Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, k Vánocům jsem dostal set-top-box. Je jednoduchý, ale při připojení nastal jeden problém: jel jsem dle návodu krok po kroku, nastavil češtinu a dal automatické ladění. Přístroj mi nenašel ani jeden kanál, přitom bych měl teoreticky chytnout všechny čtyři programy ČT digitální. Možná je to v tom, že na přístroji je datum 1. 1. 2008 a čas 0:00, tedy den, kdy digitální vysílání v místě, kde žiji ještě nebylo. Netušíte, čím to může být, že přístroj nefunguje? Možná by pomohlo ruční ladění, které přístroj také nabízí, ale zde je problém, že musím znám frekvenci, kmitočet, a to jaksi neznám. ... Poradíte, prosím?
V první řadě je třeba se zaměřit na anténu - jakou používáte - společnou v bytovce, pokojovou..
Datumem v přístroji to určitě být nemůže.
Je v místě Vašeho bydliště již dostatečně silný signál digitálního vysílání? Zkontrolujte zde: www.digitalnitele/...
ano, vše je zkontrolováno. Máme v domě společnou anténu, a když jsme se ve správě fondu ptali, tak nám bylo řečeno, že anténa se točit na jiný vysílač nebude, že si máme koupit set-top-box. Tak jsme si ho koupili, jenže jak už jsem psal, nefunguje...Přitom by měl najít všechny programy České televize. Netušíte, na koho se obrátit? Co s tím?
Pokud se týká společné tv anteny,musí být pro příjem digitální televize upravená.Nejlépe nová,vím,v jakém stavu byla naše anténa včetně svodů,než přišla firma a přeměřila všechny zásuvky.Správce domu je povinen vysílaní veřejnoprávní televize zajistit.Pak už není problém tyto stanice naladit automatem na STB.
JABRAKA
Dobrý den.Chce to svoji anténu.Někdo tvrdí,že stačí kus drátu.Tady je seznam vysilačů,třeba Vám to pomůže. radiokomunikace.cz/...
Nastavením času se zatím trápit nemusíte, s naladěním nesouvisí a po naladění se většinou nastaví automaticky. Manuální hledání signálu by Vám pomohlo - přednastavit ručně frekvenci nebo kanál (odkud jste?-město,obec) a pak s vlastní anténou zkusit najít místo příjmu. Společnou anténu nepoužívejte, nebyla-li pro digitální příjem upravena (jak píšete) signál z ní nepůjde, téměř vždy obsahuje filtry, které propouští jen přijímané kmitočty analogu, ačkoliv její přijímací anténa zachycuje i signál digitální.
Jste-li v místě se slabším signálem, bude umístění vlastní antény práce pro trpělivé. Až se časem vypne analog, budou se pak starat i ostatní a společná antena bude rekonstruována.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.