Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolná změna gesta, nedostanu se do tel

Od: odblokator odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer,

přítelkyně dnes přišla ze školy s tím, že jí nejde odemknout její telefon Sony Xperia L1 pomocí gesta. Ráno to prý ještě šlo. Mobil píše "Nesprávný bezpečnostní vzor" po jeho zadání. Problém je, že bez toho se do mobilu jinak nedostane. Bez toho jimobil nepustí. To gesto bylo vždycky tvaru "M", počínaje v levém dolním rohu, oba jsme ho zadávali tisíckrát, špatně ho nezadáváme. Ona sama do těchto nastavení nikdy neleze, tím jsem si jist, takže to vědomě nemohla neudělat. Mobil prý měla ve škole u sebe, takže prý (i když já bych o jedné spolužačce věděl) ji to nikdo jiný neudělal, i když to by stejně museli okoukat hlavně to původní gesto.

O čem vím, že bude fungovat, je tvrdý reset. Jenže jsou tam nějaké čísla, fotky, dokumenty, co nejsou nikde zálohované *hi* *zed* . Já to taky nedělám, a nenastavoval jsem to ani přítelkyni. Čísla mám osobně alespoň na SIM kartě, ale u ní to všechno bylo v telefonu. Navíc se do toho resetu ani nemůžu dostat, držím zapínací tlačítko a "volume up", zkoušel jsem i "volume down" a on se stejně zapne normálně. Jiný tlačítka to ani nemá.

A tak jsem začal googlit. Prozatím jsem vyzkoušel tyto postupy:

Restartovat mobil v nouzovém režimu - pro případ, jestli ji nějaká aplikace nenastavila svoje vlastní heslo a nepřekrývá to normální gesto, nefungovalo.

Přihlásit se na google a podívat se na správu zařízení - tam je ale jen možnost telefon "zabezpečit" možností "zamknutí zařízení", vymazat kompletně, nebo možnost vyzvánění telefonu.

Několikrát restartovat / vypnout-zapnout mobil - nefungovalo.

Pětkrát zadat špatné heslo, aby mi to napsalo, že to na minutu zablokuje mobil - i když jsem to zadal špatně doslova stokrát, tak to ten mobil prostě nezamkne. Někde jsem četl, že to funguje jen na Androidy 4.4 a nižší (tenhle měl ze základu 7.0), ale i můj Xiaomi Redmi 4X s Androidem 7.1.2 to umí a ukáže mi tlačítko " Zapomněli jste heslo?" Tohle mi vůbec nejde do hlavy.

Nainstalovat Android studio a pomocí příkazového řádku ten zámek vymazat - podle

, jenže to ten mobil musí mít už předtím povolený USB debugging, a on nemá. Po zadání "adb devices" to ten mobil nevidí. Zkoušel jsem i ten program z videa, co je uveden jako "metoda 2", ta prý funguje i bez toho debuggingu, ale ten ani ten mobil nerozpoznal. Metodu 3 jsem nezkoušel.

A já už nevím co vyzkoušet. Prostě se to "samo změnilo", což zní naprosto šíleně. Pár takových lidí se stejným případem jsem viděl, ale každý se spokojil s tvrdým resetem. A jinak to jak na potvoru nejde.

Jedině mě napadlo zkusit z toho nějak vytáhnout aspoň všechny ty data, a potom ten tvrdý reset. To jsem si negooglil, nevím jestli už bych to nemusel dát někomu specializovanému.

Našel jsem přímo zde na poradně sedm let starý příspěvek, kde odpověď byla, že se to holt bude muset nechat přemazat. Za ty roky se určitě něco muselo pohnout, ale já už nevím co zkusit. Poradíte mi prosím něco dalšího?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Veškeré vaše opravné postupy vycházejí z předpokladu, že došlo k samovolné změně gesta. Dovolím si tvrdit, že k samovolné změně gesta nedošlo, že došlo nejspíš k softwarové závadě a telefon neodemknete vůbec žádným gestem. Nasvědčuje tomu i ostatní nestandartní chování telefonu.

