Nejste přihlášen/a.
Televize LED po 2.5 roce za provozu zhasnul obraz ale zvuk běží.
Naštěstí je u té televize prodloužená záruka.
V prodejně kde byla koupená řekli, že když je to prodloužená záruka, tak to není už reklamace v záruce ale je to pojistná událost.
Zajímá mě:
Jak je to s prodlouženou zárukou, a zda je ta televize vůbec opravitelná - co se tam mohlo stát?
Tak pravdu měl mate99
Opravuji mate59 - uklepl jsem se - odešla jedna z ledek.
U televize se vypálila některá LEDka a tím, že jsou zapojeny sériově zhasne obraz /jako u vánočních svíček./Opravit se to dá,oprava stála 1300 kč.Vymění část řetězu LEDek.Kupoval jsem jiný spotřebič v Datartu kreditní kartou ČSOB,která prodlužuje záruku o rok po cca 2,5 roku a pokazrný výrobek mi vyměnili za nový do 3 týdnú bez problémú.
Stát se tam mohlo cokoliv a jestli je to opravitelné Vám na dálku nikdo neřekne. Prodloužená záruka je stále záruka, nikoliv pojistná událost. Jen za to neručí výrobce, ale prodejce. Nenechte se odbýt a požadujte opravu, výměnu, nebo vrácení peněz.
Máte ověřeno, že nejde obraz, nebo jen vysílání? V některých regionech totiž na přístrojích se starou normou vysílání již obraz nechytnete.
Zvuk běží, je sice možno si pod tím představit mnoho možností, ale nejpravděpodobnější je naladěná stanice.
Pokud tv nezobrazuje ani vlastní menu, pak níže napsané neplatí a tv opravdu má poruchu obrazu.
Jo, ještě to také dělají přístroje které neumí HD a zobrazují stanici HD, pak jde jen zvuk.
Ta televize přijímá signál ze satelitu - nejde o pozemní vysílání, takže jestli má DVBT nebo DVBT2 je jedno.
@slavo Příště by bylo dobré tuhle zásadní informaci do dotazu napsat. Admin prej skript na věšteckou kouli pro stránky neumí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.