Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné otevírání webů

Od: nikicz odpovědí: 9 změna:
Zdravím. Mám takový problém, když dělám něco na mobilu, sám od sebe se mi otevře nějakej úchylnej web. Stalo se mi to asi už před rokem a nějak jsem ro vyřešila, ale už nevím, jak. Mobil mi zjistil 13 virů, tak jsem si stáhla antivirus a odstranil je, ale pořád se mi to děje. Zkoušela jsem úplně vymazat data, paměť a aktualizace v Samsung Internet, ale nepomáhá to. Poraďte mi, prosím, co s tím mám dělat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

douby*
hodnocení

1x

"Mobil mi zjistil 13 virů, tak jsem si stáhla antivirus a odstranil je, ..."

aho, jo už zase ... nechápu proč tohle lidi dělají, bohužel jste naletěla podvodníkovi. Funguej to asi takhle: podvodník si zaplatí reklamní banner který vám hlasitě tvrdí že na vašem telefonu je 150 virů (samozřejmě je to nesmysl a lež, reklamní banner nemůže vůbec tušit co máte v mobilu) ale vy na to přesto vyděšená kliknete a instalujete si ÚDAJNÝ antivirový program. Ale ve skutečnosti tím "antivirem" je právě virus, který si právě dobrovolně a sama zanášíte do telefonu.

Takové falešné antivirové programy vám telefon nezničí, z toho by jejich tvůrce nic neměl ale budou vám zobrazovat reklamy a budou vás občas navigovat na stránky o které nestojíte a gnerovat prokliky. Řešením je odstranit ten údajný antivirový program který jste si do telefonu tehdy natáhla a už nikdy nevěřit reklamním banerům které vám tvrdí že máte v telefonu viry :) lžou.

douby*

Samozřejmě že ten falešný antivir vám pokaždé když ho spustíte řekne že našel 33 až 10 tisíc virů a všechny je hrdinsky zlikvidoval ale je to jenom animace která nemá vůbec nic společného se skutečností a která vás má jen přešvědčit o tom, že si tam tohoto falešného parazita máte nechat i nadále a ten vám pak nenápadně čas od času vyhazuje právě reklmní notifikace, celoobrazovkové reklamy nebo vás dokonce směruje na stránky které nechcete navštěvovat.

kiak
hodnocení

0x

Mohla to způsobit nějaká nainstalovaná aplikace.

douby*

halvně ten údajný antivir co ji tvrdil že má v telefonu 13 virů, ten byl velmi pravděpodobně falešný a to tvrzení bylo nepravdivé (13 virů v telefon s vypnutou instalací aplikací mimo google play? to je nesmysl) ... těchto podvodníků co se snažií lidi děsit a nutit je k instalaci falešných antivirů je stále plný internet.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Pokud vím tak většině aplikací instalací udělíš právo.

karel556*
hodnocení

0x

Dát do továrního nastavení a nechodit na úchylný weby. Lezu teda taky kamkoliv, ale vir jsem neměl ještě nikdy, natož 13:-D

nikicz
hodnocení

Ale já na žádný úchylný weby nechodím, navíc názvy těch webů jsem nikdy neslyšela.
douby*

V pořádku z toho vás nikdo nepodezřívá (a i kdyby je to snad fuk ne?) každopádně ten reset do továrního nastavení by pomohl určitě. V prvé řadě bych ale zkusil odinstalovat všechny hry a aplikace které se snaží předstírat že "urychlují systém", "vyprazdňují pamět", "čistí úložiště", či se vydávají za "antivir" ... to všechno jsou totiž líbivá slovíčka za kterými se ale schovávají ta nejšpinavější svinstva v systému, která vám pak nenápadně vnucují odkazy na webu a reklamní notifikace, protože to je jejich pravý účel. Vůbec si do telefonu neinstalujte tenhle balast pro naivní důvěřivce, kteří se pak diví proč se jejich telefon najednou chová divně a zobrazuje více reklam přesto že si tam instalují pořád víc a víc čističů a uklízečů :).

nikicz
hodnocení

0x
Ale na ten antivir nebyla reklama, našla jsem ho v obchod play, virus mi nahlásil můj mobil sám a žádný antivir jsem tehdy neměla a už žádný vir nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]