Dobrý den, v novostavbě jsme řešili odvod vzduchu z wc ventilátorem hliníkovou hadici zateplenou vaťou. Nedostatečné voda se srážela a vrátila se zpět do ventilátoru. Ohadici nejde tu buď zabalím ještě vatou nebo dám lapač kondenzátu. Vytopilo to ale ventilátor který jel nepřetržitě a po 3 minutách nevypinal. Nyní vyschnul a zas funguje jak má. Mohu ho nechat, nebo hrozí nějaký riziko nehody do budoucna? A lepší vyměnit?
Za mě, pokud opravdu vyschl a není viditelně poškozen vodou, tak bych ho nechal, ale je nutné zajistit, aby se to neopakovalo. Jistě se najdou rádci, kteří budou tvrdit opak, pak je to na vás.
Díky moc, nedalo mi to a raději hovymenimmam nove postavený dům tak budu klidně spát akorad zapojit stejně L fáze N modrý a T zelenozluty. Jen co je ty dvě svorky s těma dvěma carkama v kolečku koupil jsem typové úplně ten samý větrák firma i modelová řada ale u toho vytopeneho to nebylo asi možnost napojení světla na vypínání s vypnutím ventilatoru?
berger*
Co prosím? Jste si jistý? Nevím,co tam máte,ale myslím si,že L je trvalá fáze,N je pracovní nula a T je spínaná fáze,přes vypínač. ŽZ tam asi nemá co dělat.
berger*
Ještě k té otázce - určitě to bude popsáno ve fahrplanu,ale myslím si,že přehození těch drátů do druhých svorek ovlivní buď výkon toho ventilátoru anebo to bude opožděný start. Zdůrazňuji - jen si to myslím. A k tomu ŽZ - pokud to umíte,radši ho přeměřte,ne fázovkou,ale vadaskou. Je možné,že tam fáze je,ten,co to montoval,mohl být hovado...
Jo říkal mi to i elektrikář v práci... Tenzelenozlutej tam je Teda použité taky jako fáze prostě n byl u předešlého modrej, L hnědej a zž byl do té poslední takže to tak musím zapojit...
berger*
Achjo. Asi,být Váma,bych udělal něco,co se v žádném případě nesmí. Černou izolačkou anebo smršťovací bužírkou bych ten ŽZ přeznačil,jak u ventilátoru,tak ve vypínači. Je to prasárna,ale asi lepší,než ŽZ pod šťávou. Správné by bylo ten kabel vyměnit...
mar*
Jasný, udělám to a napíšu tam lístek že je pod šťávou zeď kvůli tomu v novostavběv který už měsíc a půl bydlíme už sekat nebudu... Ale je fakt že si tam mohl ten kabel natáhnout asi byl línej
Já bych to nechal. Ale nastavení časovače na 3 min je nic moc, za 3 min toho moc nevyvětráte.
mar*
To máte asi pravdu zítra to budeme řešit tu nedostatečné vaťou zateplenou hliníkovou trubku vyndam a udělám to z plastu a dolů dám lapač kondenzátu který svedu do odvětrání kanalizace které jsem si na půdu naštěstí vytáhnul a celé to ještě omotamvatou a snad bude klid neřekl bych že to nakondenzuje tolik litrů vody naštěstí sadrac jen mini flíček... Nicméně dám větrák raději nový a větrání nastavím na cca 10 min.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.