Nejste přihlášen/a.
Zdravim, potřeboval bych poradit s výběrem nové tv. Na značce mi nesejde, ale musí to být 55"do 10 tis. ať je na Vánoce na co koukat. 80% Filmy HD a 20% Ps4. Koukal jsem na Alze a výběr je veliký. Zaujala mě alza.cz/... která má záruku 40 měsíců nebo alza.cz/... Klidně jsem můžete hodit jiné.Budu rád za každé rady a tipy. Díky
co to plantáte za nesmysly, proč by měl rezignovat na kvalifikovaný výběr jen proto, že nastavil tento imo naprosto rozumný cenový strop? I za cenu pod 10 tisíc se můžete rozhodnout pro hloupou od sencoru TV nebo pro smart TV s android OS třeba od thomsonu a to jsou přece sakra rozdíly. Můžete natrefit na tv s microdimmingem v podsvětlení a hdr+ technologií i bez těchto vychytávek které mají zásadní vliv na kontrast a kvalitu obrazu a to v pohodě pořád pod cenou 10tis. Takže je iluzorní představa že pouze dražší televize nabízí tyto zajímavé technologie a pouze u dražších televizí má smysl řešit technické parametry ... většinou takovou iluzi kolem sebe šíří blázni co považují za smysluplné dát za bednu celou výplatu jen aby ji měli nesmyslně zakřivenou
vůbec nerozumím tomu jak tak zbytečná a nekonstruktivní odpověď může dostat 4 hlasy, to jste tu opravdu tak arogantní a hloupí? Já doufám že ne ... ale zatím to tak bohužel vypadá.
Alzu bych nedoporučoval, je to poměrně problémový e-shop s nejhorším hodnocením. Rovněž bych nedoporučoval značku GoGen. Mám to doma 4 roky a za tu dobu mi odešla taková banální věc, jako je podsvícení obrazovky (naštěstí ještě v záruce). Po opravě se podsvícení znova zhoršuje - je nerovnoměrné a občas mrká. Vypadá to, že odejde znova. Jinak je v této kategorii hodně jiných TV, ale s těmi nemám zkušenost.
Jo a ještě: elektroniku bych přes e-shopy vůbec nekupoval, raději projdi kamenné obchody v okolí. Je zde poměrně vysoká možnost reklamace a v případě e-shopů je komplikovaná.
tu pohádku s tou Alzou bych chtěl prosím slyšet celou... takovej kec jsem dlouho neslyšel . protože marketing alzy je nastavenej tak, že sice zaplatíš víc, ale máš za to x služeb
Elektroniku kupuji hlavně v e-shopech, ale v takových, že si pro zboží sám zajdu. Je jich dost. Je tam daleko největší výběr, jaký v kamenném obcodě nikdy není. A když se to povede, je dobrá i cena. S reklamací není problém a v případě vrácení zboží v zákonné lhůtě také ne. Nakoupil jsem mnoho položek za řadu let a jediný problém byl před lety s jedním mobilem z mall,cz, kde mi nechtěli po opakované závadě vrátit peníze. Jinak vše OK.
krtek: není to pohádka, ani kec. Jejich marketing a služby mě nezajímají. Jde o spolehlivost, lhůty dodání atd. Odkaz už asi nedohledám, ale zkus si sám najít hodnocení e-shopů a jejich porovnání. Alza byla suverénně nejhorší. Nehledě na osobní a bráchovy zkušenosti.
Pro kepler: právě v e - shopech se dají nejlépe zjistit technické údaje, vlastnosti atd. Chtěl bych v kamenném obchodě vidět, jak mě předkládají papíry třeba od deseti televizorů k nahlédnutí. Mimochodem, na Alze nakupuji dost často a už dost let. Problém jsem nikdy neměl, ale jsou jedinci, kteří, pokud je na nějakém e- shopu problém potká, tak všude vypráví, jak je to špatný obchod. Nezastávám se Alzy, ale chybička se občas vloudí všude, tož tak, pěkné adventní dny přeji.
alza je problematická už jen tím že podvádní s cenovkami a údajnými slevami. Kdykoliv něco mají ve slevě, stačí zadat název toho produktu do heureka.cz a zjistíte že bežná cena v ostatních eshopech bez slevy je výrazně nižší. Jsou to vlastně podvodníci, kteří vás tahají za nos i proto z heureky utekli aby nebylo vidět na historii cen zboží kterou heureka zobrazuje v grafech a na zbozi.cz zustali protože tam se v grafu historie ceny nezobrazuje, takže tam na ty jejich podvody není vidět.
