Nejste přihlášen/a.
Dobré poledne,
existuje způsob jak vyměňovat součástky na tišťáku pohodlně i bez odsávačky? S tiškáky nemám zkušenost takže jsem se koukal na nějaké videa kde odsávačku použili. Včera jsem vyměňoval vadný mikrospínač v PC myši, šlo to nic moc ale funguje k plné spokojenosti. Ne že bych si nemohl koupit novou myš ale dělal jsem to abych se zabavil a taky z eko hlediska
Bez odsávačky těžko odstraníte pájku tak, aby to bylo čisté jako před pájením
Odsávačkou odsajete pájku dobře z jednostranného plošného spoje, pokud je oboustranný s prokovenou dírkou, jde to hůř..Ale odsávačky se běžně používají. S pumpičkou ( vývěvou) poháněnou motorkem, nasazenou přímo za pájecí hrot, nebo i ruční jednochodou (natáhnout a tlačítkem spoustit pružinu) pístovou odsávačkou, , podobného tvaru i konstrukce které jsou v cenách asi tak do stovky, nebo i dražší, ale v podstatě stejné. Co ale na pohled nepoznáte, jestli je dobrá nebo ne, jestli dobře odsává, nebo ne.
Obvykle mají teflonový hrot, který by měl vydržet delší dobu, pokud si ho nezlomíte, ale spousta elektroniků si na hrot ještě nasadí kousek pružné silikonové bužítky, aby sací hrot lépe přilehl k odsávanému místu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.