Dobrý den. Můžete mi vysvětlil mám 2 tv jedna starší se setoboxem druhá je nová. Na staré jdou všechny čt v hd, ale na nové ne i když je připravená na dvb t2. Obě dvě jsou napojeny na společnou anténu na bytovce. Díky
Dost možná rozdílná citlivost tunerů v set-top-boxu a v televizi. Stejně tak nejsou (téměř jistě) obě zařízení napojena stejně, ale je použit jiný kabel různých délek, což v případě signálu na hraně taky může sehrát roli.
U kanálů ČT je v seznamu stanic vždy HD/T2. Bývalé stanice ČT mi v tom seznamu sice zůstaly, ale jsou neaktivní, takže jak Vám můžou hrát? Zkuste znovu spustit automatické vyhledávání stanic, nebo se to u společné antény nemusí? Tam je to dané?
daniela1
Ach jo..
U kanálů České televize je HD rozlišení dostupné pouze v DVB-T2. Vysílání v DVB-T je, až na výjimky (příjem z Prahy), stále aktivní včetně kanálů ČT, byť už ne v HD rozlišení.
I u společné antény se musí spustit vyhledávání, což předpokládám, že tazatel udělal, když tak píše.
A úplný detail - "HD/T2" není ani u kanálů v DVB-T2, ale to je už puntičkářství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.