Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Set-top box GoGEN DVB 132 T2 PVR

Od: dolga* odpovědí: 24 změna:

Zakoupila jsem tento

Set-top box GoGEN/...

a mám problém. Připojila jsem ho k televizi staré 6 let Samsung přes kabel HDMI a všechny programy tam naskákaly, až na ČT 1, 2 a 24. V obýváku mám televizi Gogen, která má už kodek 265 v sobě a tam mám všechno i ČT.

Takže anténou to být nemůže. Kde dělám chybu? Díky za rady. Lokalita - Stodůlky Praha...

doplněno 06.12.19 22:13:

Je to panelák - společná anténa.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Společná anténa, předpokládám jedna zásuvka a z té máte rozbocku na kabelech do TV a settopboxu? Nejde vám to někde pres prepetovou ochranu třeba? Všechny spoje ztrácí, zkusil bych settopbox připojit kvalitním kabelem přimo do zásuvky ve zdi a uvidíte. Problém v HDMI je blbost když ostatní programy fungují a nenaladite jen ČT tak asi nebude problém v kabelu pro přenos obrazu do TV to by to nešlo vubec a nebo zlobilo stejně na všechny programy.
dolga*
hodnocení

Děkuju Vám za odpověd, je to na mně ale hodně složitá otázka. Ano, na anténě je rozbočovač, ale nevím jak to myslíte přesně, co mám udělat . Jak bych to řešila? Já tu anténu řešila včera, spletla jsem si to nějak a vypla jsem si UPC internet. Asi jsem strkala kabely jinam nebo co. Byla jsem z toho zoufalá, co jsem to spáchala. Já vím, že je to se mnou těžké, ale co může být tedy na anténě vadného? Víte, snad bych to zvládla, co píšete, zkusím to nějak no...děkuji.

Na zdi musí být zásuvka antény a z ni jde kabel do TV a teď jde o to zdali je jen jedna zasuvka a z ní se to někde dále dělí na dva kabely do jedné a druhé TV a nebo jestli máte ty zásuvky na zdi dvě a každá TV má svou annteni zásuvku na zdi. Pak poradím dal ať se nezamotame.
dolga*
hodnocení

Ano, i Vy jste měl pravdu.

111®
hodnocení

2x

než budete cokoliv dalšého podnikat odpojte rozbočovač a signál pošlte k TV přímo, nebo si tu TV co to nenaladí dejte místo té co chytne vše a znovu nalaďte, tím si vyloučíte seslabení signálu rozbočovačem, případne nižší citlivost STB.
Pak písněte co jste zjistila

dolga*
hodnocení

Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří mi věnovali svůj čas a zkušenosti ohledně mého problému.Chopila jsem se zdějších rad, když odešla návštěva a měla jsem zase čas atak jsem odpojila rozbočku na anténu a najednou mi na Samsung naskákalo tolik programů, alehlavně ČT...Takže nevím, asi musím koupit novou rozbočku. Ale nevadí mi to, když budu večer koukat na ČT,tak vytáhnu anténu od Gogenu , dám tam od Samsungu, bez rozbočovače a v pohodě...Je krásný obraz i zvuk na obou televizích, takže asi rozbočka byla stará a málo funkční..Znovu moc děkuji a s přáním hezkého večeraDolga
Set-top box GoGEN DVB 132 T2 PVR
Set-top box GoGEN DVB 132 T2 PVR #2
Set-top box GoGEN DVB 132 T2 PVR #3
dolga*
hodnocení

Moc všem lidem děkuji.

D.

111®
hodnocení

2x

hlavně že ti rada pomohla a objasnilo se že není vada v zařízení.

doplněno 08.12.19 08:40:

rozbočovač nemusí být vadný, může bát jen slabší signál z antény, nicméně rozbočovač stojí kolem 25,-Kč, tak proč to neinvestovat

dolga*
hodnocení

No, to je právě to, co mi nenapadlo vůbec, protože předtím - analogově, jely obě televize na rozbočovač antény současně a bez problémů několik let, myslela jsem tedy, že je to funkční - rozbočovač i kabely antény. Jsem moc ráda, že jste mně tu navedli na správnou stopu, asi bych to řešila pak technikem nějakým nebo co...na vánoce se budu ráda dívat na pohádky v kanafasu, už se těším.