Víte proč některá nová osobní auta stojí 250t další třeba 350t a jiná dokonce 750t i víc? V TV za 10t jsou ty nejlevnější součástky a horko těžko vydrží víc než dvouletou záruční dobu. Pokud jste s tím smířen je úplně jedno jakou značku koupíte, protože panel-obrazovku mají ten nejobyčejnější. Renomované značky mají alespoň nějakou podporu a servis, ty podřadné mají často pouze dovozce a záruky minimální.
To bych teda rád viděl ty renomované výrobce - jmenuj! Všichni používají tytéž součástky východoasijského původu, protože jsou levné.
naprosto nesouhlasím melete nesmysly. Ale v tom srovnání s auty s vámi zrovna souhlasím, ano i tam totiž platí že auto za 200 tisíc častio udělá stejnou službu jako auto za dvě mega. A cenový rozdíl je tak jen o značce, renomé, a o jakési iluzi uživatele že záleží na tom zda je interier v kůži a na provozní vlastnosti auta mají zásadní vliv věci jako kvalitní repro a automatické otevírání a zavírání kufru ! stejné je o u TV ty televizory pod 10 tisíc pokud si dobře vyberete mohou být velmi kvalitní jen prostě nebudou mí zbytečnosti jako zakřivení obrazovky, oled diody, pitomé podsvětlení stěny za televizorem atd... mám ANDROID TV od thomsonu s obrazovkou co dopočítává na 120fps, má microdimming podsvětlení, hdr10+ technologii a stála mě necelých 9 tisíc. Provozuji na tom všechny možné smart aplikace včetně KODI, STEAMLINK, LEPSI.TV, HBBTV, takže s těmi bláboly o tom že TV musí stát víc se běžte vystavit do výlohy.
Vraťme se,prosím, k tématu. Když se porovnají tazatelem vložené televize, re4onem vložená TCL a mnou vložený Samsung. Ten Samsung jsem viděl naživo v prodejně - samozřejmě na něm běžela smyčka ve 4K - tedy pro kupujícího úplně na nic.
Na co se tedy zaměřit? Existuje nějaká hodnota kterou by si měl kupující pohlídat aby nebyl doma zklamaný?
To je subjektivní. Pro někoho to může být funkční výbava a schopnost provozovat chytré aplikace pro jiného to může být rychlost odezvy uživatelského rozhranní. Často se stává že třeba android tv jsou vybaveny po funkční stránce velmi dobře ale některé z nich jsou výkonostně dost poddimenzované a uživatelské prostředí je takové ... líné ospalé, dlouho trvá než systém zareaguje na klepnutí ovladače, takže bych si pohlídal nejen to co papírově tv umí ale i to zda se příjemně ovládá v tom smyslu že má dostatečný výkon aby reagovala spolehlivě a svižně.
U TV nakonec je ale stejně nejdůležitější kvalita obrazu, takže si pohlídejte že má dynamické lokální podsvětlení microdimming (které výrazně zlepšuje pocit z kontrastu obrazu a přibližuje jej téměř dokonalému kontrastu u výrazně dražších amoled displayů), pohlídejte si že umí upscaling ideálně pokročilý A.I. upscaling, pohlídejte si že umí dopočítávat fps alespoň na 120, že umí HDR10+ (což souvisí s micro dimmingem, kdy si lokálním podsvětlením televize pomáhá k tomu aby vás například slunce doslova oslnilo zatímco tmavé scény zůstanou tmavé) tohle má u TV smysl protože to přímo s kvalitou obrazu souvisí.
