Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedávno jsem koupil novou 4K televizi, na které samozřejmě vypadají všechny běžné komerční programy hnusně. Zajímavé ale je, že naladím 2x Novu a 2x Novu Cinema, v obou případech je jednou celý název velkými písmeny. Ty stanice, které nejsou velkými písmeny, mají mnohem lepší kvalitu (skoro HD). Čím to je? Chytám dva různé vysílače? Ale i tak by snad kvalita měla být stejná (hnusná)?
Já jsem na chajdě od některých propgramů chytil až pět stanic. Na STB v info jsem si zjistil sílu a kvalitu signálu a ty horší vymazal. Jde o příjem z různých vysílačů, které jsou různě daleko, signál musí překonávat různý terén...
To je tak, když někdo ladí automaticky. Starší LG TV neumožňovaly smazání naladěného kanálu. Proto si zjistím kanál příslušného Multiplexu a ladím manuálně. Pak tam ten bordel nemám.
To je sice hezké, ale prd to osvětluje můj "problém". Nova se už dřív vyjádřila, že v T2 bude vysílat pouze v SD kvalitě, proto nechápu, proč naladím jeden T2 kanál v SD a druhý T2 kanál ve (skoro) HD.
Zkusim to. Možná je jeden kanal z "místního vysílače" a signal k němu jde kabelem - satelitem a mistní technik nastavil "lepší rozšlišení". Až na to dojdou, tak to zaříznou. Přece nenechají přijímat lepší kvalitu bez placení, které na DVBT2 bude hned, co to vypnou na celém uzemí.
No Nova se vyjádřila, že pokud bude vysílat HD tak placeně. To znamená čtečka karet což většina STB nemá. O nic nejde. Koupíme jiný. Prachy se musí točit. TV sice má, ale pro satelitní tuner. Snad to nějak vyřešej. Třeba koupíme zase novou TV.
A ty dvě kvality. Dva vysílače, různá vzdálenost a mnoho jiných vlivů. Proto si naladí jeden, ten lepší a druhý mne nezajímá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.