Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde nastavit setobox

Od: bena* odpovědí: 38 změna:
Zdravím.Koupil jsem nový set top box, který podporuje vysílání dvb-t2.Máme starou CRT televizi a tak jsem to zapojil přes SCART.Jenže zapnu to a nic se neděje.Na setoboxu pořád svítí nápis boot a nejde s tím nic dělat.V různých návodech psali, že stačit vyměnit setobox a ostatní se naladí v televizi.Jenže po připojení se nic neděje a tak v televizi nic nastavit nejde.Návod je bohužel v řeči, které nerozumím.když tam dám ten starý setobox tak normálně funguje.Není možné, že si ho televize pamatuje a žádný nový nepřijme?Napadne někoho, jak to vyřešit?Díky za rady.

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S televizí to nemá co dělat, pokud zobrazuje hlášky set top boxu. Televize slouží jen jako zobrazovací zařízení, monitor, nic jiného. Set top box patrně nefunguje.

111®
hodnocení

1x

nemyslím si že by aktualizace pomohla, kde ji případně sehnat by měli vědět prodejci.. Jak to že to najednou jde? co jste s tím provedl? Podělte se...

host
hodnocení

0x

Je třeba provést základní nastavení set top boxu, ale při propojení TV a SCART a připojení antény do set top boxu už by se na obrazovce měl objevit pohled na základní nastavení.

Jaký máte typ set top boxu?

bena*
hodnocení

Je to CABLETECH URZ0336A.včera byl zakoupen v GME.Po připojení antény a SCART se vůbec nic se neděje.Je to mrtvý.Jen setobox svítí.Ale jako by vůbec nebyl připojen.Ale když připojím ten starej tak televize okamžitě naskočí.Nechápu.

nov
hodnocení

0x

Návod v češtině: gme.cz/...

bena*
hodnocení

Návod je jasný.Jenže do toho menu se prostě ovladačem nedostanu.Snad nebude problém v televizi.Vubec to s ní nekomunikuje.
host

Návod je velice hrubý, i v několikajazyčné v/... a ani v jiných jazycích není lepší. Možná si televize se set top boxem nerozumí. Například tlačítko úplně dole V-Format je na formát zobrazení. Třeba je z továrního nastavení nastavený na nejvyšší rozlišení a to možná vaše televize nezná a je třeba nastavit na menší? To jsou jen dohady.

Možná byste mohl váš set top box vzít sebou k sousedovi a vyzkoušet ho na jeho televizoru, jestli si budou rozumět.

hm*
hodnocení

0x

A nestačí jen počkat? Třeba mu poprvé startování trvá déle (dlouho).

hodnocení

0x

Možná nepatřičná otázka...ale jsou baterie v DO funkční?

Ale zkuste ještě toto: OAD hledá software - Odpojte anténu, počkejte na dokončení vyhledávání, vstupte do menu, přejděte na [Systém], [Aktualizace softwaru] a vypněte OAD...z návodu, ŔEŠENÍ POTÍŽÍ, poslední položka...

Pak tam je toto:

Aktualizace software

OAD: Nedoporučuje se aktualizovat software pomocí OAD, protože software se nevysílá prostřednictvím DVB-T vysílačů. Aktualizujte software jen pomocí USB.

● USB aktualizace: Aktualizujte software pomocí USB (pouze pokud je připo- jena jednotka USB s aktualizačním souborem).

● Nevypínejte zařízení ani neodpojujte USB disk pokud aktualizace neskon- čila, mohlo by dojít k poškození zařízení!

● Nepoužívejte software, který byl upraven nebo je určen pro jiné modely, protože by to mohlo poškodit zařízení.

Pokud by nic nepomohlo, pak aktualizace software...ale, máte to v záruce...přichází v úvahu výměna za bezchybný přístroj...

Pokud zobrazuje BOOT, zkuste vypnout OAD, viz výše i návod...

111®
hodnocení

0x

blá otázka: používáte DO pro STB? Nepoužíváte náhodou to pro TV? s tím stejným SCART kabelem jste to zkusil s jiným STB?

bena*
hodnocení

Tak jsem zkusil počkat.televize se akorát vypnula a žádná změna.Když stisknu na ovladači menu, objeví se na displeji C800 a jde to přepínat až do C807.Znovu stisknu a je tam zas boot.Ovladač používám ten k stb. Baterie vvybité nejsou.Stb jde zapínat a vypínat ovladačem ale televize na to nijak nereaguje.S tím stejným kabelem starý stb funguje normálně S novým je ale problém.
Viděl bych to na nefunkční nový STB.
Holt i nová věc nemusí vždy fungovat.
bena*
hodnocení

Ještě se zeptám - v baráku je ještě jedna televize-celkem nová plazmovka.Dá se k ní setobox připojit aniž bych nějak změnil nastavení televize?Prostě jen na ověření funkčnosti.

Televize na to nemá vliv; pokud STB hlásí stále BOOT a nejde se dostat dál, je problém v něm...zkuste na cca 10-15minut vytáhnout napájecí šňůru ze zásuvky 230V (vypnout úplně STB) a pak znovu zapnout STB...uvidíte. Jinak reklamace...

