Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučí ventilátor u lednice

Od: bucca odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s výměnou ventilátoru na recirkulaci vzduchu uvnitř lednice. Když sepne, tak je to hroznej rachot a nic mu tam nevadí, takže si myslím, že odchází motorek. Mám lednici Whirlpool ART 9811/A++SF. Samotný díl se dá objednat cena (1.400-2.000Kč), ale za servis chtějí skoro další 2.000Kč. Zkoušel jsem odmontovat kryt motorku (je jen na 2 šrouby), ale sundat přesto nešel, tak jestli se tu nenajde nějaká dobrá duše, která by mi poradila jak to demontovat a vyměnit motorek.

Děkuji mnohokrát

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ventilátor můžete vypnout a užít si chvíli ticha (než proběhne oprava) viz návod: Ke stažení

Ventilátor

V přednastavení je ventilátor zapnut. Ventilátor můžete zapnout/vypnout tak, že najednou stisknete tlačítka ZAPNUTÍ a VLOČKA a podržíte je stisknutá po dobu 3 sekund. (Znaky tlačítek jsou v odkazu...)

Svítící symbol funkce Fresh Control s technologií 6th Sense (6. smysl) signalizuje zapnutí ventilátoru a tím pádem také aktivaci funkce Fresh Control s technologií 6th Sense (6. smysl). Je-li okolní teplota vyšší než 27 °C nebo pokud se na skleněných policích objeví kapky vody, musí být ventilátor zapnutý, aby byly zajištěny odpovídající podmínky pro uchovávání potravin. Deaktivací ventilátoru lze optimalizovat spotřebu energie.

Poznámka: Po výpadku proudu či vypnutí spotřebiče se ventilátor automaticky restartuje

doplněno 07.12.19 20:29:

Je tam tento nebo tento ventilátor? Oba mají stejný kód...

hodnocení

0x

Dejte fotky. Obecně je nutné demontovat tolik, aby šel motorek ven. Co tam ještě brání? Foto,foto,...

pradelnik
hodnocení

0x

no motorek asi nebude vadný, spíš ložisko za pár korun, stačí přelisovat a za stovku máte opravu hotovou. Jak jí máte dlouho? Manuál nemáte? Co tam píšou? No zkuste silou.

bucca
hodnocení

Děkuji všem za všechny rady. Ventilátor jsem alespoň vypnul podle návodu zde :) Objednal jsem nový a musí se prý demontovat horní plech lednice. Až přijde, tak to vyzkouším a uvidím. Jinak lednici mám cca 5 let, což není tak dlouho.
Ještě jednou děkuji
janav*

Jak jste vypnul ten ventilátor? My na panelu nemáme žádnou ikonku vločky (model je asi 5 let starý) podle návodu mám 3 vteřiny současně držet tlačítka se symoly slunečníku a vykřičník, ale ventilátor se nevypíná a kontrolka dál svítí. Taky mě vytáčí jak se stal ventilátor hlučným. Jinak jednotlivě tlačítka fungují, ale to pak mají jinou funkci.

janav*

...tak jsem na to přišla stačilo současně zmáčknout SLUNEČNÍK a SYMBOL PRO VYPNUTÍ (kolečko s čárkou), a to fakt v návodu nemají. Whorpool mají celkově návody k prdu, mám stím bohužel zkušenost.

Tak to vypadá, že kolečko s čárkou je pro překladatele Vykřičník!

Whirpool má návody vpořádku. V úvodu jsou značky jasně uvedeny, které provází upozorněními celým návodem.

janav*
Není se o čem dohadovat. Whirpool má návody s chybami. Přiložím originál návod, kde je jasně vidět že tomu tak je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]