Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB set-top box pro TV

Od: aloisb® odpovědí: 32 změna:

Mám malou 7´´ přenosnou UHD televizi Hyundai. Bohužel jsem ji koupil ještě v době, kdy se nevědělo, jaký kodek se bude používat v DBT-2. Nyní již víme, že to je H.265 (HEVC), ale moje televizka ho neumí. Napsal jsem dotaz na servis HYUNDAI, zdali by se v ní dal vyměnit tuner jako ND podobného modernějšího typu. Dostal jsem odpověď v tom smyslu, že to není možné, že je tam ještě mnoho dalších součástek, které spolupracují na dekódování signálu v H.265.

Jeden můj známý mi ale řekl, že existují USB setopboxy nebo USB externí tunery, které kodek H. 265 umí. Moje televizka konektor USB má, takže by toto řešení bylo elegantní. Nevím však, jaký je rozdíl mezi USB setopboxem a USB externím tunerem a co by bylo lepší použít. Ten známý mi dokonce nějaký takový setopbox ukazoval v e-shopu a cena byla přes 700 Kč. Poradí někdo, co si mám koupit a případně i link na WISH nebo AMAZON, kde by to mohlo být značně levnější*hej*

doplněno 19.12.19 23:12:

Je to HYUNDAI PDL 783 UHDDVBT

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vaše TV má USB pro přehrávání případně pro nahrávání. Určitě z ní neumí vzít TV vysílání - k tomu by potřebovala program a proč by ho měla, když tuto situaci a konkrétního výrobce set-top boxu v té době nikdo neznal? :)

Tohle je slepá ulička.

hodnocení

A co ten televizní USB tuner? Ten přece umí zpracovat televizní signál a předat ho té televizi přes to USB jako by to bylo nahrané na flešce, ne?

USB tuner je do počítače a funguje jen s operačním systémem a příslušnými ovladači. Je to prostě další rozhraní počítače, s tím si televize rozumět nemůže.

Potřebujete vyloženě set top box, ten přijímá a dekoduje signál, který zpracuje na video a audio a posílá do televize jakožto monitoru.

NN, tuner neudělá na flashce soubor s filmem. To vůbec není úložiště. Jen je mu podobné tvarem.

hodnocení

2x
I kdyby to šlo propojit, tak ten usb bazmek z vaší tv dvbt2 přístroj neudělá a budete strjně dělat harakiri s ovládáním. Držel bych se stb s běžným výstupem.

hodnocení

0x
Dělají se usb tunery pro použití v notebooku ale tam zpracovává signál až počítač to asi televize nedokáže. Navíc propustnost rozhraní usb podle mě nedokáže protáhnout dostatek dat na to aby výsledek mohl běžet uhd pokud by vše zpracoval samotný adaptér. Možná mě ale někdo opraví. Ruku do ohně ta svůj názor nedám. Jediná možnost jak do takové televize dostat t2 bude seti box remodulací ale pak už to zas nebude přenosné
doplněno 11.12.19 14:24: Settopbox s remodulací.. Slovník si to překopal.
Rf modulace vyrobí signál který televize bude číst přes anténni konektor.

priklad1*
hodnocení

0x

Existují STB které se rovnou zastrčím do Scartu pokud s ním TV disponuje

dx.com/...

Existují tunery do microUsb, ale to je pro mobily s OS Android

111®
hodnocení

0x

jaké možnosti připojení má ta vaše TV?

hodnocení

Je tam HDMI a USB a samozřejmě anténní vstup.

111®
hodnocení

0x

Tak jedině STB s HDMI, nic jiného nejde. TV tuner do USB potřebuje obslužná program, který nainstalujete do PC ale ne do TV. STB co má USB ho má buď na změnu firmware, nebo na nahrávání a pžejrávání na HDD, nikoliv na přivedení signálu do TV: Snad jsem to napsal jasně. Nebo jak je uvedeno výš STB s remodulací a to se pak připojí místo antény, ale není to takvalita co HDMI

hodnocení

Děkuji za odpověď. Takže jedině tuto TV prodat v Polsku na tržišti, protože Poláci údajně budou stále vysílat ve formátu H.264*hi*

111®
hodnocení

0x

to netuším, v Polsku jsem nikdy nebyl.

hodnocení

0x

Pokud má ta vaše tv hdmi, tak snad něco takového.

set-top-boxy.heureka.cz/...

televizniweb.cz/...

hodnocení

Jenže podle servisního technika z autorizovaného servisu ETA má tato malá televize konektor HDMI pouze jako výstupní.