111®
hodnocení

0x

když to ukazuje C800, nejde se dostat do MENU? C mi připadá že jde o Cabel-kanály

bena*
hodnocení

Nejde.Televize na to bohužel nijak nereaguje

111®
hodnocení

0x

není náhodou problém ve SCARTu, máte tam plnohodnotně zapojený SCART, všechny piny propojeny , nebo jen ošizený SCART, zapojeny jen některé kontakty?

bena*
hodnocení

Pokud by to tak bylo, nefungoval by ani ten starý stb.Jak už jsem psal.když nový StB vyměním za starý, televize okamžitě naskočí a funguje.Pak dám ten nový a televize se chová jako by nic připojeného nebylo.Rozdíl v SCART konektorech v stb snad nebude.
priklad1*

Ten starý STB si možná může přepnout vstup. Což takhle se podívat TV ovladačem nejspíš tlačítkem Source, nebo Input zda je u TV vybrán vstup SCART a zda je aktivní. Většinou je vysvícený

111®
hodnocení

0x

ta novější TV nemá náhodou HDMI vstup?

bena*
hodnocení

Ta novější má HDMI.Vyzkoušim to.Jestli ani to nepůjde tak je chyba v stb
111®

když má bedna HDMI, tak tam necpu SCART a nedegraduji rozlišení obrazu!

bena*
hodnocení

Ta co chci používat tak nemá HDMI.jenom SCART.Hdmi má ta televize na které jsem chtěl ověřit funkčnost stb.Neni ale moje.

tvfanda*
hodnocení

0x
Dobrý den,
pravděpodobně ten set-to-box nemá na výstupu SCART signál pro přepnutí televizoru na vstup SCART nebo je nastaveno vysoké rozlišení a obraz bude možné vidět pouze přes HDMI.
Když přepnete televizor přes ovladač nebo tlačítkem na TV, aby zobrazil signál ze SCART, tak se něco objeví? Například pruhy, náznak signálu nebo nějaký nápis?
Je slyšet nějaký zvuk?

111®
hodnocení

0x

zaojení SCAT hlavně přepínací PIN 8 , zkontrolovat jestli je zapojen takto: pněkteré nemají všechny vofiče, již jsem to psal

obrázek nic moc tak znovu

Nejde nastavit setobox

111®
hodnocení

0x

funkcion Switchink tam bývá +12V., tohle pžepíná TV na příjem ze SCART

Nejde nastavit setobox #2
bena*
hodnocení

S ovladačem od televize jsem ještě nic nedělal.Zkusím to.Moc tomu nerozumim tak se možná blbě ptám.Jaktože starý stb funguje přes SCART normálně?Televizí by to nemělo být když jiný stb vezme v pohodě.Ještě jsem to zkusil na jiné CRT televizi a na plazmovce.Pokazde se stb choval, jako by neexistoval.Žadná televize na něj nijak nereaguje.Ale zkusim to ještě s ovladačem od televize.
tvfanda*
Jestli ten set-top-box nemá výstup na SCART pro přepnutí televizoru, tak nepřepne žádný televizor, neumí to. Je potřeba TV přepnout ručně ovladačem na TV nebo tlačítkem přímo na televizoru, jestli ho má.
Při připojení přes HDMI bude nutné přepnout také na tento vstup ručně, automaticky to asi nepůjde.

Dnešní set top boxy by měly mít autoswitching už normálně všechny, myslím. Takže je dobré zkontrolovat ten scart kabel, jak píše 111 , když tazatel neumí přepnout vstup na tv. Jenomže starý box mu na auto přepnutí vstupu funguje, takže jedině závada v tom novém...

bena*
hodnocení

Tak už to funguje.Opravdu stačilo jen přepnout tv s tv ovladačem.Díky za váš čas.
priklad1*

Ani bych se s tím nechlubil. Většina rádců předpokládá jistou gramotnost a hledali chybu někde jinde. Koho by napadlo, že někdo neumí zvolit u TV příslušný externí vstup. No mně to tedy napadlo a taky jsem to psal již před dvěma dny.

bena*
hodnocení

To jsem z toho jelen.Dostal jsem se do nastavení a naladil stanice.Pořád se ale objevuje ta značka označují konec vysílání.Takže pravděpodobně dvbt2 nejde.pomohla by aktualizace softwaru z flashky?Dá se někde ta aktualizace sehnat?

host

Takže máte naladěný kanál kde ještě vysílá nynější DVB-T se značkou konce vysílání, ale až do doby, než k němu dojde ho normálně přijímát. Až najdete kanály (v Praze 26 a další), uvidíte u vysílání ČT1, ČT2 a ČT24 značku HD, což je vysílání DVB-T2 v HD kvalitě.

tvfanda*
Můžete, prozradit kde přibližně bydlíte nebo který vysílač přijímáte nebo na kterých kanálech máte ty stanice, které ukazují tu značku konce vysílání DVB-T?
Váš set-top-box by měl umět přijímat DVB-T2, alespoň podle popisu od prodejců, ale vypadá to, že bude buď problém v anténě nebo jste ještě nezkusil ladit na všech kanálech.
Jakou máte anténu, máte vlastní nebo společnou?
priklad1*

Já bych doporučil přizvat manželku, nebo přítelkyni. Jistě si s tím poradí.

Neumíš naladit televizi (tím netvrdím, že to musí umět každý) a chceš se pouštět do aktualizace firmware (nikoli software), která s tvým problémem navíc vůbec nesouvisí? *zed* Jnom máš jakés takés tušení, že nějaké aktualizace někde existují a dělají se :)

Chytáš staré vysílací sítě, takže zásadní jsou skutečnosti, odkud a kam vede k tobě signál pozemního vysílání, jak tady zaznělo, abys mohl vyhledat příslušné kanály.

Teď už ovšem je jasná jedna věc. Měl bys to nechat někomu, kdo tomu rozumí, kamarád, soused, servis. Je totiž evidentní, že rady zde jsou nad rámec možností pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma setobox

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]