45 konektor, takže youtube určtitě nebude slabým signálem. Cokoliv jsem chtěl přehrát skončilo hláškou "ERROR. Cant play this v e dio". IPTV jsem ani pořádně nezkusil, protože než bych tam navolil ovladačem adresu, asi by mě švihlo ale jak říkám, pro příjem TV za ty peníze (tuším mě stál 380 Kč) v pohodě.
IPTV playlist jde vložit komplet jako M3u soubor. Nemusíš vypisovat každou adresu zvlášť. Akorát to komplikuje fakt, že to má jen jeden USB když dám playlist na flešku a zároveň musím mít připojenou anténku abych vůbec mohl otevřít položku síťových aplikací. U tebe, když to máš na RJ kabelu to problém nebude.
Jestli podporuje USB hub jsem ještě nezkoušel, nějak se mi to tam podařlo nacpat i tak.
Nejlepší je koupit osvědčený set top box s mnoha dobrými referencemi, rozdíl v ceně není tak velký. Velké jsou rozdíly v různých maličkostech, například délce kabelu (některé mají jen 90 cm, což někomu nemusí stačit), kvalitě a rychlosti zobrazování fotek v jpg nebo videa z mobilního telefonu na flešce,
Někomu vadí, že je set top box napájený z napájecího adaptéru, který je dobré při odjezdu na pár dnů nebo i každý den vytáhnout ze zásuvky, kvůli bezpečnosti a také proto, že to žere asi 1 W každou hodinu.
Některý set top box znepokojivě hodně hřeje, jiný je jenom vlažný.
Někdo zase s údivem zjistí, že set top box nemá síťový vypínač a jiný ho na zadní straně má a je možné ho vypnout.
Nebo s údivem zjistí, že při zapojení set top boxu ve zvuku vrčí síťová frekvence 50 Hz, která se dá zeslabit zeslabením televize a nastavením síly zvuku na set top boxu, ale přesto to vrčí a je to nepříjemné a bude to tak dlouho, než se budou tyto set top boxy také vyhazovat, nebo do koupě nové televize.
Každý set top box má jiné EPG, různé velikosti ovladače dálkového ovládání, někomu ten malý vadí, jinému ne, někde se musí ovladač namířit přímo ze předu, nebo silně mačkat tlačítka, někde je odezva rychlá, někde pomalá. Někomu pořadí stanic nevadí, jiný má rád přehledný způsob třídění a seřazení podle obliby. Každý set top box nabízí sice podobnou ale někdy i lepší výbavu, Atd.
Velmi užitečný zdroj informací je zde na Poradně diskuze kterou zahájila suzymon, za což si zaslouží dík ona i přispěvatelé, 117 příspěvků je dost, lze si vybrat, nebo naopak se vyhnout některým typům.
Nakonec zjistíte, že to, co byste chtěli na trhu už měsíc není a také v nabídce zdražilo a tak nakonec koupíte "něco", cokoliv, jen aby to bylo a nějak to funguje a můžete se dívat.
daniela1 upozornila na všeználky, což je chvályhodné, ale každý názor je cenný, jen je nich někdy až moc. Koukám, že už to mám dlouhé, a tak vám všem jenom popřeju hezký nový rok s novým DVB-T2 a hezké a klidné pokoukání.
Hoste, tak jsem se díky Vám zase dozvěděla něco nového. Třeba o tom zahřívání a vypínání. Hned jsem šla dát ruku na ten můj a zjistila, že vůbec nehřeje, když je teda v režimu kdy ukazuje jenom čas. Ten co mám já, se automaticky vypne zároveň s televizí. Zapínám čudlíkem a přístroji. Než naskočí, trvá to několik vteřin. Nebo je lepší napřed zapnout čudlem ST, počkat pár vteřin a pak teprve telku a pak už to rovnou jede. Mluvím teda o tom Skyworth co mám já. Třeba je to u jiných trochu jiné. Ale já jsem s ním spokojená. Problém se zvukem nemám žádný. Teď ho teda už zdražili, já kupovala ještě asi za 6 stovek.
suzymon: díky vám a dalším rádcům je o skyworth známé skoro vše a hlavně je to vašimi zkušenostmi zkušenostmi zákazníků na webu (dosud víc než 200 publikovaných zkušeností) prověřený typ, který je možné opravdu doporučit.
