Nejste přihlášen/a.
Existují prý mobily, které rovnou při focení vylepšují snímky, například tváře osob. Ví někdo o takovém typu?
Pokud potřebujete kvalitní snímky, tak foťte solidním foťákem a nemusíte nic vylepšovat. To je více jak čtyřicetiletá zkušenost.
Já tedy chápu dotaz jinak - primárně nejde o kvalitu fotky a věrné zobrazení reality, ale třeba o vyrobení úsměvu na fotce, kde se nikdo ve skutečnosti neusmíval. "Vyšší level" je například ženská tvář z mužské a obráceně.
Pokud je to tak, jak myslím já - ano, takové aplikace existují, ale nevím o žádné kvalitní.
Nevím zda to je "vyšší level", ale takové nepřirozené deformace se nazývají morfing. A pokud vím, tak na to existují aplikace pro PC. Ten dotaz na to ale nevypadá.
@ferax vzhledem k tomu, že se ptá na retuš a vylepšení, tak mu asi opravdu nejde o co nejvěrnější zobrazení reality...
Jinak nějaký režim "krásy" má snad většina smartphonů s výchozí aplikací foťáku, většinou to vyhladí ksicht, někdy i zvýrazní oči... často se to dá nastavit.
Co se teď dívám na můj mobil, tak umí zkrášlení (hladká pleť, zeštíhlení, velké oči, úpravu nosu, brady, rtů a očí), a makeup (obočí, oční linky, lesk na rty, rozzáření očí, rtěnka). Konkrétně Xiaomi Mi 9 Lite.
@ernie, nekomol prosím moji přezdívku a nevím, proč bych si měl dělat srandu s "těma funkcemi"
Ať retuš nebo neretuš, nevím jak to souvisí s exportem do toho co píšeš, a nevím proč by to někdo dělal. Vlastně celou reakci sis klidně mohl odpustit. Mám pocit že jsi měl v ruce naposledy mobil s foťákem z roku 2005 a podle toho píšeš bláboly...
@mikihans tak vidíš, na mobilu se nedá psát, natož s ním fotit (nadsázka pro nechápavé). Prosím tě, tak mě pouč, jak dnes vypadá takový retušovaný výstup z moderního mobilu. Ještě lépe, kdybys dal link na obrázky. Já jsem ještě nic takového v obstojné kvalitě neviděl a docela by mě to opravdu i zajímalo.
@rezon Kdybys mí místo toho tu kvalitní fotku ukázal, tak popřemýšlím nad tím, vykašlu se na tahání se se zrcadlovkou apoužiju mobil. Tak co, ukážeš?
Nevím zdali tuto funkci mají mobily, ale klasické kompakty mají tzv motivové programy - pláž, portrét, noční snímek, sníh, foto při světle svíčky atd. Fotoaparát si sám "nastaví" korekci expozice, barevnou saturaci, kontrast atd aby daný snímek byl co nejlepší. Ale pokud fotíte Quasimoda, Delona z něj neuděláte. Jinak portret většinou vyžaduje mírně delší ohnisko a co nejmenší clonové číslo / pro "odpíchnutí" portrétovaného od okolí-pozadí. Ale to se dostáváme na "jiné nádraží".
Tu umí úplně každý android telefon, i kdyby t oneuměla přímo aplikace pro pořizování fotografií tak není nejmenší problém stáhnout si s GOOGLE PLAY aplikaci která to umí udělat u pořízených fotografií dodatečně, takže odpověď je umí to každý Android telefon. Vhodnější je ale samozřejmě takový který má kvalitnější optiku a software pak má kvalitní data pro další vylepšování pomocí filtrů, takže například Xiaomi Redmi Note 7, to je můj tip v kategorii výhodný poměr cena/kvalita
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.