Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč naladím dvě Novy s různou kvalitou?

Od: stepm® odpovědí: 17 změna:

Zdravím, nedávno jsem koupil novou 4K televizi, na které samozřejmě vypadají všechny běžné komerční programy hnusně. Zajímavé ale je, že naladím 2x Novu a 2x Novu Cinema, v obou případech je jednou celý název velkými písmeny. Ty stanice, které nejsou velkými písmeny, mají mnohem lepší kvalitu (skoro HD). Čím to je? Chytám dva různé vysílače? Ale i tak by snad kvalita měla být stejná (hnusná)?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Samozřejmě, že chytáte různé vysílače, např. já mám několik čt, některé mi dosud hrají i když Praha vypla.

jirib
hodnocení

0x
Jedna bude T a druhá T2...některé multiplexy mají o kousek lepší rozlišení.
hodnocení

Obě jsou právě T2...

kenav

Obě jsou T2 ale ruzne kanaly,prozradte svoji polohu,antenu ,popripade cislo kanalu a muze byt jasno.

hodnocení

Jihlavsko. Anténa je společná - bytový dům.

hop®
hodnocení

0x

Já jsem na chajdě od některých propgramů chytil až pět stanic. Na STB v info jsem si zjistil sílu a kvalitu signálu a ty horší vymazal. Jde o příjem z různých vysílačů, které jsou různě daleko, signál musí překonávat různý terén...

vernon
To ale nemá s kvalitou obrazu vůbec nic společného...
kenav
28.11.19 22:54

Ale ma.

Nemá. Digitál buď jede v pohodě, nebo tam jsou artefakty. Ne viditelně zhoršená kvalita.

priklad1*
hodnocení

0x

To je tak, když někdo ladí automaticky. Starší LG TV neumožňovaly smazání naladěného kanálu. Proto si zjistím kanál příslušného Multiplexu a ladím manuálně. Pak tam ten bordel nemám.

hodnocení

To je sice hezké, ale prd to osvětluje můj "problém". Nova se už dřív vyjádřila, že v T2 bude vysílat pouze v SD kvalitě, proto nechápu, proč naladím jeden T2 kanál v SD a druhý T2 kanál ve (skoro) HD. :)

kolemjdouci

Zkusim to. Možná je jeden kanal z "místního vysílače" a signal k němu jde kabelem - satelitem a mistní technik nastavil "lepší rozšlišení". Až na to dojdou, tak to zaříznou. Přece nenechají přijímat lepší kvalitu bez placení, které na DVBT2 bude hned, co to vypnou na celém uzemí.

priklad1*

No Nova se vyjádřila, že pokud bude vysílat HD tak placeně. To znamená čtečka karet což většina STB nemá. O nic nejde. Koupíme jiný. Prachy se musí točit. TV sice má, ale pro satelitní tuner. Snad to nějak vyřešej. Třeba koupíme zase novou TV.

A ty dvě kvality. Dva vysílače, různá vzdálenost a mnoho jiných vlivů. Proto si naladí jeden, ten lepší a druhý mne nezajímá.

novak1*

HD vysílaní, není dobré se na to dlouho koukat,tahá to oči. Lepší je bez HD .Všechno HD jsem povypínal,nechci to.

hodnocení

Tak to jste asi jediný.

karel556*

Pro novak1: to už víc tahá za oči, když ten blábol čtu *bzum*

111®
hodnocení

0x

já mám kabelovku a také naladím některé programy 2x a nevzrušuji se tím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]