Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa vs přehrávač

Od: m123* odpovědí: 8 změna:

Dnes jsem viděla v letáku jednoho elektra anténu na DVB T2 . Je to to stejný jako přehrávač? Vymýšlím nejjednodušší variantu příjmu. Je mi jasný, že nejlepší by bylo koupit novou tv, ale i tam se vše musí znovu naladit. Moje představa by byla, že anténu připojím, chvíli s ní budu točit, abych chytla signál a šmytec.

Poradíte? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

6x

Anténa je pouze přijímač signálu. Pokud nemáte televizi s DBV-T2 nebo set-top-box s touto normou, anténa nepomůže.

douby*

normálně ten svůj televizor s podporou DVB-T2 nebo bez ní ale v tom případě dovybavený SET TOP BOXEM DVB-T2 připojte na společnou domovní anténu a mělo by to bez problému naladit všechny programy. Nic jiného netřeba řešit, pokud televizor s podporou DVB-T2 nemáte je to otázka asi 500Kč které vás bude stát příšlušný set top box který bude mezi TV a vaší domovní antenou. Viz aktuální nabídka set-top-boxy.heureka.cz/...

hop®

@douby: Ale já nic připojovat nebudu, už jsem připojený ! :)

hodnocení

4x

Jak říká HOP, a ještě doplním, že DVB-T2 je marketingový nesmysl... Žádná výměna antény není potřeba.

m123*
hodnocení

Jsem v tomto směru ultra hlupačka *bzum* a proto prosím o radu. Máme v paneláku společnou anténu kterou využívám, protože mi těch 20 programů stačí a nepotřebuji si platit kabelovku.

Ta anténa zůstane stejná a jen ji bytová správa nějak pošteluje nebo s ní nebude dělat vůbec nic? Na mě tedy je, abych si koupila jen ten přehrávač? Mám z toho hrůzu, protože nesnáším jakýkoliv elektronický vylepšení. Připadám si jak 100 let za opicema. Dotykovej mobil mi působí potíže ještě teď a windows 10 co nám dali nově do práce ani nemluvím.Měli jsme 7 a to mám i doma a na těch 10 něco najít... No odbočila jsem.

Asi si budu muset najmout hodinovýho manžela zaměřenýho na tv a budu mít pokoj ;)

Splečná antena se musí upravit... zesilovače, kanálové vložky atd. Zeptejte se správce domu, nebo družstva.

Možná se radši se ujistětě u správce budovy, ale pokud nejsou u společné antény nějaké převodníky či další šílenosti, tak by mělo normálně stačit píchnout nový settopbox podporující DVB-T2 (HEVC) do vaší anténní zásuvky v bytě a mělo by to normálně fungovat. Alespoň u babičky v bytovce to tak bylo, a to vím, že tam dokonce nějaké převodníky měli, protože ještě asi dva roky zpátky tam šlo naladit pár analogových programů :)

Takže teď vám vede kabel z anténní zásuvky přímo do televize. Ten z ní odpojíte, připojíte ho do nového settopboxu a ten s televizí propojíte vhodným kabelem, ideálně HDMI (pokud ho TV má, ale jestli uměla do teď přijímat TV vysílání, tak ho na 99% má). Ještě pozor, plno settopboxů nemá tento propojovací kabel v balení a je třeba dokoupit ho. Ale s tím vám určitě poradí v elektru, kde to budete kupovat.

m123*
hodnocení

Děkuju za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]