Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrada svarovacich kabelu

Od: paboz® odpovědí: 23 změna:

bude to dotas asi na elektrikare.Mam hoby invertorovou svarecku ,dodane kabely jsou pomerne kratke .Uvedeno je na nich 16 mm2 ale na Yutube jsem zjistil ze jsou vetsinou hlinikove . Mam moznost je vymenit za medene.Ovsem nejsou to oreginal svarecke ,ale z rozparaneho kablu ktery se pouziva na 6 000 V . Prumer jadra je 8 - 9 mm.Delky by jsem mel 2,5. Nejsou sice tak meke jak ty oreginal.V zime venku snema varit nebudu.

Nebude tam nejaky problem ze nejsou oreginal?*zmateny*

doplněno 26.11.19 19:43:

opravuji se ,prumer jadra je 6,5 mm tak asi prurez 33 mm2

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

značka ideal je kabel v gumě, což asi tyhle nebudou, je to totiž o jejich případném propálení izolace. Aby nebyly problémy je idealmí měď 25mm2

kenav

Hlavně musiš udelat pořádně koncovky.

hodnocení

koncovky mam v planu pouzit puvodni ,tam nemuzu davat jinou velikost nevlezli by do invertoru.

kenav

Jde o to aby ten kabel vlezl do orig.koncovky coz nemusi vždy jit.

hodnocení

ten kabel o kterem pisu do te male koncovky v pohode vleze to uz mam odzkouseno kdyz jsem delal propoj tlumivky.

asd1
hodnocení

0x

D 8mm je průřez 50mm2, takže budou OK

Ohebnost a izolaci neřešim.

hodnocení

na cinskych kabelech je uvedeno 16 mm2 prumer jsem nemeril ,ale odhadem kdyz jsem mel rozebranou koncovku to mohlo byt 6 -7 mm .Presneji to muzu zmerit zitra.

Z toho mi vychazi ze ten prumer neni o moc mensi ale prurez dle vyseho nazoru? No nejsem odbornik.Nasel jsem prevodni kalkulacku ale ta je na draty ne na spletence ,nevim jak to nazvat odborne.

111®

odborně slaněné vodiče, převod je úplně stejný jak pro vodiče plné, klidně ji použijte

hodnocení

tak se opravim,skocil jsem do garaze mam tam kousek toho elektorkabelu.Jadro ma 6,5 mm tak mi prurez vysel na 33 mm2 .Jsem zvedav kolik zitra zmerim na tech cinskych hlinikovych.

vyrabel jsem externi vystupni tlumivku (pokud se to da takhle nazvat)tam jsem pouzil 1,5 m dratu 15,2 mm2 (nevim tedy jak dlouho vydrzi? )

hodnocení

111 uz se stracim v tom jak se urcuje prurez kabelu.Uved jsi ze klidne muzu pouzit tu kalkulacku na vypocet prurezu u dratu ,ale tady jsem nasel na Svarforu odstavec v clanku Urceni prurezu kabelu svarbazar.cz/...

hodnocení

0x
Problém nebude mám starou svařečku k níž sem si kdysy dodělal usměrnovač a potřeboval sem delší kabely
V bejvalé práci sem kdysy obevil staré čerpadlo s dlouhým přívodem 4x2.5mm
Kabel sem amputoval ty jednotlivý žíly pospojoval a pár let mi to bez problémú svařovalo
Po te sem pak sehnal original kable ze starý triodyny a předělal to
hodnocení

momentalne takhle pouzivam prodlouzeni zemniciklesti.akorat kabel 3 X nevim presne kolik.A svaruji,jde to.

Z tiodyny kabely by jsem take mohl met ,ale ty uz jsou tezke na nich jsou koncovky myslim ta treti velikost .Velokost 50 - 70

hodnocení

0x
Z elektrotechnického hlediska to určitě nevadí, ale já osobně bych si raději koupil originální gumák cca 1m 16mm2 cca za 66Kč s DPH, což je při délce cca 5m cca 3 30 Kč, což je cena v podstatě lepšího oběda v restauraci..
Protože jsem rozežraný a mám rád měkké pohyblivé kabely s gumovou izolací, které se jen tak nepropálí...
Ten s izolací PVC je v chladném počasí tak nepohyblivý, že bych tu svářečku nechtěl ani používat...
hodnocení

je pravda ze jsou tuhsi na ohyb,ale zase nic nestoji.Tak prozatim vymenim jenom zemnici ,oreginal je 1,2m to je fakt malo .Kleste maji 2 m .A v pripade potreby mam udelane prodluzovaki 2 X 3 m - 35 mm2

hodnocení

0x

Ja som po dedovi zdedil staré trafo na zváranie a zváracie káble sú z obyčajného 4-žilového kábla a zváračka ide na dve fázy,na 400V.

111®
hodnocení

0x

@:paboz: a počítat plochu kruhu ještě umíš z poloměru nebo průměru? pí x d / 4 nebo pí x r na druhou?

hodnocení

matematicky o tvem argumentu neni pochyb.Proto mi je divne co tam na Svarforu udavaji za hodnoty. Nebude nic lepsiho nez jim napsat dotaz dle jake vzorce pocitaji

111®
hodnocení

0x

pravděpodobně uvažují i změnu odporu při oteplení, pokud to vychází jinak

111®
hodnocení

0x

něco je asi špatně: spočítak jsem to tady ---- danyk.cz/...

Nahrada svarovacich kabelu
hodnocení

presne tohle pouzivam.Jenom si vzpominam ze nekde bylo psano u spletencu ze se pocita kazdy drat zvlast.Jinac by asi nemeli uvedenu u prumeru 6 mm prurez 16m2

u 8mm 25 m2

az-svarecitechnika.cz/...

asd1

jj, pletený kabel je i se vzduchem jak skládaný dřevo, proto průměr "mědi" je menší než plocha kruhu počítaná z průměru lana. Musí se odečíst "vzduch"

hodnocení

Spravne ,tak by se to dalo velmi zevrubne prirovnat.A myslim si ze ty svarovaci kabely nejsou tak utazene jak bezne vodice na vysoke napeti .jinac by asi nebyli tak ohebne.

111®
hodnocení

0x

tak to jsem nějak doposud netušil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]