Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že jsem asi úplně blbej, ale potřeboval bych poradit s pultovým mrazákem. Koupil jsem si přes bazar starý pultový mrazák značky GRAM. Má ve spodku 3 kontrolky Zelenou, Červenou a Oranžovou. 1) Zelená je pevná a značí že je přístroj zapnutý, 2) červená je také pevná, má na sobě znak trojúhelníku a při zapojení mrazáku do zásuvky se kontrolka rozblikala (myslím si že udává, POZOR mrazák není namražený na požadovanou teplotu) a 3) zapínací oranžová kontrolka - má na sobě znak jakoby vločky a když ji zapnu rozsvítí se oranžově - ta nevím absolutně k čemu je určena (rychlé zmražování v té době?) Ocením každou radu nebo opravení mého tvrzení.
Děkuji
Ano- připojuji se k předešlým odpovědím. Některé mrazáky nebo lednice mají tzv funkci předchlazení, tj překlemováním termostatu běží kompresor trvale a dojde ke snížení teploty v mrazáku/lednici a pokud jsou následně vloženy potraviny / např po zabijačce, větší nákup,.../ tak vlivem akumulace v "předchlazeném" materiálu dojde k rychlejšímu zchlazení/ zmrazení vložených potravin. Signalizace mne upozorňuje, že je tato funkce aktivována a že po naskladnění potravin je nutné ji deaktivovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.