Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předčasně ukončené nabíjení mobilu, podivné

Od: fiskor odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám problém s nefungujícím nabíjením mobilu (identický model). Předem jsem vyloučil jiné faktory jako slabá nabíječka, vadný kabel, vadná baterie -- jiný kus stejného mobilu i jiný mobil se nabíjí v pořádku . Naopak jiné baterie (jelikož jde o stejné modely, tak baterie jsou také stejné překvapivě ) v tomto mobilu se také nabíjí špatně. Pro jistotu jsem měřil i vnitřní odpor (4.2V 6Wh Li-ion) a je v mezích 0.24-0.37 mΩ. Dokonce mám i měřič proudu na USB. V fungujícím telefonu se baterie nabíjí správně.

V problémovém telefonu (je jedno kolik má baterka čárek) ihned po připojení začne USB protékat 70mA (dost málo), následně za 5 sekund vzroste proud na 600-770mA (což je OK). Nicméně po určité době (1minuta až 5 minut / resp. 4-80 mAh -- vím, nesouhlasí přepočet) se ukončí nabíjení s tím (telefon zahlásí odpojte nabíječku), že telefon ukazuje plný počet čárek a současně nabíjecí proud klesne na oněch 70mA (a nebo někdy na nulu).. Baterka samozřejmě nabitá není. Po nějaké době (třeba 5-30 minut) ukazatel skokově přeskočí na původní počet čárek.

V správném telefonu se ihned po připojení začne nabíjet 250mA, po 10 sekundách se zvýší na 400-520mA nebo ještě na 660-780 mA dle stavu nabití (fáze konstantního napětí při vyšším stupni nabití limituje proud). A následně proud začne klesat postupně na nějakých 80-30mA (nevím teď z hlavy)

Kde je problém? Proč to jde takhle divně?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

dělá-li to jen jeden telefon, na obě baterie je to v telefonu

vtelefonu

jistě, ale jak to opravit?

karel556*

Koupit nový telefon

motak
dejte ho do opravny. evidentne to sam neumite.
vtelefonu
26.11.19 22:54
hodnocení

co neumět

motak
opravit tuto zavadu. od toho existuji opravny.

fiskor
hodnocení

Fakt Geniální

fiskor
hodnocení

Tak hodně zajímavé zjištění: při nabíjení z USB portu počítače je to bez problému (4.9V, 0.4A)). Neví, čím by to mohlo být? Kabel (koncovka microUSB v telefonu) je stejná. Nabíjecí proud je tedy nižší než při zapojení v nabíječce (0.6A), napadá mě například, že v telefonu je nějaký špatný kontakt nebo problematická součástka( která při vyšších proudech dělá chyby) nebo že by telefon byl citlivý na kolísání napětí (vlivem regulace napětí spínáním), které v nabíječce by bylo problematické, zatímco v USB OK? Nicméně v nabíječce nikdy k problémům nedocházelo.

Doplním, že USB datové přenosy jsou OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]