Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet pro babičku

Od: amy® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chceme koupit tablet pro babičku (80 let). Tablet jí bude sloužit hlavně k prohlížení fotek, které jí budeme průběžně posílat (připojení k Wifi má) a popř. i na hraní her, když bude hlídat pravnoučata. Babička je čilá a ráda se učí novým věcem. Chceme něco levného s jednoduchou obsluhou. Prosím poraďte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Hlavně se vyvarujte supermarketovým bomba nabídkám za 999kč. Na trhu je stále plno starožitného hw s androidem kitkat a 1gb ram. Šel bych do nějaké rozumné značky, kolem 3000 už by sedalo něco vybrat - huawei, lenovo, acer apod. 2gb ram a android 7 bych bral jako rozumné minimum.

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, pojem levný může být relativní. Takže, zřejmě to bude tablet s OS Android, s větší obrazovkou a nebude extra značkový. Obsluha je prakticky stejná u všech tabletů (s OS Android) a pravnoučata jistě babičku zaučí. Zdravím!

doplněno 25.11.19 20:53:

Pokud má někdo problém s ovládáním tabletu prsty, tak si může pořídit stylus - lepší je kovový (zdá se být "přesnější" a je lepší úder).

douby*

to jistě neznamená že by neměl řešit technické parametry vůbec, na trhu je příliš mnoho tabletů u kterých techické parametry téměř znemožňují praktickou použitelnost (<1 GB RAM, zastaralé verze OS a podobné excesy) ... pokud nechcete řešit technické parametry příliš dopodrobna zaměřte se alespoň na dva, verze operačního systému android (minimálně 8) a velikost RAM (minimálně 3GB) ...

douby*
hodnocení

2x

nejlepší srovnávačka tabletů, jakou znám kimovil.com/... (pod tímto odkazem najdete obecně ty nejlepší tablety s cenou pod 5000 Kč)

hm*
hodnocení

2x

Jen pro zamyšlení: opravdu bude tablet to nejlepší? Ono to dotykové ovládání některým starým lidem činí potíže. Když se jim trochu třesou ruce, nebo prsty, tak dotykové ovládání dělá hodně psí kusy.

douby*

tak zrovna pro moji bábi byl jednoznačně tablet ideálním řešením, nemusela se prokousávat komplikacemi klávesnico myšoidního ovládání a prostě jen používá přirozenější dotyk, nemluvě o tom že android obecně je více user friendly než desktopové OS... aplikace jsou minimalistické a zacílené na maximální srozumitelnost, pro nováčky či seniory téměř ideální, rozhodně spíš než notebook. To je má zkušenost s bábi která PC nechala časem ležet ladem a používá už pouze tablet, pochvaluje si hlavně to jak snadno může dvěma prsty text na webu zvětšit a pohodlně jej přečte (ano vím že i desktopové pc má softwarovou lupu nebo ctrl+kolečko v rámci web prohlížeče ale už to prostě není ani zdaleka tak intuitivní jako pinch to zoom)

douby*

ALE velké ale ... rozhodně jsme vyhodili levný křáp a kupovali výkonější tablet v cenové relaci kolem 6 tis, protože levný křáp byl o nervy, zasekával se, mizerné odezvy a aplikace časem padaly a vyhazovaly chybové hlášeky ... člověk má mylnou představu že senior nemá žádné nároky a spokojí se i s polofunkčním verglem, ale tak to prostě není. Jediné co tabletu senior odpustí je nízké rozlišení displaye, protože na to nevidí, ostatní aspekty by ale poddimenzované být neměly.

hm*

douby: Tak buďte rádi. Já zas viděl starou paní, chtěla mi cosi ukázat a zvětšit stránku. Jenže prsty už nebyly tak poslušné, takže stránka poskakovala sem-tam, několikrát se jí podařilo nechtěně kliknout na odkazy obsažené v té stránce, takže se musela vracet a znovu hledat to místo a pokoušet se zvětšit, ... no, nakonec dosáhla svého, ale rozhodně to nebyla ideální zkušenost. A následný pokus (nesouvisející s předchozím) najít na idosu spojení na určený den a hodinu, tzn. trefit se prstem přesně na ty jejich pidišipečky, to už bylo opravdu čisté trápení.

Podporuji názor a obavy rádce @hm. Jsem mladší než tazatelova babička a ruce se mi netřesou. Ale s dotykovým ovládáním mám velké problémy.

Mám doma tablet s klávesnicí Lenovo miix 320 101cr a jsem s ním velmi spokojená. Cenově byl asi výš, než tazatel zamýšlí vydat, ale jsem přesvědčená, že naučit se ovládat myš je snazší než naučit se správné dotyky. Pokud tazatel trvá na jednoduchém tabletu, doporučuji, aby tablet nebyl překvapením od Ježíška, ale aby si babička své prsty nejdřive na něčem vyzkoušela.

priklad1*

To nechtělo v životě tolik slivovice. Já s tím problém nemám. Ani na mobilu

re4zon
@hm To chce na tabletu pouzivat aplikace s uzpusobenym rozhranim, web idosu optimalizovany pro pc je skutecne o nervy.
@priklad1 mozna to u vas chtelo slivovice vic, treba byste mel lepsi naladu a min chuti trollit
priklad1*

Myslím že jde o něco jiného. Tady je totiž zvykem dělat ze seniorů neschopná individua. To že někteří to dělají sami ze sebe to je jiná věc. Nedostatek sebevědomí, neboť je okolí a mnozí rádci na této poradně jen podceňují. Vím kdo tady třeba radí v matematice a kolik mu je let. Tady je zvykem se věnovat těm flákačům co jen čumí do Fakebooku a nespočítají 1+1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]