Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu dodat subwoofer?

Od: kepler* odpovědí: 7 změna:
Mám zesák na dvě bedny, ale ty jsou jen tak okolo 10 l dvoupásmovky. Větší se mi nikam nevejdou. Tudíž basák jen 5". Přenos basů mi přijde neuspokojivý. Tak jsem zauvažoval, že na jeden kanál dám ten SW, na stereo rezignuju. Dá se to?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Šíření stereosignálu je účinné v oblasti kmitočtů 500 - 20 000 Hz.Basy se šíří v místnosti bez identifikace místa.Proto se poižívají SW reproduktory,které s větším výkonem šíří nízké kmitočty po celém prostoru.Ovšem je nutno použít ještě jeden zesilovač,který rtento reproduktor napájí a na vstup dostane hudební signál z původního zdroje a je omezen pásmovou propustí..

JABRAKA

kepler*
hodnocení

Tomu nějak nerozumím. Proč ještě jeden zesilovač? Mám 2x40 W RMS a v malé místosti mi bohatě stačí do 10 W. Zesilovač samozřejmě propouští i vše nad 20 Hz. Proč tam musí být nějaká pásmová propust? Omlouvám se, v tomto se moc nevyznám.

Takhle to nejde.

Když použijete jeden kanál pro SW, bude Vám příslušná polovina signálu v normálních reproduktorech chybět.

Do SW se smí dostat jen velmi nízké kmitočty z obou kanálů, proto je před ním potřeba vyšší kmitočty odfiltrovat pásmovou propustí.

Další zesilovač potřebujete proto, že do SW potřebujete dostat signály z obou kanálů a ty se nesmí vzájemně ovlivňovat. Takže nelze jen spojit výstupy kanálů, SW potřebuje vlastní zesilovač.

hodnocení

2x

Nějak to nechápu. Nejsi spokojen se zvukem basů, ale zprasit repráky tak, že ušmikneš jeden kanál, to by ti nevadilo? Navíc, takhle to nefunguje, viz rady výše.

pavelpavel*

Také mi to hlava nebere.

hodnocení

2x

Pro připojení SW musí být na zesilovači svorky, jinak to nelze. U reproduktorů nerozhoduje jen průměr, ale i další vlastnosti.

bery*
hodnocení

0x
Pokud je prebytek vykonu k pozadovany hlasitosti, stacila by jednoducha pasivni vyhybka. Nebasujicim bednickam odriznout basy cca 200uF kondikama a basak pripojit aspon na 1 kanal pres seriove zapojenou tlumivku (staci sekundar nejakyho trafa) a paralelne pripojenej kondik (radove 500 -1000uF, treba ze sitovy casti pc zdroje) a je to. Mam takhle zapojeny 3 mikrosystemy v loznici, kuchyni a detskym pokojicku a hraje to daleko lip, nez samotny maly bednicky. V obyvaku mam samozrejme bi-amp sestavu se zesilovaci cca 1kw rms vlastni konstrukce a vic nez odpovidajicima bednama :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]