Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit více spínačů na baterky do jednoho

Od: mrna6* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Mám dotaz, jelikož jsou vánoce tak k tomu patří aji nějaká výzdoba, mám před domem spousta svetylek na baterky a k tomu spoustu spínačů, moje otázka zní, lze spojit třeba 5 spínačů do jednoho?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Každá sada světýlek mívá svůj vlastní zdroj, teda baterií nebo akumulátor. Proto má každá také svůj vlastní vypínač. Mnoho výrobců dělá světýlka s různou spotřebou, na různá napětí. Potom by mohl být problém sladit různé sady, natož je zapínat jedním vypínačem.
Bylo by to možné "předrátovat" , pokud by "světýlka" byla všechna na stejná napětí.
U jiných světýlek by byla možnost zapojení do série, s napájením patřičně větším napětím. Ovšem u světel s různými LEDkami by byl opět problém!
Některé sady jsou také přímo na síťové napětí, některé mají bezpečnostní transformátor s převodem na malé napětí; většinou se zapínají jen zasunutím do zásuvky.
Také bývají rozdílně určené - do interiéru a zvlášť do exteriéru.
.
Nedoporučoval bych Vám jako laikovi experimentovat se spojováním různých zdrojů, vypínačů a už vůbec ne transformátorů!
.
Žádný zodpovědný elektrikář neporadí laikovi na dálku, bez dostatečných a konkrétních informací, jak a co kam zapojit.

joudis*
hodnocení

0x

Já bych odstranil baterie, v chladnu rychle klesá kapacita a nahradil transformátorem. Následně propojit vše natvrdo bez vypinačů.

mrna6*
hodnocení

Transformátor? Omlouvám se ale s elektrickou nejsu až tak úplnej kamarád, co přesně na to mám napojit jsou to ledkove žárovky, dekuji

mrna6*
hodnocení

Jo tak děkuji, mě jen napadlo jestli by to nešlo jednoduše nějak proklemovat dratama a spinat jedním spinacem

Nešlo, jak už vám správně popsal hejkal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]