Pokud od tv vyžadujete pokročilou funkčnost například schopnost provozovat Lepsi.TV KUKI.CZ O2.tv, SteamLink, v budoucnu herní platforma Stadia, Netflix, KODI a další bez nějaké zbytečně přidané škatule tak trvejte i na tom aby měla televize ANDROID operační systém (ten najedete u spousty výrboců včetně toho TCL) nebo TIZEN (ten najdete jen u samsungu). Tyto OS vám zajistí že podobné věci spustíte snadno jako aplikace.
V této cenové relaci nemám zkušenost, ale když jsem hledal nějaká info ke své TV, tak jsem narazil na dobrá hodnocení značky Hisens ( poměr výkonxcena), zkuste se na to mrknout. Jinak dobrým zdrojem informací od lidí, kteří tomu dost rozumí, je tvfreak.cz nebo avmania.cz.
mohu potvrdit Hisense bývá dobrá volba a bývá vybavena Android OS což z televizoru dělá hodně všestraný nástroj v budoucnu použitelný třeba i jako herní konzole (viz aplikace platformy STADIA), který vás zbaví nutnosti kupovat nějaké krabičky do hdmi jen kvůli IPTV, prostě si do televizoru jen nainstalujete aplikaci kuki.cz, lepsitv, o2tv, hbo.go, pohadky.cz a podobne ... což je skutečně praktická možnost. Podobně jako hisense ale i zmíněný TCL používá android OS a tyto dvě značky bývají v podobné kategorii obdobně výhodné.
Všechny ty aplikace jsou k prdu, pokud nezaplatíš. A když platit tak mi stačí jedna, ta nejlepší. Ovšem která to je.
Všichni výrobci mají svůj OS a svoje aplikace. Ty většinou k ničemu. Užitečné aplikace třeba Skylink Live musí Skylink s výrobcem dohodnout. Jen pár TV má tuto aplikaci. Ovšem u Androidu, nemyslim TV, není co řešit.
Právě že nemají... TLC používá Android nikoliv svůj systém. Stejně tak Philips a Sony.
Samsung má Tizen. LG WebOS a Panasonic má My Home Screen. Hisense již změněný Vidaa U.
Myslím, že nepřítomnost Skylink aplikace nebude vadit až tolika lidem jak si myslíte. Sám jsem o ní třeba nevěděl, dokud jste se tu o ní nezmínil. Obecně jsou spíše rádi za Netflix, YouTube, Voyo, HBO Go, Amazon Prime, Stream apod.
Já jsem přece vyloučil Android. Ti ostatní mají svůj OS. A ten Android je okradený Android TV a nedá se všechno stáhnout z Google Play. Ovšem jsou stránky kde se nechají app získat.
A ty uvedené aplikace asi všechny placené. Skylink Live je zdarma pro toho kdo má satelit a je to týdenní archiv všech vysílaných pořadů. A o cizojazyčné Netfilx bych třeba já nestál
Já bych osobně šel do známější značky, já sice mám thomson 32" a jsem spokojen.
Sice značky panasonic, toshiba nebo jvc sice přesahují trožku rozpočet ale dnešní televize jako další elektronika je spotřební zboží a nevydrží to co televize před lety,
Ještě nedávno jsem měl sony CRT a tu jsem kupoval před rokem 2000 a stále šlapala skvěle i když měla jen analogový tuner a scart, takže filmy v HD rozlišení tam nešly přehrát - scart to nepřenese.
mám rovněž thomsona 55" palcového, kupoval jsem ho za cenu lehce pod 10 tisíc (cca 9800), je v něm android, kvalita obrazu je subjektivně i objektivně (dle PQI 1400) velmi slušná (nechybí lokální podsvětlení a tedy podpora HDR, dopočet fps, nechybí upscaling a všelijaké vylepšování obrazu ve smyslu odstraňování mpeg artefaktů například), klidně bych doporučil s čistým svědomím thomsona a androidem a to klidně i ve větších úhlopříčkách, je to velmi kvalitní záležitost. Lidi to občas vrací ale jejich motivaci jsem moc nepochopil. S televizorem jsem neměl žádné problémy na uživatelské úrovni, snad proto že mám i Android telefon a tak mi uživatelské prostředí přišlo povědomé a logické což třeba u někoho kdo Android na telefonech a tabletech vůbec nezná nemusí být stejné.
