Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv Sencor-frekvence dálkového ovládání

Od: totak® odpovědí: 8 změna:
Zdravím místní vševědy. Mám malou placatou minitelevizku sencor SDF890t u které dosloužilo DO. Než se rozhodnu jestli vyhodit nebo settoboxovat, nechci shánět nové ovládání. Mám ale na mobilu xiaomi infraport s nabídkou dálkové ovládání simuluovat. Netušíte která jiná značka chodí na stejné frekvenci jako Sencor? Mobil má snad stovku předdefinovaných ovladačů v paměti ale Sencor tam není. Oklikávat každou značku televize zvlášť, na to bych musel mít 14 dní dovolenou.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pi*
hodnocení

0x

Jak dosloužilo? V drtivé většině případů stačí vyčistit.

hodnocení

Tenký plast se trochu povolil a baterka šla do zkratu a teplem se to zkroutilo. Prostě Číňan na materiálu šetřil. Je tam knoflíková baterka kde - pól drží pérko a to sklouzlo pod baterku a vyzkratovalo ji. Tam už čištění nepomůže.

hodnocení

0x

Mrkni na tohle.

hodnocení

Jo, to jsem našel. Domlouváme se ale s chlapama v práci že místo abysme kupovali každý settopbox k vlastní televizi tak se složíme na společnou. Tak nechci kupovat ovladač k televizi kterou za měsíc pošlu do elektrokontejneru.

hodnocení

0x

Řešil jsem to kdysi na hotelu, kde bylo nějaké miniaturní a téměř nefunkční dálkové ovládání a nějak jsem došel k tomu, že fungovala Toshiba. Nevím kolikátka, je jich tam docela dost, ale to už se proklikat dá. Mám to uloženo do dnešního dne, kdybych náhodou někde narazil zase na Sencor *smich*

nevím, jestli tam fungovalo všechno, ale základní věci jako hlasitost a přepínání kanálů jo :)

hodnocení

O nic jiného než o hlasitost a přepínání kanálu mi nejde. Čínský génius totiž vymyslel že televize po každém vypnutí naskočí se zvukem na plno. Ne že by to mělo nějaký extrémně hlasitý zvuk ale tlačítka na ovládání hlasitosti jsou zezadu a furt to sundavat z věšáku kvůli ztlumení mě rozčiluje.
hodnocení

Tak toshiba nezabrala. A to jen u televize bylo 37 pokusů pro různé typy ovladačů. Takže metodou pokus-chyba se asi k vysledku nedoberu. V seznamu je víc jak stovka převážně čínských výrobců a zrovna sencor musí chybět.
hodnocení

Paradox je, že v sekci ovladačů klimatizace a větráků Sharp je ale televize jdou na čínský trh asi pod jinou značkou. Jenomže zjistit pod jakou je asi oříšek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]