Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gramfon a zesilovač - hlasitý brum

Od: omen odpovědí: 11 změna:

Mám připojený gramofon Auna-TT Pure s Denonem AVR-3300. přes klasické cinche L a R.

Dle fotky 86 jde vidět, že jiné možnosti připojení nejsou. OUT výstup je pro propojení s PC na tvorbu MP3.

Zvukový výstup je basový "brum" - zvednu-li hlasitost zvyšuje se tento "brum" včetně přehráváne muziky na desce.

Na fotce 1181 je vzadu u zesilovače vidět možnost připojit uzemňovací drát ale nevím jak kam co a jestli to je vůbec řešením.

Děkuji za případnou pomoc

Zdraví Filip

Gramfon a zesilovač - hlasitý brum
Gramfon a zesilovač - hlasitý brum #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pi*
hodnocení

2x

Z obrázku není uplně jasné zda u gramofonu máte přepnuto THRU na ON a EQ na OFF.

V manuálu strana 12.

Pokud ano pak spojit země.

doplněno 13.12.19 18:41:

Moc hlasitý. To vypadá že výstup gramofonu není RIAA, ale asi už z předzesilovače upraven.

Zkuste do vstupu pro CD player (manual str. 7) ten horní cd, spodní jsou digi out.

Manuály z: avr3300 a AunaTTPure.

omen

Zdravím pokud spínáč dám doprava = THRU ON - dojde ke snížení brumu o cca 70% - jakmile však ale dám jehlu na desku a začnu přehrávat - zvuk je extra hlasitý přebasovaný - je to neposlouchatelné ani na nejnižší úrovni. Nedá se to jinak popsat.

ps: je to jeden jediný vypináč s pozicí vlevo/vpravo.

Co znamená spojit země? Aplikovat připojení drátu na např. uvedené topení?

Děkuji za odpověď

omen
hodnocení

ANO ! ! ! To vyřešilo kompletně problém ! Děkuji!

hodnocení

0x
Přesně tak, ten brum způsobuje nedostatečné uzemnění. Někde to chytá rušení a zesilovač vám to zesílí. Chytit ten drát někam na kovovou konstrukci třeba na mosazný ventil topení nebo vodovod by mělo pomoct. Kde nebude vodovod nebo topení, tam by mohl pomoci zemnící kolík zásuvky ale není to nejbezpečnější řešení a u nových rozvodů s chráničem by to mohlo dokonce i shazovat chránič.

Jestli to zapojí na uzemněné topení nebo uzemněný kolík zásuvky je z hlediska chrániče naprosto jedno. Ten neřeší, kudy se vrací proud, ale že se nevrací kudy má.

Nojo přiznávám že ty chrániče jsou pro mě dost nepochopitelná technika. Vím jen že jsou to dost svéhlavá zařízeni která porovnávají jestli to, co jde dovnitř, jde taky ven a kudy.. Tak jsem si tipnul že pokud se někde indukuje proud který způsobuje brum, tak když ho chránič zjistí na vedení od kolíku, mohlo by ho to "vyděsit" :) I když vím že tam jde o velmi malé proudy.

jabraka*
hodnocení

0x

Brum se do signálové cesty přidá každopádně ze sítě.Obvykle vznikne vazební smyčka,kdy se propojí na zem sítě také obě strany "zemí" z propojovacího kabelu-.Odstranit to lze někdy tak,že na "živém"konci šňůry se odpojí zemnicí letování.Takže kabel bude uzemněn pouze na konci u zesilovače.Někdy vznikne zemní smyčka tak,že zesilovač je zapojen na síˇovou zásuvku a gramo na jinou síťovou zasuvku.Je tedy potřeba zapojit oba pžístroje do jedné zásuvky(dvojzásuvky.)

JABRAKA

omen

Dobrý den,

zkoušel jsem zapojit do stejné dvojzásovku, bohužel bez rozdílu.

Druhé doporučení tedy říká odříznout nějakou část drátu z cinche? Omlouvám se za hloupý dotaz - jsem laik.

Děkuji

111®
hodnocení

0x

tak znovu, když se odpojí gramofon, je klid. Když se připojí, bručí to. Takže nejprve oba připojte do jedné zásuvky nebo prodlužky. Jak tak na to koukám, je připojení asi jen dvoužilové? pokud ano otočze jednu, nebo postupně i druhou vidlici v zásuvce. Pokud to nepomůže, odpojte propojovací kabely a zjistěte jestli je CINCH propojen ten obvodový plech , pokud ano může to být problém ale nemusí. Má gramofon v sobě zdroj a je dobře filtrováno stejnosměrné napětí? Není to zapojeno do špatného, moc citlivého vstupu? zkuste jiný..

111®
hodnocení

0x

no koukám na to a asi to máš špatně zapojeno, podle mne by se měl pouřít vstup na obr.

Gramfon a zesilovač - hlasitý brum #3

111®
hodnocení

0x

co vyřešilo celý problém?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]