Dobrý den, nabíječka USB, kterou strčím do zásuvky a do ní vložím příslušný USB kabel a dám do telefonu se začala chovat takto: když jí připojím k telefonu, tak se na telefonu ukazuje, že ho nabíjí, ale nenabije telefon. Byla určena pro telefon, ale já s ní začal nabíjet i tablet. Mohl jsem jí nějak poškodit? Když připojím jinou nabíječku k telefonu, telefon se mi vpohodě nabije. Děkuju
zkuste použít běžný datový USB kabel. Může být rozdíl mezi nabíjecím a datovým: nabíjecí může mít jen 2 vodiče zatím co datový má 4 vodiče a některé telefony vyžadují všechny 4 vodiče, jinak nenabíjí. Dokonce některé telefony nenabíjí ani s jinou než originální nabíječkou.
Nezřídka se stává , že si přestanou rozumět navzájem konektory. ( Jednoduše řečeno)
Tzn. Že konektor na nabíječce má lehce opotřebovaný kontakt a ten už kvalitně nedolehne na protikus v telefonu, ale v jiném zařízení to ještě funguje. Tam ta lidí vůle ještě nevadí.
Zajímavé informace, díky za ně Jinak USB kabel pro telefon mám stejný (originální) , ale když ho strčím do originální USB nabíječky, tak telefon nenabije, když do jiné USB nabíječky, tak už nabíjí. Tak kabelem to v mém případě není? Děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.