Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde zvuk, jen potichu

Od: ghja odpovědí: 10 změna:
Zdravím mám starou věž Sony rxd5 a od včerejška mi nejde zvuk nebo spíš to hraje potichu. Když do věže bouchnu dozadu tak zvuk pomalu nabíhá praskáním ale potom zase vypadne, dnes jsem zkoušel vyměnit ty zdířky kam se zapojují bedny a žádná změna, ani když se kouknu okolo, tak nic odpálenýho není. Nevěděl někdo co s tím aby to šlo? Hrála perfektně

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Proletovat cínové spoje na tišťáku, ideálně tam, kde se to hřeje u trafa nebo kde jsou výkonové polovodičové prvky a u mechanicky namáhaných součástí (spínače, přepínače, uchycení výkonových prvků/polovodičů ke chladiči), které jsou přicínovány do tišťáku. Další možnost jsou "unavené/vyschlé" elektrolytické kondenzátory nebo špinavé/zoxidované kontakty spínačů/přepínačů. Neznám přesně zmiňovaný elektrický spotřebič, ale většina elektroniky podobného rázu tyto části obsahuje. Zkrátka začít prohřátím cínových spojů na tištěném spoji.

kourak*
hodnocení

0x

Pro začátek stačí za provozu osahat, nepatrně zahýbat součástkami. Pokud je to studenak, musí se to projevit. Pokud nic, tak pak už to chce nějaké vybavení a hlavně něco o audio technice vědět.

Takže zkontrolovat vizuálně, pohmatem, opravit případně nálezy.

Dal se pokračuje tak, že se použije stálý zdroj audiosignálu a sleduje se jeho cesta. Pěkné Pěkně od začátku až na výkonový výstup. Sledovat nejlépe osciloskopem, ale v nejhorším případě se dají použít nějaká více Ohmova sluchátka

pi*

kourak: Jste mě rozesmál, že by človek s osciloskopem nevěděl co s tím. Tak hlavně že bude umět obsluhovat osciloskop nebo tónový generátor. *eee* Jinak s vámi souhlasím, ale hrabat se v mini věži to bude opruz.

kourak*

Osciloskopy už se dají sehnat za pár stovek, myslím tím na bazosi apod. Hodně lidí kteří se zajímají o elektroniku si to tam kupují.

Jinak souhlas, servis je přehnaně drahy

pi*
hodnocení

0x

Pokud el. nerozumíte, do servisu s tím, ale cena za servis bude možná/pravděpodobně podobná ceně nového mini zařízení.

ghja
hodnocení

Tak jsem si zase přeházel trochu součástky do r550 (podobný model jen trochu tmavší) a jede jenom mi nefunguje displej ale to je problém také v desce protože když ho přesunu do druhé tak funguje, dokonce funguje líp než ten co jsem měl v té funkční, asi budu používat tu co jsem měl na náhradní díly ale mrzí mě ten displej

mak*
hodnocení

0x

Vypadá to na závadu koncového zesilovače, pokud lze "opravit" úderem, bude to studený spoj. Největší problém je najít kde.

ghja
hodnocení

Tak jsem narovnal kondenzátory a hledal ten studený spoj,a už konečně to hraje normálně ale když hraje hudba tak tak je slyšel i prskání
pi*

Prskání jde ze všech zdrojů, nebo jen z rádia?

ghja
hodnocení

Že všech zdrojů, z rádia a z cd, kazety nemohu vyzkoušet, protože nejdou, ty jsem taky opravoval v ten den co jsem zjistil že prská zvuk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]