Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytopený větrák

Od: mar* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, v novostavbě jsme řešili odvod vzduchu z wc ventilátorem hliníkovou hadici zateplenou vaťou. Nedostatečné voda se srážela a vrátila se zpět do ventilátoru. Ohadici nejde tu buď zabalím ještě vatou nebo dám lapač kondenzátu. Vytopilo to ale ventilátor který jel nepřetržitě a po 3 minutách nevypinal. Nyní vyschnul a zas funguje jak má. Mohu ho nechat, nebo hrozí nějaký riziko nehody do budoucna? A lepší vyměnit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel556*
hodnocení

1x

Za mě, pokud opravdu vyschl a není viditelně poškozen vodou, tak bych ho nechal, ale je nutné zajistit, aby se to neopakovalo. Jistě se najdou rádci, kteří budou tvrdit opak, pak je to na vás.

mar*
hodnocení

Díky moc, nedalo mi to a raději hovymenimmam nove postavený dům tak budu klidně spát akorad zapojit stejně L fáze N modrý a T zelenozluty. Jen co je ty dvě svorky s těma dvěma carkama v kolečku koupil jsem typové úplně ten samý větrák firma i modelová řada ale u toho vytopeneho to nebylo asi možnost napojení světla na vypínání s vypnutím ventilatoru?
Vytopený větrák
berger*

Co prosím? Jste si jistý? Nevím,co tam máte,ale myslím si,že L je trvalá fáze,N je pracovní nula a T je spínaná fáze,přes vypínač. ŽZ tam asi nemá co dělat.

berger*

Ještě k té otázce - určitě to bude popsáno ve fahrplanu,ale myslím si,že přehození těch drátů do druhých svorek ovlivní buď výkon toho ventilátoru anebo to bude opožděný start. Zdůrazňuji - jen si to myslím. A k tomu ŽZ - pokud to umíte,radši ho přeměřte,ne fázovkou,ale vadaskou. Je možné,že tam fáze je,ten,co to montoval,mohl být hovado...

mar*
hodnocení

Jo říkal mi to i elektrikář v práci... Tenzelenozlutej tam je Teda použité taky jako fáze prostě n byl u předešlého modrej, L hnědej a zž byl do té poslední takže to tak musím zapojit...
berger*

Achjo. Asi,být Váma,bych udělal něco,co se v žádném případě nesmí. Černou izolačkou anebo smršťovací bužírkou bych ten ŽZ přeznačil,jak u ventilátoru,tak ve vypínači. Je to prasárna,ale asi lepší,než ŽZ pod šťávou. Správné by bylo ten kabel vyměnit...

mar*
hodnocení

Jasný, udělám to a napíšu tam lístek že je pod šťávou zeď kvůli tomu v novostavběv který už měsíc a půl bydlíme už sekat nebudu... Ale je fakt že si tam mohl ten kabel natáhnout asi byl línej

mak*
hodnocení

0x

Já bych to nechal. Ale nastavení časovače na 3 min je nic moc, za 3 min toho moc nevyvětráte.

mar*
hodnocení

To máte asi pravdu zítra to budeme řešit tu nedostatečné vaťou zateplenou hliníkovou trubku vyndam a udělám to z plastu a dolů dám lapač kondenzátu který svedu do odvětrání kanalizace které jsem si na půdu naštěstí vytáhnul a celé to ještě omotamvatou a snad bude klid neřekl bych že to nakondenzuje tolik litrů vody naštěstí sadrac jen mini flíček... Nicméně dám větrák raději nový a větrání nastavím na cca 10 min.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]