O jeho oblibě svědčí i to, že už je víc než měsíc v době psaní tohoto příspěvku v mnoha prodejnác/... a čeká se na další dodávku, což bude už pro celou naši zemi, kromě Prahy a okolí vysílače Cukrák právě včas, aby lidé mohli pohodlně přejít na nový formát s již vyzkoušeným set top boxem. Podobné je to i s da-lším velmi zajímavým set top boxem Emos em190-S, už se opět prodává em190 s pěkně velkým a přehledným ovladačem
Kolik ušetříte a kde budete reklamovat? - Jen se ptám, nerýpu.
Rozumím - jen mám zkušenost, že v případě nákupu takové věci v CZ si koupím "hned" - použiji, po roce se to pokazí a já dostanu 100% zpět. Na eBay kupuju občas, ale už jsem pár negativních zkušeností měl. Vrácení 60% ceny pro mne znamenalo 40% ztrátu. Ale ten stres - k nezaplacení.
Tak nakupuji tam často a zatím vše funguje. Tak ono s cenou do 22€, kvůli clu, není na velký nákup. Proč kupovat něco u nás za 700 Kč a víc, když to samé má číňan za hubičku. Kupoval jsem el. obojek pro psa v Číně kolem 400 Kč u nás ten samý přes 1.000 Kč, atd.
Smysl to má pro takové "hračičky" - zrovna v případě set-top-boxu nejspíš nebude úspora tak velká, aby se vyplatil nákup z Číny cenově. Má to svoje rizika a kdo nakupuje na Aliexpressu často, asi ví, jaké popisy Číňan občas vymyslí, a tak těžko odhadovat, který přijímač je nejvhodnější. Hlavně si pohlídat podporu DVB-T2 spolu s kodekem x265, no a možná i podporu alespoň nějakého jazyka použitelného pro češtinu - na EPG a teletextu sice nestojí svět a jejich chybné zobrazení není až takovým problémem, ale stojí to pak za úsporu?
Ale proč ne. Něco tak ušetřit jde a set-top-box bude fungovat nejspíš úplně normálně, navíc bude třeba nějaká zábava se zařízením, které tady nikdo jiný nemá.
@totak, díky za doplnění konkrétní zkušenosti.
Píše někdo kdo neví nic. Mám 800 objednávek z Číny. Pokud bylo něco špatně tak hned při převzetí. Vždy se to vyřešilo. Co se týče elektroniky tak v kvalitě co nabízí Čína se tady nesežene. A pokud ano, tak je to přeprodej z Číny s pěkně velkou přirážkou. Ať to jsou hybridní STB, nebo Android boxy atd. Myslím, že vše je Multilanguae. Jen návod nedostane český.
@priklad1, že to dělají ostatní ještě neznamená, že to dělám já. Co konkrétně je špatně?
800 objednávek z Číny.. No a co?
Pokud bylo něco špatně, tak hned po převzetí.. No.. A já někde píšu, že bude něco špatně?
O kvalitě, jakou nabízí Čína, se taky nezmiňuji.
Že si někdo myslí, to je super. Realita se bohužel může lišit.
Já píšu " Hlavně si pohlídat podporu DVB-T2 spolu s kodekem x265" - což je pravda a nikdo nebude řešit, že jsem si objednala něco jiného, než jsem chtěla.
To neříkám. Nikdo nikoho nenutí. Ať si koupí co chce a kde chce. Tady jde o to, že někdo ví úplný prd, ale má hroznou touhu se k tomu vyjadřovat.