A vy snad máte pocit že zájem publika je řízen více kvalitou produktu než laciným marketingem? Pak jste velmi naivní, mezi těmi méně kupovanými jsou často velmi výhodné kusy, které prostě jen hloupý dav nezahlédl v reklamě a netuší o nich.
Chytráku. Kdyby jsi se podíval tam kam by jsi se měl podívat, tak si můžeš přečíst recenzi od sedmi kupců. Jenže ty zvládneš akorát blbé připomínky.
Pane nebo paní priklad1 neusuzujte dle sebe a věřte, že jsem si recenze přečetl Nemáte-li relevantní informaci k danému modelu zdržte se, prosím, komentářů. Opravdu není nutné vyjadřovat se ke všemu.
-------------------------
Pro ostatní: prosím někoho kdo se v této problematice opravdu vyzná. Pokud se porovnají tazatelem vložené modely GoGen a Hyunday, uživatelem re4zon vložený TCL a mnou vložený Samsung - tedy televize v té samé cenové kategorii - je v nich nějaký podstatný rozdíl? Nemyslím ani tak v množství funkcí, jako spíš z pohledu kvality obrazu?
TCL je android TV. Nevím jak právě tenhle model, ale vím, že některým bylo vyčítáno, že používají málo výkonné součástky. Samsung mívá dobrý obraz. Sám jednoho mám přibližně 7 let. Co mě na něm ale mrzí, že výrobce se soustředí na nové modely, takže pro ten můj už třeba není přístupná aplikace pro YouTube, protože není funčkní pod starším firmware televize.
Gogen a Hyundai neznám.
Sám jsem si před necelým měsícem koupil novou TV Hisense, tak jsem na ni zvědav. Prozatím jsem spokojen a mrzí mě jen absence HBO Go aplikace. Snad ji časem přidají.
Nechť je to tvé zbožné přání. Myslím že ta TV má těžko i aplikaci Skylink Live. Taková LG je známá značka a přesto taky kašle na Update starších výrobků
Smart TV od Hyundai do deseti tisíc (ale menší velikosti) jsem koupila minulý měsíc a po dvou dnech vracela a měnila za o chlup dražší, ale podstatně lepší Samsung. Rozdíl je nebetyčný, na ten H. se skoro nedalo koukat, sekal se obraz, minimum funkcí, dost komplikované ovládání, které nemá moc logiku. Pro nás spíš neznámé značky typu Gogen nemohu posoudit. Je to český výrobek, resp. montovaný v Česku, což je sympatické, ale u takové velké krávy je cena skoro podezřele nízká.
Tak jsem nakonec pořídil televizi na kterou jsem dával několikrát odkaz a sice televize.heureka.cz/... a jsem maximálně spokojený. Pro mne jakožto běžného uživatele který nepotřebuje spoustu více či méně užitečných funkcí je plně dostačující. I tak má na mě těch funkcí až moc.
Obraz je pěkný, tuner citlivější než u staré TV takže naladí i to co stará telka neuměla. Smart TV vyřešila problém se špatným příjmem - jak už jsem psal má lepší tuner a navíc je tu možnost vysílání po internetu.
Jediné co teď potřebuji pořešit je připojení TV k domácímu kinu - televize má optický digitální výstup a staré kino Cinche. V obchodě nabízený převaděč za 800,-Kč jsem odmítl.
Takže pro mé potřeby tato TV za 10 990,- Kč (akci kdy byla za 9900,- Kč jsem promeškal když jsem si přečetl reakce některých rádců a chvíli pochyboval) bohatě stačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.