Není nad to se poradit, anténa bylo to poslední, co by mně napadlo, myslela jsem, že je špatný setbox a už jsem byla předem otrávená z případné reklamace. Ale ještě předtím bych zajela na Jižnák k příbuzným, tam je mužskej, že by to vyzkoušel..

Jinak při první příležitosti koupím rozbočovač a nové antény, poradím se zase, co koupit, já se znám, tyhle věci jsou pro mně španělská vesnice, tak abych koupila co potřebuju. Znovu moc děkuji všem, kteří mi věnovali čas, ačkoliv před vánoci ho má každý minimum. Za to vám asi ježíšek něco přinese, hodným lidem vždycky nosí dárky.

111®
hodnocení

2x

on ten signál dojde stejně analogově, akorát na jiné frekvenci, kde rozbočovač může mít větší ztráty. Nebo STB nemá takovou citlivost jak měla telka. Místo rozbočovače se zkuste poptat po Odbočovači, nebo nejdřive zkuste jestli je vpořádku kabel co vede k STB výměnou za jiný tlustší, čím tenší kabel tím jsou větší ztráty. ještě by snad šlo přehodit mezi sebou televize, ale to netuším jestli vám bude vyhovovat. Také je možné že ještě nemáte definitivní frekvence pro DVB-T2 a až budou že vše bude zase jinak.

fran56ris*
hodnocení

0x

Nechci dělat moudrého, ale vyzkoušel bych ten přístroj jen tak ze srandy místo na Samsung, připojit na ten druhý Gogen jestli je mezi laděním rozdíl u 1.nebo 2.hého.

Stejně co s tím, že. Třeba ho Samsung nechce. Může mít starší Hdmi, taky je v nich rozdíl.

Nemyslím v kabelech ale v zásuvce v TV.

fran56ris*

To jenom pro ty kteří by se chtěli dohadovat.

antena.cz/...

dolga*
hodnocení

No, mně to napadlo také, že chyba může být v HDMI, ale jako uplný laik jsem se domnívala, že když naskákaly druhé programy, takže HDMI funguje. Když bych setbox připojila k televizi Gogen v obýváku, jak poznám, že tam programy ČTnejsou proto, že televize má už potřebný kodek v sobě. ..To mi vrtalo hlavou.Myslela jsem, jestli někdo neměl podobný problém. Zkusila jsem automatické ladění, ruční ladění a nic...ČT se nekoná.

Děkuji za odpověd, zkusím i to, co píšete a dám sem pak výsledek. Hledala jsem, na kterém kanále to ČT můžu najít, to ale nevím..zajímavé je, že tam skáčou i programy s nějakými číslicemi, vypadá to jako kody, ale nic se s tím nedá dělat, protože na obrazovce pak je, že není signál. Já se fakt už picnu.

dolga*
hodnocení

Jo a možná pro rádce důležitá informace, že Samsung má 4 vstupy HDMI, ale reaguje jen č . 1.

Už proto to tedy vyzkouším na Gogenu..ani ted nevím, kolik má vstupů HDMI.

Obě televize jsou 32 palců, tedy obrazovka 80 cm, jestli to má nějaký význam. Nic jiného mně už nenapadá.

dolga*
hodnocení

To je ten kabel, co jsem koupila - je špatný? Měla jsem koupit jiný?

Set-top box GoGEN DVB 132 T2 PVR #4
Set-top box GoGEN DVB 132 T2 PVR #5
HDMI to být ani nemůže, to jen přenáší obraz z STB do TV. Nemožnost naladit program je problém čistě v settopboxu.

hodnocení

0x

Asi hloupá otázka, ale pro jistotu - přepla jste na tom Samsungu vstup do TV na HDMI?

dolga*
hodnocení

Není to hloupá otázka, vždyt mi pomáháte řešit problém.

