Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programy v HD kvalitě

Od: heterak® odpovědí: 10 změna:

Koupil jsem si tuto televizi panasonic.cz/...

Má zabudovaný tuner DVB-T ( pro Mpeg 2 i Mpeg 4)

Nyní chytám signál přes pokojovou anténu v SD kvalitě. Dá se nějak pomocí lepší antény chytat signál (samozřejmě u některých stanic) v HD kvalitě?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardino555*
hodnocení

2x

přesně tak...HD v multiplexu je oproti satelitu hnus, protože na satelitu probíhá vyšší datový tok, proto je obraz lepší...

hodnocení

A nevíte někdo jak vylešit to rozmazávání obrazu při pohybu kamery? Žádnou takovou položku kde bych to mohl nějak vylepšit sem nenašel.

Je to docela nepříjemný se na to koukat a taky z toho bolí oči

doplněno 22.12.12 12:24:

A to není jenom u sledování televize,ale aji u DVD

martinhajek*
Kup si plasmu a nic se ti rozmazávat nebude.
hodnocení

"Kup si plasmu a nic se ti rozmazávat nebude."

Fakt ne jo? To kdybych sakra věděl tak sem se na nějakou ledku vykašlal...

jardino555*
hodnocení

0x

na příjem HD nepotřebujete lepší anténu...v DVB-T vysílá HD v multiplexu -4

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Jedinné dva kanály v HD v pozemním vysílání jsou NOVA HD a ČT1 HD. Ty vysílají v multiplexu 4 (spolu s Fandou a Pohodou).

hodnocení

TAk ale asi teda potřebuju lepší anténu,když to programy v HD nenašlo. Fandu a pohodu se mi chytit nepodařilo. Jsem z Brna.

doplněno 21.12.12 11:34:

Tak přece jen to bylo anténou,našel sem jinou a už sem tam miltiplex 4 chytil. Ale občas to kostičkuje. Nemáte tip na nějakou jinou pokojovou anténu,kde by byla kvalita signálu lepší?

BTW: čekal sem teda obraz v HD lepší ,je to možná tak o pár procent lepší než SD. Ale žádný zázrak teda...

doplněno 21.12.12 11:35:

Obraz v HD u lcd televize je asi stejný jak obraz SD u crt televize.

frantisekpetru*

V Brně by jste měl chytit celkem v pohodě na jakoukoliv anténu i bez zesilovače (i když i tady může záležet na konkrétní pozici - můžete třeba mít vysílače "v zákrytu" za kopcem nebo nějakou vysokou budovou).
Kanál 46, vysílače na ulici Barvičova - Biskupské gymnázium (pozor, ten vysílá ve vertikální polarizaci) a Jihlavská - FN Bohunice

doplněno 21.12.12 11:57:

Aha, tak než jsem napsal a odeslal odpověď, tak už jste jednal.
Pokojová anténa je málokdy lepší, než klasická. Navíc bývá většinou vybavena i zesilovačem, který dělá víc škody, než užitku. Doporučuji spíše anténu venkovní.
Ohledně kvality HD obrazu, záleží jednak, z jaké vzdálenosti se na těch 37" díváte (na malé úhlopříčce z velké vzdálenosti bude rozdíl méně patrný, než na velké uhlopříčce z malé vzdálenosti). Dále záleží na tom, zda je vysílaný pořad skutečně v HD rozlišení nebo je originál SD a do HD je jenom přepočtený. Nejlíp se to pozná na zprávách, tam já na své tv (42" ze vzdálenosti 2,5-3metry) poznám rozdíl na první pohled.
No a samořejmě záleží taky na zraku diváka...

hodnocení

Na televizi se dívám ze vzdálenosti 2-2,5m . Je pravda že dívat se na pořady v SD je docela utrpení. Chtělo by to dívat se na ní tak o metr z větší vzdálenosti a nebo mít o řadu menší televizi.

To sou furt ty keci,kup si velkou televizi to je lepší,kup si 42palců to je ještě lepší atd... no nic no,co ted už :(

A taky mě docela štve že se obraz při pohybu kamery rozmazává. Zlatý CRTečka tak takový problém nebyl.

Hlavně že ve specifikacích píší že to má nějaký ty blbiny proti rozmazání obrazu...to jo

Ohledně te kvality sd programu mux-1,2,3 je katastrofalní proto mám satelit tam je ta kvalita něke jinde mám to srovnané na lcd tv obrazy vedle sebe a rozdíl je opravdu vydět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]