Nejste přihlášen/a.
Je potřeba CI karta pro příjem programů na území ČR? Nejsem v této oblasti nijak orientovaný, tak se budu ptát asi hloupě. Doposud rodiče přijímali signál přes nějaký starý DVBT settopbox k všeobecné spokojenosti. Kvůli okolní masáži o nutnosti zakoupení DVBT2 pro přijímání TV signálu v budoucnosti si pořídili novou TV, která toto umí - je to anroidTV TCL ( datart.cz/... Jaké bylo ale překvapení, když po zapnutí TV zobrazuje daleko méně programů než dopodud (nejvíc jim pro mě nepochopitelně chybí Barrandov) a navíc některé stanice se jeví jako "kódované". Při pokusu o jejich spuštění se objeví jen černá obrazovka a hláška: Vložte kartu CI!
TV je na moravsko-slovenskem pomezi, připojená na domovní anténu, která doposud bez problému chytala daleko víc programů přes DVBT než teď nabízí televize s DVBT2. Podle specifikace to ma mit DVB-C/T/T2/S/S2
Ale ma problem s nalazenim nekterych stanic, prestoze se jedna o nekodovane stanice CT1, Prima, Joj, Prima Cool, CT2, Nova, tak se na obrazovce objevi hlaska Vlozte kartu CI! EPG si normalne muzu precist u vsech stanic i u tech co se nezobrazuji. Vedle vsech stanic se vedle symbolu zamecku: zadny. (Zarazilo me, ze krom tech bezne dostupnych to tam vylistovalo i nektere programy, ktere jsou nejpis dostupne jen ze satelitu Natinal Geographic atd. Ale mozna je to tam vlozene diky tomu anroidu)
U jinych stanic napriklad Jednotka, WAU, LUX, Sport5 je vsechno v poradku a obraz se normalne prenasi.
Kde muze byt problem?
Dekuji za info
Zkusil jsem dat znova automaticke lazeni i manualni TV programu - stejny vysledek, zadna zmena. Co me zarazilo, ze to nenaslo zadne radia - tato slozka je uplne prazdna. Ty co se v TV zobrazuji korektne jsou serazeny ve slozce FREE.
Zeptám se...máte svou vlastní anténu nebo je to STA? Píšete "připojena na domovní anténu"...proto dotaz. Popište trochu anténní systém...Vybral jste při ladéní, viz bod 4., Anténa?
Z návodu, str.10
Instalace kanálů
V této části je popsán způsob automatického
vyhledávání a ukládání kanálů. Lze podle nich
postupovat v libovolném z níže uvedených příkladů:
-- přeskočili jste krok instalace kanálů při počátečním
nastavení,
-- v režimu televizoru se zobrazí výzva, že nejsou
nastaveny žádné kanály,
-- chcete aktualizovat kanály.
1. V režimu televizoru stiskněte tlačítko na
dálkovém ovladači a vyberte možnost Channel >
Channel scan (Kanál > Vyhledat kanály).
Stisknutím tlačítka OK/► otevřete nabídku.
2. TV nainstaluje a seřadí kanály podle vaší země
nebo regionu. Stiskněte tlačítko ▲/▼, vyberte
Country/Region (Země/region) a volbu zadejte
stisknutím tlačítka OK/►. Zadejte výchozí heslo
" 1234", nebo zadejte své vlastní heslo v případě,
že jste heslo změnili v nabídce System > Lock
(Systém > Zámek). Stisknutím tlačítka ▲/▼
vyberte svou zemi nebo region a volbu potvrďte
tlačítkem OK/►.
3. Stisknutím tlačítek ▲/▼ vyberte možnost
Automatic search (Aut. vyhledání) a stisknutím
tlačítka OK/► otevřete nabídku.
4. Stisknutím tlačítek ▲/▼ vyberte možnost Tuner
mode (Režim tuneru) a stisknutím tlačítek ◄/►
vyberte možnost Cable (Kabel), Antenna (Anténa)
nebo Satellite (Satelit). (Poznámka: Volba
Satellite (Satelit) je dostupná pouze u vybraných
modelů.)
5. Stisknutím tlačítek ▲/▼ vyberete ke konfiguraci
jiné volby.
6. Po dokončení konfigurace vyberte stisknutím
tlačítka ▼ možnost Search (Vyhledat) a stisknutím
tlačítka OK spusťte vyhledávání kanálů.
Už sledujete Tv? Pokud ne, bude nutné nasměrovat anténu na český vysílač...nevíme vaše bydliště, tudíž další rada žádná...jedině, že byste je odtajnil...a tovární reset není třeba, při dalším ladění "se smaže"původní seznam kanálů...
Tovární nastavení z Návodu; v případě potřeby
Obnovení nastavení výrobce
Umožňuje obnovit výchozí hodnoty všech nastavení
televizoru z výroby.
1. Na dálkovém ovladači stiskněte , vyberte >
Device > Storage & reset (Zařízení > Úložiště a
resetování) a zadejte stisknutím tlačítka OK.
2. Vyberte Factory data reset > Factory data reset
> Erase everything (Resetování výrobních dat >
Resetování výrobních dat > Smazat vše) a zadejte
stisknutím tlačítka OK.
3. Heslo zadejte pomocí číselných tlačítek.
4. Stiskněte tlačítko ◄/►, vyberte OK a potvrďte
tlačítkem OK.
5. Objeví se Welcome (uvítací) obrazovka. Řiďte se
pokyny uvedenými na obrazovce.
