Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnka 700W vs. 800W

Od: topta® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli je velký rozdíl v době ohřívání jídla, když použiju mikrovlnku 800W oproti 700W, počítám samozřejmě, že využiju nejvyšší výkon.

Máme už delší dobu 700W ( mikrovlnne-trouby.heureka/...), kterou jsme vyhráli někde na plese, ale chtělo by to něco výkonnějšího, ale nevím jestli tady tato mikrovlnne-trouby.heureka/... s 800W bude o poznání lepší, rozdíl 100W mi o moc víc nepřijde.

Teď jednu porci jídla ohřívám cca 3 a půl minuty a někdy musím i přidat víc, uprostřed jídlo bývá skoro chladné nebo vlažné, ale to je asi vlastnost mikrovlnky. Vzal bych samozřejmě výkonnější mikrovlnku, ale ta má i větší rozměry a už by nám nevešla do našeho prostoru, tak jsem v podstatě našel jen tu jednu od Samsungu.

Díky moc za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Rozdíl je 14% výkonu a tedy i času ohřevu.. Tj. na stejný ohřev 700W pojede minutu a 800W 52 vteřin; 5 minut X 4:20 atd.

vernon
hodnocení

0x
Prakticky žádný.

hodnocení

0x

Já bych vzal 1000W s těmito rozměry se dá najít a vybíral bych dle objemu - nevím kterými rozměry jste omezeni jestli jen výškou nebo i ostatními rozměry - hloubka, šířka.

hodnocení

Jsme limitovaní všemi rozměry, máme na to místo jen 51x32x34 (ŠxVxH), je to v polici v kuchyňské lince. z každé strany musí být mezera. Dle návodu: "Minimální prostory pro umístění trouby: - mezera zadní strany trouby a stěny/skříně min. 10cm - mezera bočních stran trouby a stěny/skříně min. 5cm - mezera vrchní strany trouby a stěny/skříně min. 20cm."

A jinou mikrovlnku, která by splňovala výše, uvedené jsem nenašel.

osobně bych ty mezery tak nehrotil... mikrovlnka jede chvilku a pokud bude mít aspoň nějaké místo na větrání, tak ok. Jasně, pokud byste v tom chtěli grilovat nebo mikrovlnkovat půl hodiny v kuse, tak neřeknu, ale na dvouminutové ohřátí jídla bych fakt 5 cm neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]