Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání 2 telefonů

Od: petrfelcman odpovědí: 14 změna:

Jaký telefon byste doporučili z dvojice: Xiaomi rdmi note 8 Pro nebo Xiaomi Mi 9T.

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

0x

Řekl bych, že oba budou na podobné úrovni, osobně preferuji spíš Snapdragon před Mediatekem, nicméně Redmi nabízí jak slušnou baterii, tak NFC, osobní zkušenost bohužel nemám. Na druhou stranu jsem byl vlastníkem Mi 9T a nyní mám Mi 9T Pro a nemám na co si stěžovat. Nemám rád výřez v displayi, takže výběr byl snadný, fotky dělá perfektní, výdrž poměrně slušná. Kvalita zpracování je perfektní, výsuvná kamera mě osobně vyhovuje, pro odemykání telefonu obličejem malinko pomalejší. Čtečka otisků v displayi mi připadá na Pro o trošku přesnější a rychlejší než na 9T (oboje na A10, MIUI 11, 9T na czsk rom, Pro na global).

doplněno 26.11.19 12:11:

Ještě by stálo za zmínku, že Mi 9T nepodporuje paměťové karty.

priklad1*

No to jsou priority. OTG to nikoho nezajímá? Paměť taky ne. Kapacita baterie. Ale NFC pro mne k ničemu. Nálepka na mobilu plní stejnou funkci. Čtečku prstů mám a jen ke vzteku.

A fotky. Nějaké momentky. Na dobře fotky mám fotoaparát.

A ještě ten ksicht. Aby se náhodou mobil nelekl.

nox®

Komentář jako noha. OTG podporují oba telefony, paměť si vybere zájemce dle vlastních preferencí a cenové nabídky s tím, že oba telefony nabízí tuším paměťové varianty 6/64 a 6/128 GB. O baterii jsem psal. Že zrovna Vy nevyužijete NFC není problém tisíců dalších, kteří ano. Nálepka je nesmysl, když mám možnost dobře zabezpečené a jednoduché platby. Navíc díky zabezpečení otiskem nemusím řešit pin a celkové zabezpečení telefonu a aplikací. 90% odemčení telefonu je právě otiskem, 8% tváří možná někde v autě, zbylé dvě procenta bych přiřadil k nutnému odemčení po zapnutí telefonu, jednou za čas k bezpečnostní výzvě a nepovedené pokusy. Asi bych si troufl říct, že tento mobil fotí na velmi podobné úrovni, jako některé kompakty, možná i lépe, nemusíte tedy s sebou tahat další zařízení, ale předpokládám, že na internet si taháte ještě noťas, na videa televizi a na hry konzoli.

priklad1*

Je to tvoje věc. Většinu lidí zajímá poměr cena/výkon. A to srovnání mobilu a kontaktu to řekni nějakému profíkovi. Jistě se rád usměje.

nox®

Rýpat si s profíkem myslím nebude potřeba. Valná většina lidí, včetně mě, nejsou profesionální fotografové a spokojí se s kvalitním výsledkem automatiky pro běžné užití, momentky, nějaká ta fotka z dovolené. Pokud chci fotky na vysoké úrovni, nebudu si na to pořizovat mobil a nejspíš ani nějaký levný kompakt. A vzhledem k tomu, že se zde bavíme o takovém běžném užití, je kvalita výsledku naprosto v pořádku a dokáže plnohodnotně nahradit další zařízení (Samozřejmě je třeba si uvědomit, že se zde bavíme o telefonu a ne o highendovém kompaktu). Co se týče ceny/výkon, zde nevidím jediný argument proti. Když přihlédnu na fakt, že si dnes člověk v cenové hranici kolem 8000,- (mnohdy i méně) pořídí techniku, která ještě před pár lety byla výsadou nejdražších zařízení a některou možná už i překonává...

Ve finále vlastně nechápu, k čemu zde své komentáře píšete, k dotazu se žádná rada nevztahuje a problematika Vás očividně ani nezajímá.

hodnocení

0x

Za mne - bez ohledu na další parametry typu ram, paměť.. Mi9T.

Proč? Předpokládám, že těch variant u každého je nebo ještě bude více... ale minimum ramky je u obou dostatek. Stejně tak s pamětí - těch 64GB jsem za rok nenafotil ani z poloviny (na slabší verzi). Pro úložiště filmů a dokumentů je telefon prostě nevhodný...

Nálepek můžete mít na telefonu možná deset, ale nevyberete si tu pravou... v mobilu stačí aplikace a určit si, čím chci platit, pak druhý ověřovací způsob je otisk prstu a nemusím mít všechny PINy stejný (někdy to ani nejde). Celkově se mi prostě víc líbí...

doplněno 26.11.19 12:31:

Každý má své představy a potřeby. Já teď hledám odolný telefon, co zvládne jen jednoduché a starší hry, aby mi synátor nebyl na tom telefonu všude... takže xcover3.

Paměti telefonů 128 GB jsou na měsíce fotek. Nechápu, proč bych si do telefonu měl rvát data jako filmotéku. Jednou za čas při akci a více fotek či videí prostě doma stáhnu na počítači - nebudu to mít uložený v telefonu a z něj řešit vše. SD karta je za mne zbytečnost.

OTG jsem nikdy nepoužil a nevím o nikom z kolegů či známých, co by na telefonu s 6" hráli s joistikem nebo psali na malé klávesnici - blbost pro děti!

Samozřejmě - jak píšu - kdo to chce, ten si to koupí... a ani nepřemýšlí, jestli to někdy v životě použije.

priklad1*

Parametry jsem nezkoumal. Chápu že jsou čím dál lepší. Pamatuji kdy to bylo jen LTE a nikoho nezajímalo OTG. Dnes je to NFC a možná má na krku exekuce.

No dnes již má české LTE i Xiaomi a nepotřebuji. Prostě internet tak jen přes datovou Sim velice výjimečně. Nepotřebuji živit operátora. Doma je WiFi. Ovšem OTG by mnei chybělo

A kolikrát lepší model a slabší baterie. Někde ušetřit musej.

priklad1*

Proč zrovna joystick. Chápu že si moc lidí nekoupí ani to miniaturní STB DVB T2, ale není náhodou OTG nutnou podminkou k přenosu dat na flešku a obráceně?

netuším - já z mobilu tahám věci do PC - nemám důvod tahat z mobilu na flešku a pak zase flešku do PC... nevidím v tom logiku.

ALE jak jsem psal - každý podle svých potřeb hledá určité parametry a vybírá.. a někdy to bere jen kvůli vyššímu počtu řádečků v popisu výbavy, přitom používá na SMS, volání, fotky a mesíka.

priklad1*

Všechno nějak jde. Když mám třeba cizí flesku OTG se hodí. Není to tak dlouho co OTG nebyla samozřejmost. Nemám data a ani nechci a tohle je funkční a šikovné. Taky nutnost OTG

Nedaří se vložit

priklad1*

mark615165165
hodnocení

0x

Na srovnávání telefonů je tu srovnávačka kimov/... kde máš vedle sebe porovnány modely Mi 9T Pro, Mi 9T, Redmi Note 8 a Redmi Note 8 Pro ... vítězem je pochopitelně Mi 9T Pro

mark65165165
26.11.19 09:25

petrfelcman
hodnocení

0x

Díky za všechny komentáře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]