Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám u domu LED světlo s pohybovým senzorem. Jednoho dne ale světlo po zapnutí senzorem zůstalo svítit neustále. Čím to může být, jak senzor přesvědčit aby světlo zhasnul?
Pokud senzor fungoval a fungovat přestal, tak nejspíš prostě odešel, taky se mi to stalo u podobné lampy. Jinak některé senzory mají stavitelnou citlivost a podle mé zkušenosti jsou v zimě citlivější než v létě. Při vyšší citlivosti ho aktivuje třeba i kočka nebo jiné zvíře. Náš pes (on má přes 50kg) to rozsvěcí úplně běžně a citlivost nelze vyladit, aby to pes nerozsvítil a já ano. Ve vašem případě je na 90% senzor prostě porouchaný.
Vadný senzor, celkem obvyklá záležitost - vadná elektronika, nebo slepený kontakt relé, nebo vadný spínací triac, dle použití...
Kdo v této oblasti trochu pracuje, tak potvrdí, že je to dennodenní záležitost... Pro zajímavost, teď bych měl vyměnit 5 radarovýxh snímačů z 8.. Asi špatná várka... No rok to vydrželo...
tyto senzory mívají dva skryté otočné prvky kterými se nastavuje 1. minimální intenzita pohybu při které má dojít ke spuštění a 2. minimální doba svícení po zaznamenání pohybu ... jednoduše ty dva prvky najděte (bývají poblíž pohybového senzoru, viz manuál, zřejmě bude třeba je nějak odkrýt odstraněním části obalu) a jejich pootočením přenastavte tak aby minimální délka svícení odpovídala vašemu požadavku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.