Tak to jsem ráda, že se shodujeme. Však na tohle téma mám i svoji otázku. Ale pak nechápu, proč je to reakce na mě. No tak nemám set-top-box z Aliexpressu ani z Ebay, nevšimla jsem se, že by se tazatel ptal jenom těch, kteří mají osobní zkušenost.
Já si nemyslím, ale vím, že set top boxy i televize, které češtinu prostě nezvládají, existují. A nemám na mysli jejich ovládání a menu, ale právě EPG. Třeba jsou to úplné výjimky vyskytující se jenom mezi nejlevnějšími, to už nevím, nemám přehled o všech existujících televizích a zařízeních k nim. Vím ale s jistotou, že z výhodné koupě jakési televize (myslím JTC?) v Německu se může stát koupě o trochu méně výhodná tím, že prostě české znaky v EPG nezobrazí, pokud není nastavena do španělštiny. Kdo má chuť a čas tohle zkoušet? Právě "hračička", který si chce užít nějakou zábavu a jako bonus ušetřit, v tomhle případě ne pár stovek, ale pár tisícovek.
Dřív, tak deset let zpátky, byla taková zařízení i na českém trhu, dodnes mi doma leží satelitní příjimač zakoupený normálně v českém kamenném obchodě, který sice češtinu "podporuje"i v menu, ale časy "Programového rďvodce", "vDea"a luštění různých přesmyček na teletextu i v EPG mám už za sebou. Doplnění - teď vidím, co napsal @rv o překladu "PAL"jako "kamarád"- pobavilo.
Po 800 nákupech na Aliexpressu už má kupující možná nějaký systém, jak vyfiltrovat ty "super úžasné popisy"- nemyslím, že by snad byly lživé, ale u některých produktů jsou přinejmenším zvláštní. Každá blbost za pár dolarů tam je popsána jako menší zázrak s tisícem a jednou funkcí, ale prodejce se už logicky nepochlubí, jak dobře všechny ty funkce fungují a co vlastně znamenají - třeba tyhle hodinky. Psát k nim "European business", "Luxury business watch"a tak, no nevím. Taky mám s Aliexpressem nějaké zkušenosti, a tak vím, že tam jde sehnat leccos (často věci, které se tady vůbec nenabízejí) za zajímavé ceny a kvalita vůbec není špatná, ale já jsem asi pořád nepřišla na to, jak rozpoznat z téměř stejných produktů ten nejlepší. A často záleží i na úplných detailech, například do jaké barvy bude rozhraní set top boxu laděno, ale třeba na takových ne zcela podstatných věcích záleží jenom mně. Jenže mně se nějak kouká líp na tmavě modrou než na světle hnědou.
Tak tohle stejně berou z Číny
Já objednal v Číně 1500 Kč. Přišlo to z Německa, takže žádná celnice
No já si rozklikla ty hodinky a v popisu je jasně napsáno o co jde. Třeba že pásek je z umělé kůže, jaký systém a nic není přehnaného. Prostě hodinky za dvě stovky. Moc lidí si je nekoupilo, takže zrovna u těchto hodinek není možné hledat recenze. Ale podle mne bude jejich kvalita odpovídat ceně. No a to, že je u nich napsáno, že to jsou luxusní hodinky, tak pro někoho možná luxusní budou. A pak, přece stačí se trochu zamyslet, že za dvě stovky nemužu chtít hodinky třeba od Cartier. Ale ten prodejce neprodává pouze jeden typ hodinek, má i další, které si koupilo více lidí, a tam se každý může dočíst recenze. Já nakupuji v AlieXpress také hodně, ale nekoupím hned první věc kterou vidím, ale hledám jak recenze na obchodníka, tak recenze na produkt, než si něco objednám. A také jsem byla vždy spokojená s nákupem. A mí přátelé rovněž. A k tomu, že každý vychvaluje své zboží? No ale to dělají všichni na celém světě. Přece tam nenapíše, "úplně obyčejné hodinky, ale co byste také chtěli za zázrak, když za ně chci jenom 8 $ a ještě máte poštovné zadara".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.