Nejste přihlášen/a.
Zdravim všechy.Mam telku ktera nepodporuje dvb-t2.To mi nevadi protože mam kabel od upc.Vadi mi to,že když chcu přehrat staženy film z hevc tak televize obraz nepusti.Poradil mi nekdo at si koupim set top z dvbt-2 ktera mi film v mkv přehraje.Ted mne zajima jestli stači propojit tv z boxem z hdmi 1.3.Tv mam propojenou z dom.kinem hdmi a digital.optickym kablem.A ted se ptam,když to všechno propojim jak popis-pujde mi zvuk do kina?
Jednodušší řešení, které nic nestojí a je funkční, stačí převést film v počítači do formátu, který půjde přehrát.
konkrétně do h.264 kodeku se kterým si určitě poradí (hevc je kodek h.265)
Konverzi obstará v pc kde je nainstalován FFMPEG jediný příkaz
ffmpeg -i film_ve_formatu_hevc.ts -c:a libmp3lame -c:v libx264 film_ktery_prehraju_vsude.mkv
(s tím že za film_ve_formatu_hevc.ts dosadíš vlastní název filmu který chceš převést, a za film_ktery_prehraju_vsude.mkv dosadíš vlastní název do kterého má být uložena nová podoba kterou bez potíří přehraješ)
Výhoda ffmpeg je, že je vždy zdarma, nic se za to neplatí, vždy používá ty nejlepší a nejnovější kodeky (což rozhodně neplatí u klikacích nástrojů, kde verze kodeků často zaostávají a funguje to na kterékoliv platformě včetně macos a linuxu. Další obrovská výhoda je v podpoře akcelerace grafickou kartou, je možné využít cuda či opencl a celý přepočet do nového kodeku obstará velmi rychlé GPU, takže to pak nemusí trvat ani deset minut na celý film)
Doplním ještě důležitou informaci že každým takovým převodem videa z jednoho ztrátového formátu do jiného vždy ztrácíš kvalitu (i kdyby velikost souboru v cílovém formátu byla větší, stejně se tím kvalita jen ztrácí). Není možné při takovém převodu zachovat kvalitu původního videa vždy se sníží ... pokud těch převodů uděláš několik za sebou bude to o to markantnější protože se deformity nasčítají.
Já používám hlavně Apowersoft Video Converter, ale měl by stačit Format Factory. Jinak se jich dá nalézt více. Můžete si je vyzkoušet.
ffmpeg, zdarma, funguje všude a vždy má nejnovější verze kodeků takže generuje špičkové výstupy, narozdíl od gui nástrojů kde mohou verze kodeků zaostávat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.