Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize

Od: marekhladis odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Můžete mi vysvětlil mám 2 tv jedna starší se setoboxem druhá je nová. Na staré jdou všechny čt v hd, ale na nové ne i když je připravená na dvb t2. Obě dvě jsou napojeny na společnou anténu na bytovce. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

DVB T2 je vysílán na jiných kmitočtech, než DVB T. Máte nový televizor přeladěn?

marekhladis
hodnocení

Ano. Všechny ostatní stanice jsou naladěny na t2. Např. Stanice Nova/t2 atd.

daniela1
hodnocení

0x

Dost možná rozdílná citlivost tunerů v set-top-boxu a v televizi. Stejně tak nejsou (téměř jistě) obě zařízení napojena stejně, ale je použit jiný kabel různých délek, což v případě signálu na hraně taky může sehrát roli. :)

priklad1*
hodnocení

0x

Obě na společnou anténu. Takže rozbočovač. Což takhle připojit jednu TV na přímo a pak druhou.

hodnocení

0x

U kanálů ČT je v seznamu stanic vždy HD/T2. Bývalé stanice ČT mi v tom seznamu sice zůstaly, ale jsou neaktivní, takže jak Vám můžou hrát? Zkuste znovu spustit automatické vyhledávání stanic, nebo se to u společné antény nemusí? Tam je to dané?

daniela1

Ach jo..

U kanálů České televize je HD rozlišení dostupné pouze v DVB-T2. Vysílání v DVB-T je, až na výjimky (příjem z Prahy), stále aktivní včetně kanálů ČT, byť už ne v HD rozlišení.

I u společné antény se musí spustit vyhledávání, což předpokládám, že tazatel udělal, když tak píše.

A úplný detail - "HD/T2" není ani u kanálů v DVB-T2, ale to je už puntičkářství.

U všech kanálů mux ČT ze Žižkova mám HD T2.

paja1*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud ta TV co nehraje není LG (ty se s kanálem ČT moc nekamarádí) tak opravdu kontrolovat kabelové vedení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]