Takže vezmu DO od Samsungu a zapnu TV. Pak musím vzít DO od setboxu a zapnu ho tím, že musím 2x zmáčknout to červené tlačítko, kterým se zapíná. A na obrazovku mi vyskočí dejme tomu Nova, protože jsem se na ni dívala naposledy a já šipkou na DO posunuju programy, které chci vidět. Takhle to funguje. Takže nic složitého, ale ČT tam pořád nemám. Já vím, že když mám ČT na Gogenu, tak mi to asi má stačit, ale moc bych si přála mít ji i na Samsungu, večer na to koukám z kanafasu, miluju dokumenty. Děkuji za odpovědi všem.

Mám také Samsung, podstatně novější, ale tak to rozhodně nefunguje. Přepínám také vstupy, ale z jiného důvodu ( PC, net ) , ale musím si to navolit na ovladači. Ptal jsem se proto, že jste napsala, že jste z Prahy a tam je pokrytí signálem tak kvalitní, že počítám TV je schopna některé kanály naladit i bez antény ( než mě tu zase někdo začne poučovat, že je to hloupost, tak není, i já to tak chytnu ). Mrkněte na tento návod, třeba pomůže.

dolga*
hodnocení

Já jsem to ladila na HDMI hned na začátku, když se ukázalo HDMI, tak jsem začala ladit programy. Ted už jen používám DO tak, jak jsem napsala. Zajímavé je, že na Gogenu televizi mám možnosti digitální - analogové a oboje. Takže tam mám naladěné jen ty nové programy, což byla uleva, protože tam bylo jinak 62 programů. Protože se často opakovaly. Takhle mám jen pár, co je chci.

No a na tom setboxu to tak nefunguje, tam vám naskáče všechno, analog i digi, hotový guláš, takže jsem si srovnala jen ty, co chci na pozici "oblíbené" , ale i tak myslím, že tam chyba není. Že bych to špatně ladila.

Zmátla jsem Vás asi tím, že jsem psala, že jsem popletla zásuvky a vyhodila jsem si internet. To se ale stalo proto, že na zdi máme různé krabičky - tedy dvě - na UPC net a na společnou anténu. No a já to "inteligentně" nahodila, vůbec nechápu, jak se mi to mohlo podařit, ale najednou jsem ztratila internet.

Jinak nemám chytrou televizi, smart, ani jednu. Měla jsem jen televizi na USB v pc, ale ted už týden nefunguje, tak jsem ji z pc vyndala a nemám tam žádnou.

priklad1*

Když někdo blbě ladí tak se nemůže divit. Kdo ladí automaticky může vše nadbytečné vymazat, pokud to jde (u některých LG to nejde). Nebo ladím manuálně příslušný MUX

Ještě jeden nápad, ať vyloučíme chybu settopboxu. Zapojte si ho přes HDMI do té televize v obyváku, kde víte, že Vám všechno funguje, tam ho nechejte naladit, vyzkoušejte, zda funguje vše na té televizi Gogen přes ten naladěný box, pokud ano, zkuste ho zapojit do toho Samsungu. Pokud Vám to zase nepojede, chyba je někde v TV a ne v boxu.

ajvn: celý vtip může být v nekvalitním anténím kabelu, rozbočovači špatném spoji cestou, mám to doma zrovna tak co mám tv v dílně taženou z obecní kabelovky, přes celý barák ze zásuvky kde se to rozbočilo, tak televize v místnosti se zásuvkou naladila vše a ta v dílně jen polovinu, dokud jsem nevyřešil kvalitní kabel...nehledal bych chybu ani v tv ani v stb ale v kaviltě signálu...na to je digitál o hodně citlivější, analog třeba zrnil, ale digi pak nemusí jít vůbec

dolga*
hodnocení

Jo, měl jste také pravdu, jako nick 111. Díky.

D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]