Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych vyměnit tlumivku (dělá kravál) v MH reflektoru s 400W výbojkou. Problém je v tom, že ten ty už se asi nevyrábí (reflektor je asi 12let starej) a minule mi v elektru dali na ten výkon asi o polovinu delší, takže jsem ho tam musel dát úplně nějak nakřivo, protože mi neseděli díry na šrouby atd. Našel jsem tento, který odhadem vypadá podobně rozměrově: elektro-materialy.cz/...
Minule mi dali něco takovýho, akorát to bylo 400W : elima.cz/...
V příloze je to co tam bylo původně. Pokud by mi někdo poradil co s tim, tak bych byl rád. Ještě nechápu, proč jsou někde ty čokolády 4, místo 2.
Nějaká světla s těmito "žárovkami" zrovna v práci likvidujeme, podívám se dovnitř, až tam v podnělí budu...
Dvě svorkovnice jsou proto, že je to tlumivka s odbočkou, aby se nastavil správný proud výbojkou při různých napájecích napětí - V EU je jmenovité napětí 230V, pokud je však napájecí napětí vyšší např. poblíž trafostanice (nebo v Anglii) 240V, tak se jen přešroubuje drát na druhou svorku.
Potom protékající proud odpovídá předepsané výbojce - vyšší proud by jí rychleji opotřebil elektrody až by jí zničil. Nižší proud tolik neškodí.
Takže je to: první svorka je přívod (začátek vinutí)- pak je volná svorka(nepoužitá) - pak je odbočka na vinutí (pro 230V) - poslední je konec vinutí (pro 240V)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.