Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závada televize

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Televize LED po 2.5 roce za provozu zhasnul obraz ale zvuk běží.

Naštěstí je u té televize prodloužená záruka.

V prodejně kde byla koupená řekli, že když je to prodloužená záruka, tak to není už reklamace v záruce ale je to pojistná událost.

Zajímá mě:

Jak je to s prodlouženou zárukou, a zda je ta televize vůbec opravitelná - co se tam mohlo stát?

doplněno 15.12.19 20:01:

Tak pravdu měl mate99

doplněno 15.12.19 20:03:

Opravuji mate59 - uklepl jsem se - odešla jedna z ledek.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

U televize se vypálila některá LEDka a tím, že jsou zapojeny sériově zhasne obraz /jako u vánočních svíček./Opravit se to dá,oprava stála 1300 kč.Vymění část řetězu LEDek.Kupoval jsem jiný spotřebič v Datartu kreditní kartou ČSOB,která prodlužuje záruku o rok po cca 2,5 roku a pokazrný výrobek mi vyměnili za nový do 3 týdnú bez problémú.

hodnocení

2x

Stát se tam mohlo cokoliv a jestli je to opravitelné Vám na dálku nikdo neřekne. Prodloužená záruka je stále záruka, nikoliv pojistná událost. Jen za to neručí výrobce, ale prodejce. Nenechte se odbýt a požadujte opravu, výměnu, nebo vrácení peněz.

re4zon
Vyrobce v zakonne zaruce za nic neruci, rozhodne ne vuci spotrebiteli. Zaruku drzi ze zakona po dobu dvou let prodejce. Naopak, nekdy dava prodlouzenou zaruku vyrobce dle svych podminek. Druha moznost je dokoupena / poskytnuta jako bonus prodlouzena zaruka od prodejce a ta se ridi obchodnimi podminkami a klidne muze byt i ve forme pojisteni.
To co pisete by platilo POUZE v pripade, pokud by prodejce nemel v obchodnich podminkach prodlouzenou zaruku popsanou (nejsou podminky - plati dle zakona po celou dobu), ale to by dneska byl prakticky zazrak.
hodnocení

při vrácení peněz prodejce vrací základní cenu a nebo tu navýšenou o prodlouženou záruku?

re4zon
Nejdriv si prectete podminky prodlouzene zaruky, vsadim se ze tam bude neco o tom ze mate narok maximalne na vymenu a hromada dalsich podminek. To co napsal magdon by platilo jen v pripade, ze by prodlouzena zaruka nemela uvedene zadne podminky a to jsem u elektroniky uz nekolik let nevidel. Navic o zpusobu vyrizeni reklamace rozhoduje v tomto pripade prodejce, takze o vraceni penez se muzete bavit az kdyz usoudi, ze se mu to nevyplati opravit nebo ze to nejde a nebude mit televizi na vymenu. Utopie.

Navíc na posouzení reklamace mají měsíc, to je taky dobrý...

hodnocení

0x

Máte ověřeno, že nejde obraz, nebo jen vysílání? V některých regionech totiž na přístrojích se starou normou vysílání již obraz nechytnete.

pi*

Zvuk běží, je sice možno si pod tím představit mnoho možností, ale nejpravděpodobnější je naladěná stanice.

Pokud tv nezobrazuje ani vlastní menu, pak níže napsané neplatí a tv opravdu má poruchu obrazu.

Jo, ještě to také dělají přístroje které neumí HD a zobrazují stanici HD, pak jde jen zvuk.

hodnocení

Ta televize přijímá signál ze satelitu - nejde o pozemní vysílání, takže jestli má DVBT nebo DVBT2 je jedno.

@slavo Příště by bylo dobré tuhle zásadní informaci do dotazu napsat. Admin prej skript na věšteckou kouli pro stránky neumí :)

hodnocení

0x

Něco odešlo na desce, servis to určitě opraví. Otázkou je, za jak dlouho, u pojistné události nejspíš žádná lhůta nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]