Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Normy - vyhláška 50

Od: mnm odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás, mám v plánu dělat si za chvíli vyhlášku 50. Chci se zeptat, vzhledem k tomu, že mě zajímá vše kolem elektroinstalací v rodinných domech a bytech, chtěl bych se v tomto oboru vzdělat i normově, ale nemůžu najít nic kde bych si o tomto mohl počíst. Odkud revizáci a všichni v tomto vzdělaní znají veškeré informace? Díky!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pro začátek třeba tohle, ale norem je mnoho a je možné je zakoupit u vydavatele, nebo i zde. Všechny podrobnosti se dovíš na školení pro vyhl. 50. Mimochodem, normy jsou dost drahé.

doplněno 16.12.19 13:59:

Doplním, ty normy, které potřebuješ pro školení z vyhl. 50, bys měl dostat při samotném školení (my jsme to tak měli). Vše další už si pak musíš opatřit sám. Je dobré také některé normy mít svoje, nemusíš vše nosit v hlavě. Asi to ani nejde. I když si praxí dost zapamatuješ.

hodnocení

2x

Materiály ke studiu jsme dostávali vždy na školení.

hodnocení

0x

Vyhlášku 50 §5 a vyšší může mít pouze osoba mající elektrotechnické vzdělání

Zde je více.

triplexservis.cz/...

Takže pokud žadatel nemá elektrotechnické vzdělání tak na " §5 " a výše může zapomenout

Protože na různé rekvalifikační kurzy bohužel vyhláška 50/1978 nepomýšlí.

Jak je zde nyní moderní upozorňovat na vše, "tak na tohle se tazatel neptal".

Neptal, ale pokud el. vzdělání nemá, tak to není ani pro něho svým způsobem potřebné... Proto mu tak odpověďěl a myslím, že je to k věci... Protože se tady snažíme mnohdy dopracovat i k dost nejednoznačným, tajuplným a třeba i hloupým otázkám... Proto v tom vidím pozitivum i pro ostatní neznalé...
Proto bych u toho nepoužil takovou svým způsobem připotroublou připomínku... Tady nejsme u soudu!
hop®

@hlavata: Naprosto souhlasím. Občas se tazatel ptá na nějakou konkrétní radu, ale vůbec si neuvědomí, že k realizaci, a k vyřešení problému je potřeba také ještě něco dalšího. Já jsem rád za podobné připomínky, které pomohou upřesnit a vyřešit problém. *palec*

mnm
hodnocení

Elektrotechnické vzdělání samozřejmě mám

hop®

Samozřejmé to není, jsou tady i dotazy totálních laiků.
Na studium potřebného paragrafu padesátky si potřebnou literaturu půjčuji od "svého osobního" revizáka, který mi dává kulaté razítko na moji práci. Ale nejdůležitější je spolupráce. Když se změní nějaká norma, on mě informuje. Když někde dělám elektro a nejsem si 100% jistý, tak mu volám, jak to mám udělat, abych to jeho kulaté razítko dostal. Prostě ideální symbióza... :)

Když se změní norma, tak k tomu právě slouží opakovaná školení a testy z vyhl. 50. které mají elektrikáři "tak rádi". Ale je fakt, že jsme se vždy dověděli o různých novinkách, tak to nebylo úplně marné.

doktpr365*
hodnocení

0x

Tady máš všechny normy,pravidelně 2x ročně aktualizované a i přípravné kurzy.

elektro-shop.cz/...

111®
hodnocení

0x

původní text Vyhl.50/78Sb. mát v odkaze telefon.unas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vyhláška 50

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]