Tak jsem opet u TV Hodonine. Zresetoval jsem ji do tovarniho nastaveni. Udelal bych i tento reset ( hardreset.info/... kdyby tam takove tlacitko bylo. Nezapinal jsem wifi ani nic jineho. Dal jsem automaticky vyhledat digitalni kanaly na antene a opet mi to naslo hafo tech, co se hlasi, ze potrebuji CI kartu - napr. Minimax, Prima Cool, Prima Plus, RiK, VH1, Viasat Explore, Viasat Nature, Eurosport, Film+, Discovery, Eroxx. Ty co se daji naladit na klasickem DVBT prijimaci: Prima, Nova, Nova Cinema, Barandov, na tehle televizi nejdou... Jenom CT1, CT2, CTD, Markyza, Joj, Lux, WAU, Jednotka, Dvojka, Trojka, TA3.
Takze hadam, ze je ta TV na reklamaci...
Nevím o tom že by některé z těchto kanálů se pozemně vysílalo. To je přece satelit, nebo kabel. Možná nějaký lokální MUX asi ale těžko. Kartu snad potřebuji na některé kanály Slováci. Možná taky zahraniční vysílač.
Chyba bude mezi židlí a TV
Jediná rada. Zjistit z kterého vysílače chci pozemní vysílání DVB T2 přijímat. Zjistit číslo kanálu příslušného MUXu a ladit manuálně pouze tento kmitočet. Mít nastaveno ladění pozemní antény a zapnuto naladění Radio kanálů.
A udělal jsi to co ti bylo raděno. Udělal jsi prd. Protože třeba National je satelitní program, nikoliv pozemní. A rozhodně se tam jen nějakou náhodou nedostal.
Čistě náhodou, nemáte ten antení kabel zapojen do připojky od kabelové TV ( UPC, Poda atd...)?
Místo do vlastní antény?
Průměrně inteligentní člověk by nejdříve uvedl typ TV s kterou má potíže. Údajný link je nefunkční. Již to tady někdo psal, já jen doplním, že na straně 11 návodu je jak TV naladit a na straně 14 a to nejdříve je postup jak TV uvést do výchozího, továrního nastavení. Nehledal jsem Manuální ladění, znova připomínám, že ladit příslušný MUX, jeho číslo kanálu. Na internetu je dost informací na jakém čísle kanálu vysílá můj vysílač či převaděč.
Máte správně nastavený Source-AV?Na vstup z antétny? Bez satelitního talíře a lnb nemáte šanci chytat satelit. Leda by někde v paměti byl uložený *.M3u soubor od nějakého poskytovatele IPTV - televize po internetu. Dvbt2 by po vás kartu v CL slotu chtít neměla. To vypadá, že na prodejně to měli vystavené v regále a naopjené na kabelovku.
Chyba bude v nastaveniu televízora. Vyzerá to,že televízia naladila vysielač zo Slovenska. Tie kanály čo popisujete,že vám idú,sú voľné aj na Slovensku a na ostatné je potrebná dekodovacia karta PlusTelka.Televízor vraťte do továrneho nastavenia a nastavte ho krok za krokom.Ladenie programov zvoľte až na koniec.
Pro ty, co jsou lini / neschopni precist si predchozi/dosavadni reakce, kde je vsechno popsano: TCL 40ES560 ( datart.cz/...
Na TV lokalizovane v Hodonine i po tovarnim resetu naladi asi 35 programu a cast z nich se tvari, ze potrebuje pro sve fungovani CI kartu a nezobrazuji nic. Napr. Minimax, Prima Cool, Prima Plus, RiK, VH1, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, Eurosport, Film+, Discovery, Eroxx, Otta, Sport1, Doma, Film+
Nekolik dalsich se zobrazuje korektne: CT1, CT2, CTD, CTsport. Markyza, Joj, Lux, WAU, Jednotka, Dvojka, Trojka, TA3 + nekolik radii
V patre na stare TV pres externi DVBT jdou na stejou antenu, co je na strese porad normalne chytit Prima, Nova, Nova Cinema, Barandov, na tehle televizi nejdou.
Jde mi hlavne o to, zda je TV vadna nebo ne + proc se nedaji naladit stejne programy co jsou na stare DVBT na tu zalezitost s CI kartou asi kadim, i kdyz je to podivnost ukazujici na jakysi nestandard.
Co jsem nasel, tak nejblizsi vysilace by mely byt tyto:
omko.cz/...
Zda se (podle programu uvnitr), ze Multiplex 12
omko.cz/...
ani Multiplex 13 omko.cz/...
neni dostupne
Co mam pri pokusu o manualni lazeni zkusit zadat za frekvenci?
Docela ftipne je, jak se staraji o sve zakazniky na supportu TCL tcl.eu/... - po popsani vsech problemu mi to 3x hodilo stranku 404 Takze odtud se pomoci nikdo nedocka...
Neplést DVB-T1 a DVB-T2. Nyní různě běží přechodné sítě a né všechno funguje jak má. Něco je na T1 a něco na T2. Stará TV podporuje jen T1 předpokládám.
Zkuste ladit kanály ručně podle staré TV (t nebo t2, kanál, multiplex)
Je to marný, je to marný. Vykládáš, že někdo neumí číst a hodíš sem nefunkční link na Datart. A je někde psáno že máš volit frekvenci. Divil bych se že by TV zobrazovala kmitočet, spíš číslo kanálu. Co takhle si přečíst navod. Člověče Tobě nikdo neporadí. Vždyť ty si děláš co chceš. Skoro mi to připadá, že ladis satelitní tuner. Jenže tam nemůže být signál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.