Takže je na vyhození*zed*

hodnocení

Ještě mě napadlo, zdali by ten STRONG setopbox mohl fungovat, když ten USB konektor je vstupní. Teď jsem se ale dočetl, že ten USB konektor na tom STRONGU je také vstupní. Co s tím?

Bohužel nee ten usb vstup je jen na flešku nebo hdd

Připojením externího USB paměťového zařízení můžete začít také nahrávat či přehrávat videa, obrázky či oblíbené hudební kousky

Že by měla TV HDMI výstup je docela podivné... O jakou TV konkrétně se jedná? To jsme se pořád nedozvěděli...

hodnocení

0x
To je tato?
mountfield.cz/...
Však to má mít AV vstup, takže koupit libovolný STB se Scartem a redukci ze SCARTu na příslušný AV konektor, nevím jestli to má přímo SCART, cinchce nebo jack.
doplněno 14.12.19 13:50: Tak dle návodu to má AV vstup jack.
Potom budete potřebovat redukci z
doplněno 14.12.19 13:53: Oprava:
Potom budete potřebovat redukci ze SCART na cinchce a z nich následně na jack. Přímou scart - jack jsem bohužel pro video nenašel, jen pro zvuk.
datart.cz/...
gme.cz/...
Já koupil setobox v Číně a ten má výstup AV Jack v takovém případě by pak stačila šňůra Jack /Jack ( prodávají se celkem běžně třeba k autorádiu). Myslím že ty setoboxy s výstupem AV Jack se tu prodávají taky.
Díky za doplnění, ovšem kabel z odkazu je pouze Audio jack. Na přenos videa a stereo zvuku bude potřebovat koncovky se čtyřmi piny.
priklad1*

Co to je za kabel. Když počítám jednu stranu tak 3, když obě tak 6. ŽBČr nebo ZMČv

@priklad1 to se ptáš koho? Nějak nerozumím tvému dotazu
priklad1*

Ptám se co to je za AV kabel který má 4 piny

Tento. Jestliže má TV jako AV vstup JACK, tak do toho bude pasovat tohle. 4pinový jack konektor, který má na sobě společné GND, kompozitní video, a dva audio kanály.

conrad.cz/...

Takový kabel se hodí, pokud bude mít settopbox, který bude přímo tímto výstupem disponovat. Pokud ne, tak platí to co jsem napsal ve své první odpovědi - redukce scart-cinch a cinch-jack.

hodnocení

To nick totak : Prosím o link na WISH nebo Amazon, kde jste koupil ten setopbox s kodekem H-265 a s výstupem JACK AV.

m.aliexpress.com/...
Je to tenhle. Na Aliexpress je v nabídce více prodejců ale cena je kolem 17$ je jen u několika. Ostatní to mají spíš tak za 22.- ale mívají k tomu wifi adaptér. Takže je potřeba číst popisek jestli je opravdu součástí k dodávky nebo jen za příplatek.

aliexpress.com/...

já vím že dolar tě nevytrhne ale tady je za 16.50 i s poštovným.

hodnocení

Moc děkuji všem za linky, syn má s platbami kartou v těchto obchodech zkušenosti, tak mi to tam zakoupí.

radoo
hodnocení

0x

7" UHD TV, to jako 4k 7 palců jo? To jsem ještě neviděl :)

Asi by se na ni muselo koukat z 1cm.

No nic, podívejs se na setobox s HDMI CEC, jestli to umí TV, budeš ovládat ten setobox ovladačem od TV.

Napájení 12V DC, 5VDC apod aby to bylo přenosné ...

Trknul jsem, dál už musíš sám

to je jen typové označení, rozlišení obrazovky je 800x480 :) ale ne že by se takové (i menší) obrazovky se 4k nevyráběly ;)

hodnocení

Píší UHD, ale má pouze HD rozlišení, ale velmi pěkný obraz i při příjmu DVBT-1.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]