Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě na splátky za lepší cenu?

Od: vrbi odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
kolikrát je nabídka elektrospotřebičů na splátky levnější, cena na splátky je třeba o 1000Kč nižší než při platbě ihned.
Úrok tam podle prodavače není žádný.
Vyplatí se finančně koupit na splátky?
Nemáte někdo nějakou zkušenost?
Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Jestli třeba myslíte planeo elektro, tak tam je RPSN 19.36% Vyplatí se číst i ty maličké písmenka na spodu letáku.

krtek*
hodnocení

5x

Na splátky kupuju jedině "bez navýšení" a když vím že cena je nejnižší (nebo si ji vyjednám)...spočítat počet splátek a vynásobit měsíční splátkou umí každej kdo absolvoval základní školu...jestli se tyto ceny liší pak je něco špatně... Zároveň to používám i v případě, že se mi nechce platit naráz velká částka...přece jenom po stovkách to tak člověka nebolí..

hodnocení

4x

V drtivé většině případů se to nevyplatí.

Ano ,někdy je cena z které se splátky počítají nižší, než při koupi za hotové. Ale to není celková zaplacená cena..pouze základ pro výpočet.

Ale musel byste uvést zcela konkrétní příklad, včetně smlouvy, aby bylo možné posoudit konkrétní nabídku.

vrbi
hodnocení

Dobrý den,
to jsem nevěděl, že když je cena nižší na splátky, tak stejně přeplatím.
Stačí si to jen nechat spočítat na místě kolik by byla splátka za měsíc a pak si to vynásobíme.
Ale jak tu zmiňujete že se dá cena vyjednat, to se dělá jak? Když řeknu prodavače ať mi dá slevu, to asi nepůjde... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]