Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Americká lednice - dlouhý a častý chod

Od: veronikav* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme novou lednici Electrolux EAL6240AOU. Nyní je nastavena na -18 a +7. V místnosti je cca 23 stupňů. Zaplněna je skoro plně. Pokude do ní vůbec nelezeme, tak její obvyklý chod je cca 40 minut ticho a 40 minut chod. Pokud do ní párkrát vlezeme nebo něco dáme do mrazáku (zmrzlou věc z obchodu), je schopná jet v kuse i 70 minut. Projíždím různé diskuse hledně častého spínání, ale nikde nemůžu najít, jak dlouho má běžet. Našla jsem, že u těchto lednic jede kompresor i ventilátor, ale neodhadnu, kdy jde co, protože hluk je po celou dobu podobný. Máme připojený měřič a v chodu to žere od 108 do 130 W. Je možné, že tento typ lednice opravdu jede tak dlouho v kuse? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možné je ledasco.

Když už to berete takto vědecky, změřte si celkovou spotřebovanou energii za 24h...nebo ještě lépe za delší časové období a udělejte denní průměr a následně průměr roční. Každá lednice má na energetickém štítku předpokládanou roční spotřebu energie. Souhlasí to (+-) nebo je to výrazně více? Potom změřte (teploměrem) vnitřní teploty v lednici a mrazáku. Souhlasí, nesouhlasí? A následně teprve pátrejte dál, případně reklamujte.

veronikav*
hodnocení

Už měříme a celkem to bohužel odpovídá deklarované spotřebě, tak se bojím, jestli to fakt má být normální chod. Zatím jen dva dny, ale chceme minimálně ten týden. Ještě pochopím, že po 40 minutách se sepne chlazení, ale nechápu, že potřebuje jet tak dlouho. Tu vnitřní teplotu chci taky zkusit, ale nevím, jak to funguje, když máme nastaveno např. těch 7 stupňů, tak jestli se lednice sepne, když to stoupne cca o 2 stupně a chladí, než to klesne např. na 5 stupňů. Pořád doufám, že se to nějak ustálí, protože je nová, nebo že si na ten dlouhý cyklus zvyknu, ale zatím mi to nejde a radost z vysněné lednice je pryč. Starou jsme měli 19 let a vůbec jsem o ní nevěděla. A byla taky A+.

111®
hodnocení

0x

má 2 kompresory, nebo jen jeden? Jestli jeden tak tem musí jak mrazit, tak chladit a elektronika přepíná kam půjde chladidlo. Pak se klidně může stát, že 15miut chladí a dlaších 25 minut mrazí. a asi tam máte i výrobu ledu, tak ten se také nějak musí uchladit aby nevytekl.

veronikav*
hodnocení

Má opravdu jen 1 kompresor, ale výrobník nemá, ten jsme nechtěli právě kvůli většímu hluku. Je tedy možné, že ta délka cyklu je kvůli jednomu kompresoru? Kdyby měla dva, tak jdou oba naráz a proces je kratší? To by taky dávalo smysl. Díky.

111®
hodnocení

0x

no když jsou dva tak jedou nezívisle. Ale mám obavu že takové lednice se dnes nedělají. jaká byla ta původní? Jeden nebo dva kompresory?

veronikav*
hodnocení

Původní byla Fagor 1FFC-49EL. Měla opravdu dva kompresory. Popravdě, teď mě prekvapilo, že ta nová má jen jeden. A nebyla A+, ale B, teď se dívám na návod. Spotřebu měla 1,34 kWh a tato americká má 1,31 kWh, což není zas tak obrovský rozdíl. Hlučnost mají stejnou 44 dB, ale jinak ten chod, to je nebe a dudy.

111®
hodnocení

0x

no jo asi bylo na začátku málo informací, jedině kouknout jestli by šla vyměnit za jinou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]