Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesviti část led pásku

Od: tomo30® odpovědí: 10 změna:
Na schodišti mam osvětlení pomoci led pasku po prvním spuštění se ukázalo ze na 12 m mi nesvítí jedna cca 10 cm sada je to usek pro rozdělení,kde muze byt chyba?jak to spravit?nerad bych strihal a letoval zpatky novou cast.
Nesviti část led pásku
Nesviti část led pásku #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

jaký výkon má ten pásek? Když dáte slabší zdroj bude se přetěžovat. Je ten pásek stmívatelný? zařadil bych stmívač. ale zdroj necha lehce předimenzovaný. Ta součístka černá je SMD odpor, která se utrhl z tišťáku, opravil jste to správně

berger*
hodnocení

0x

Zkuste tím zahýbat,pomačkat,přitisknout k liště. Občas to pomůže... Když ne,tak stříhat a pájet.

hodnocení

Tak nějak jsem to tušil ale moc se mi do toho nechtělo teda do toho stříhání a pájení
hodnocení

Nevim co je to za soucastku ale byla povolena ,tak jsem ji pritlacil šroubovákem a priletoval a vono to sviti.
Ještě jedna vec,ted tam mam spínaný zdroj 24V 150W Když jej vyměním za slabší bude LED pásek svítit méně jasněji? Svítí to krásně ale je to strašná palba Mělo by to sloužit jako noční osvětlení při průchodu
Nesviti část led pásku #3
berger*

Fajn,tak jste mi teď ukázal,proč funguje to pomačkání. Až se mi to zase stane,budu vědět,kam se dívat...*smich*. Na těch dvanáct metrů bych slabší zdroj asi nedával,ale stáhnout by to nějak chtělo,strašně to podsvěcuje a vytahuje chybky na omítce...

111®
hodnocení

0x

a nebo nechat být

hodnocení

Ta první rada byla lepsi,stalo me to dost času a úsilí aby to nějak vypadalo tak si to teď nebudu kurvit nějakým kouskem ne svítícím

111®
hodnocení

0x

čistě teoreticky, je-li pásek stmívatelný pak zařadit stmívač. Jina si lze pomoci zařazení cca 5ks diod na 60-100V a proud 10A do serie a napětí by mohlo klesnout cca 3-4V, na jedné diodě se ztrácí cca 0,7 - 1V

hodnocení

0x
K tomu snížení jasu, co to něčím zmatnit, fólie, barva přes pásek? Prostě to udělat jakoby mléčné aby to tolik nesvitilo a nebo to třeba nějak olišovat aby to svítilo jen směrem na schodnice...
berger*

Netuším,jestli to jde u tazatele,jeho lišty nepoznávám,dávám tam difuzor. Rozprostře ty ledky,takže to nejsou body,ale pás...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]