Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střih nahrávky

Od: radkapod* odpovědí: 3 změna:

Prosím, kdo mi poradí jak v programu Audacity vystřihnout cca 30 minut z 10 hodinové nahrávky, abych jí mohla vypálit na cd? Nějak se v tom nevyznám...*co*. Děkuji moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Normálně vymazávaný úsek přetáhni myší a dej sprostě delete.

hodnocení

2x

Nevím, jestli ten program zpracuje desethodinovou nahrávku, ale popíšu, jak to dělám já. Otevřu nahrávku, pak označím kurzorem místo, které chci odstranit a táhnu myší až na konec, kam až to chci odstranit. Tím je část nahrávky označená. Pak nahoře na liště kliknu na tlačítko označené symbolem nůžek. Nakonec soubor uložím (kliknu na Soubor, vlevo nahoře a uložím ve formátu, který potřebuji). Pokud potřebuji odstranit kus nahrávky na začátku, nebo na konci, kliknu na místo, které bude konečné, nebo počáteční, pak kliknu na liště na Úpravy, zde pak kliknu na Označit a vyberu buď Kurzor na začátek, nebo na konec. Podle toho kterou část budu odstraňovat. Nakonec kliknu na liště na tlačítko Odstranit vše kolem výběru. Používám to, když chci ze skladeb odstranit mezery na začátku a na konci. Pak dám opět uložit.

radkapod*
hodnocení

Děkuji vám ;), nakonec jsem se tím včera večer úspěšně prokousala a podařilo se mi vystřihnout, uložit a vypálit část kterou jsem potřebovala. Nejhorší bylo že dlouho trvalo načtení souboru a pak když jsem to zkazila, musela jsem to nechat načítat, zas a zas *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]