Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit nebo ne?

Od: jenicek* odpovědí: 15 změna:
Zdravím všechny rádce. Mám dotaz ohledně koupě klešťového multimetru CEM DT-363 a chci ho koupit na GME za cenu 1590Kč. Jenže mám obavy abych nekoupil nějaký šmejd za spoustu peněz. A tak se ptám Vás. Má z vás někdo s ním zkušenosti? Chci ho hlavně kvůli možnosti měření DC proudu do 400A. Poté ještě umí měřit frekvenci do 100MHz což umí málokterý měřák. Takže vyplatí se nákup? Není to "know how" šmejd který nic nevydrží? No každopádně díky za rady a vaše názory. J.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

5x

Těžko říct, takhle z hlavy... ;)

GME je firma,která si nedovolí prodávat nějaké nefunkční šmejdy, navíc je možné si objednat přes e-shop a vyzkoušené zboží do 14 dnů vrátit. Dvouletá záruka je ze zákona.

Takže na Vašem místě bych si připravil pár testů pro měřák a pak objednal přes net. Nooo, a pak bych byl buď spokojený anebo zboží vrátil...

hodnocení

3x

Prodává ho i Micronix, běžné provozní přístroje bereme i od nich...souhlas hop

monk
hodnocení

2x

Neni udána prahová hodnota, od které přístroj měří.Takže nikdo neví v jakém rozsahu dobře měří a zobrazuje.

Celkem důležitá hodnota!

jenicek*
hodnocení

Ten měřák který chci koupit tak dokáže v jednom režimu měřit do 40A a ve druhém do 400A. Tak že když budu chtít měřit např. 1A (mě neznámý proud) a nastavím měřák do prvního režimu (40A) tak mi tu 1A nezměří? To dokáže měřit až od 40A? *sok*
Ne, měří od nuly...
monk

Neměří od 0.To závisí od vnitřní konstrukce měřáku.To především platí v oblasti měření DC mA.Takže když

tazatel nebude měřit DC mA-je jedno co koupí.Nezamněňovat počet měřicích dekád za schopnosti přístroje

zpracovat určité prahové napětí.!

jenicek*
hodnocení

@hop - Díky za odpověď. To s těmi "zkušebními" měřeními mě nenapadlo a zřejmě to tak udělám. Každopádně,firmu GME neznám a kvalitu jejich výrobků jakbysmet. Ještě jsem prohlížel několik multimetrů s měřením proudu do 1000A AC/DC ale to je zřejmě přehnané na to že budu měřit proud v rozvaděčích a HDS (ale to jen občas). Jinak se spokojím i s tímto měřákem (furt lepší než nic) *smich*. Jinak ještě jednou díky za odpověď a počkám na odpověďi dalších zkušených rádců na této poradně.
P.S Klidně mi tykejte ;)
hop®

O.K., tak jsme si potykali, tak mi teda ale taky nevykej, jasný? *pivo*

Určitě si počkej na další reakce a komentáře, nedělám si iluze, že bych sežral Šalomounovo howno...

Ale firma GME není výrobce, jen obchodník. A své dodavatele si vybírá tak, aby si nekazila jméno a neměla problémy se zbytečnými reklamacemi. Když potřebuju něco, co mají v nabídce, beru od nich, i když by se často dalo sehnat ani ne za polovinu. Ale jak se říká, nejsem tak bohatej, abych si mohl dovolit kupovat levný věci. Jo, a alternativou je ještě GES, ten je kvalitou srovnatelný s GME, jen má o něco jinou nabídku...

hop®
A ještě k tomuhle:Ten měřák který chci koupit tak dokáže v jednom režimu měřit do 40A a ve druhém do 400A. Tak že když budu chtít měřit např. 1A (mě neznámý proud) a nastavím měřák do prvního režimu (40A) tak mi tu 1A nezměří? To dokáže měřit až od 40A?Ten režim je maximální měřený proud na zobrazení, když na měření 1A dáš rozsah 4A, tak ti to ukáže 1. Ale kdybys tam měl rozsah 400A a měřil miliampér, tak ti to ukáže nulanulahovno, protože na ty desetiný místa to má krátkej displej. A když budeš měřit proud 400A na rozsah 10mA, tak chytrej měřák řekne "ERROR" a hloupej měřák shoří...:)

hodnocení

0x

Tak firme GME je slušná firma, nakupuji v ní cca 25 let a velmi často... V Brně...

Firma CEM vyrábí takové běžné věci, myslím, že na žádne super špičkové, Mám od ní třeba několik dataloggerů, v práci snímač hluku atd...

Celkem vše mnoho let funguje...

Chtěl bych jenom připomenout, pro méně znalé, že měření klešťákem je celkem tak spíš lepší orientační. Tady u toho se třeba udává chyba měření proudu DC 2% a 5 digitů, ale mám osobně Kyoritsu kde je jen "obyčejný" klešťák s voltmeterm a vím, že měření hodně ovlivňuje magnetické pole okolí, jak transformátorů v přístrojích, tak třeba při měření proudu z alternátoru v autě apod, ,tak se musí trochu zalaborovat kde a jak měřit...

Jinak je to měřící přístroj v podstatě za pár korun, tak od něho nelze očekávat to co od Fluke za 25.000Czk a i ten není dokonalý... Ale i tak, bych se ho koupit nebál...

jenicek*
hodnocení

Díky za odpovědi. Chtěl jsem hlavně vědět zda dokáže naměřit i tu 1A nebo řády stovek mA ale na moje měření to bohatě stačí. Ohledně přesnosti takový strach nemám. Zatím jsem spokojen s tím co píšete a vypadá to že nebude tak špatný.

jenicek*
hodnocení

Zdravím. Mám ještě jeden dotaz. Lze s ním měřit únikové proudy? Co jsem zjišťoval tak na to jsou potřeba speciální měřiče na revizi el.spotřebičů a ty stojí tisíce,ty já bohužel nemám :( .
monk

Ne.Měřák nedisponuje nižším rozsahem než 1A.

jenicek*
hodnocení

No,škoda :( . Ale i tak díky za odpověď. Není ještě nějaký způsob jak je změřit? Omlouvám se že se znovu hloupě ptám.
monk

Použít měřák s nižším rozsahem nebo kvalitnější a dražší vícerozsahový měřák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]