Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou rozdíly mezi čínskými výrobky?

Od: milos25 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit: koupil jsem si varnou konvici značky ROWENTA BV 500947. Už jen podle značky by to měl být kvalitní výrobek.

Po rozbalení jsem našel na spodní straně samolepku s údaji o konvě a nápis "made in China".

Chtěl bych se zeptat zda je tento výrobekk opravdu vyroben v Číně a pokud ano nevíte proč když je z Číny je tak drahý?

Měla by být i kvalitní podle značky, jsou tam nějaké rozdíly v té čínské výrobě?(kvalitní a méně kvalitní)

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

3x

Pokud se podíváte dobře kolem sebe,zjistíte,že z Číny pochází skoro všechna elektronika kolem vás...;)

Pokud je to kvalitní výrobek koupený u známé firmy,neměl by být problém.Jde zhruba o to,že tyto firmy vyrábějící elektroniku aby ušetřily,tak vyrábí v takovýchto rozvíjejících se zemích jako je např. Čína.Tamní lidé dělají levněji a celá výroba je levnější.Ovšem měly by vyrábět kvalifikovanýni postupy a taky je tam někdo kontroluje.

To je rozdíl,než když ten samý výrobek dělá nějaký XY po nocích doma ve sklepě...*smich* (a potom ho někde levně prodává na tržnici...)

doplněno 27.12.09 18:33:

Jen doplním.Mrkněte se třeba na svoji klávesnici.Made in China.Podívajte se na svoji (počítačovou) myš.Made in China.Atd...atd...

Alespoň je tomu tak u mě...*smich*

raadek*
Renomovani vyrobci si svou kvalitu vyrobku v cinskych zavodech pohlidaji, tak nemusite mit obavy. Kdyz se podivate do zemi EU, tak uvidite napr. Nemecko - Turci, Belgie - Marokanci, Anglie - Pakistanci atd., takze ani v techto zemich neznamena nemecka fabrika = nemecky delnik. Napriklad Stihl je Made in Germany a presto jeho spickove vyrobky obsahuji spoustu cinskych komponentu. R.

hodnocení

2x

Číňan dokáže vyrobit vše - od šuntů a napodobenin po zboží špičkové kvality. Ovšem kvalitní zboží stojí i v Číně více peněz. Důvěřoval bych tedy značce (i když to samozřejmě nemusí platit obecně).

milos25
hodnocení

Děkuji už je mi to jasné :)

qwert*
hodnocení

0x

VŠICHNI vyrábějí v Číně...

hodnocení

0x

Dnes i opravdové značky jsou vyrobeny v Číně, protože tam je velmi levná pracovní síla a pro značk. firmy to přijde o hodně levněji i s dovozem.Výrobky zn.Adidas, Nike, Eta a mnoho dalších se vyrábějí v Číně...docela se divím, že to nevíte a divíte se tomu...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]