Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soucastka vetraku

Od: luk333344 odpovědí: 7 změna:
Potrebuji zjistit, co je to za tu cervenou soucastku u vetraku a zda lze sehnat novou. Diky poruse vetrak nejde. Diky za info
Soucastka vetraku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mohl by to být provázkový tahový vypínač, ale podle mě neni, je to na žaluzku, po připojení na síť z toho po čase vyleze kus plastu, kterej ji otevře. Porucha tohohle běžně nezpůsobí nefunkci ventilátoru, je to napojené paralelně.

host

Zvětšené a obrácené tak, aby byl vidět text na součástce, nějak se to nepovedlo, moc to zvětšené není, ale nevím, jak vložit správný obrázek.

Soucastka vetraku #2
host

teď to je zvětšené a viditelné

Soucastka vetraku #3

hodnocení

1x
Jak píše anonym, je to součástka na ovládání žaluzií ventilátoru. Po startu ventilátoru je na součástce napětí, ta se zahřeje a po chvíli vytlačí díky teplotní roztažnosti plynu v ní ven pístek, který ovládá (otevře) žaluzie. Po vypnutí ventilátoru a vychladnutí součástky se zase žaluzie zavře.
Určitě to nemá vliv na nefunkčnost motoru ventilátoru. V nouzi lze tuto součást odpojit a odstranit žaluzie, nebo je nějak dostat do trvale otevřené polohy.
Jinak součástka se jmenuje "termoaktuátor".
Určitě vliv nemá, obvykle jsem ji vyhazova...

však píšu, že nemá :)

luk333344
hodnocení

Chlapi diky, uz jsem koupil novy vetrak, asi by ta oprava byla drazsi nez novej v.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]