Takže bych se na "domácí" pokusy vykašlal a snažil se najít odborníka, který uvedený typ tlf detailně zná a mohl by být schopen vytáhnout data provést opravu SW. Nic jiného vám momentálně poradit neumím.

odblokator
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ono asi nic jiného nezbyde. Co jsem koukal ještě na jedné nejmenované převážně pc poradně, jsem rád, že mě tu ještě nikdo neobvinil z toho, že jsem mobil ukradl. Ono je fakt, že ta otázka zní dost podezřele, a proto najdu na googlu akorát prd. To vono ještě aby po přítelkyni nechtěli papíry o koupi, telefon ji koupili rodiče několik let zpátky *nevi*, nevím jestli je ještě mají, je potřeba se zeptat.

pi*
hodnocení

2x

Zkoušel jste podporu? Než o vše přijdete.

Toto jste asi taky prošel.

doplněno 09.12.19 21:16:

A podle prý stačí:

Pavel Top

Několikrát špatně napsat gesto. Musí být telefon připojený k internetu. Pak vznikne možnost nastavit záložní pin. Tak nastavit, který je na odblokování např. zamknutych aplikací. A je hotovo.

odblokator
hodnocení

Děkuji za odpověď.
Tu diskuzi na heurece jsem viděl, ale prošel až teď. Zkusil jsem alespoň odpojit baterii, ale mobil nejde zapnout nějak speciálně.
To gesto právě že mohu zadat třeba stokrát špatně, ono to nic nedělá a furt mě to nechává zadávat dále a dále jen s tím, že mi to napíše že jsem to zadal špatně. Přitom přihlášená na wifi je na účet Google taky *nevi* . Nevyzve mě to k žádnému odblokování. Můj mobil přitom ano.
Napíšu na tu podporu, i když co jsem četl tak rádi odkazují na tvrdý reset.
kuak
Nebo zkoušejte náhodná gesta :Dd to je ale práce na dlouho a výsledek ani nemusí přijít, ale pokud nemáte co dělat. :D Škoda, že nemá i na otisk prstu, já mám obě dvě možnosti, bylo by po problému :D

hodnocení

0x

Já taky neporadím, asi se to sepsulo. Nevím, na kolik by vyšel servis, nebude lepší si pořídit nový přístroj?

pi*

Tam jde pravděpodobně o data v takzvaně chytrém zařízení co je vlastně ...

Tak snad další, kdo začne svá data zálohovat nebo alespoň povolí data synchronizovat, když už používá účet googlu.

Pokud někdo nezálohuje, tak mu o data zcela pravděpodobně až tak nejde. Jinak si to neumím vysvětlit. A paranoia s tím, že nahráním na cloud tě sleduje Velký Bratr je naprosto bezpředmětné, ta data se dají sledovat i samotná jen v přístroji připojeném k internetu poněvadž ten vlastně na cloudu je de facto taky, tak nevím, co s tím lidi furt mají.

hodnocení

0x
On by to nebyl až takový problém, kdyby se dalo nějak dostat do systému souborů. Toto se mi občas stávalo při obnovení systému že zálohy pomocí recovery, že to nechtělo vzít přístupový kód (nebo gesto). Stačilo vymazat asi 5 souborů a bylo po problému, pak se jen nastavil kód či gesto znovu.
V data/system stačí smazat soubory jako locksetting.db, pattern.key, gesture.key a pár dalších (v tomto případě by možná stačil jen gesture).
Ale bez USB ladění či custom recovery opravdu nevím, jak se tam dostat.

pi*
hodnocení

0x

Jediný co mě ještě napadlo, pokud tel. byl připojen na google účet a neměnili jste nastavení, pak android defaultně synchronizuje data do svého cloudu či jak to nazývá.

Zkuste se podívat na myaccount.google.com/... zda tam máte snad alespoň něco zálohovaného/synchronizováno.

odblokator
hodnocení

Synchronizované tam bohužel nic není, já sám mám uložené leda tak kontakty, protože se mi nelíbí všechno někam nahrávat. No, budiž to ponaučením, začnu zálohovat, bylo tam několik nahraných přednášek *zed*. Každopádně děkuji za nápad. :)

odblokator
hodnocení

Psal jsem na tu podporu, ještě dva roky zpátky to odblokování nějak dělali, dnes už ne. Jedině prý tvrdý reset. Telefon mohl kleknout mnoha způsoby, ale že takhle, to bych nečekal. I tak, zálohovaný nebylo nic, a to je holt moje chyba. Každopádně děkuji za vaše odpovědi, ještě se poptám po nějakých servisech, a jinak to pude na reset no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]