Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo nezhasíná

Od: ferdo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám u domu LED světlo s pohybovým senzorem. Jednoho dne ale světlo po zapnutí senzorem zůstalo svítit neustále. Čím to může být, jak senzor přesvědčit aby světlo zhasnul?

Světlo nezhasíná

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

3x

Pokud senzor fungoval a fungovat přestal, tak nejspíš prostě odešel, taky se mi to stalo u podobné lampy. Jinak některé senzory mají stavitelnou citlivost a podle mé zkušenosti jsou v zimě citlivější než v létě. Při vyšší citlivosti ho aktivuje třeba i kočka nebo jiné zvíře. Náš pes (on má přes 50kg) to rozsvěcí úplně běžně a citlivost nelze vyladit, aby to pes nerozsvítil a já ano. Ve vašem případě je na 90% senzor prostě porouchaný.

hodnocení

3x

Vadný senzor, celkem obvyklá záležitost - vadná elektronika, nebo slepený kontakt relé, nebo vadný spínací triac, dle použití...

Kdo v této oblasti trochu pracuje, tak potvrdí, že je to dennodenní záležitost... Pro zajímavost, teď bych měl vyměnit 5 radarovýxh snímačů z 8.. Asi špatná várka... No rok to vydrželo... :(

olinl

douby*
hodnocení

1x

tyto senzory mívají dva skryté otočné prvky kterými se nastavuje 1. minimální intenzita pohybu při které má dojít ke spuštění a 2. minimální doba svícení po zaznamenání pohybu ... jednoduše ty dva prvky najděte (bývají poblíž pohybového senzoru, viz manuál, zřejmě bude třeba je nějak odkrýt odstraněním části obalu) a jejich pootočením přenastavte tak aby minimální délka svícení odpovídala vašemu požadavku.

kublul
hodnocení

0x
Dobrý den, váš preblém může mít více řešení:
1) do senzoru světla se něco dostalo: pokud senzor detekuje překážku příliš blízko, senzor detekuje předmět jako pohyb (může se jednat např. o hmyz)
2) zákl. deska se rozbila: deska může mít poruchu jakékoliv součásky, proto si světlo myslí, že senzor detekuje překážku. V tomto případě se musí světlo vyměnit, nebo se můžete pokusit opravit základovou desku.
3) senzor je rozbitý: porucha senzoru se opravit nedá (nebo neznám žádný způsob), světlo je nutné vyměnit.
Nic jiného mě nenapadá, doufám že vám to pomůže!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]